Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Veerousek píše:
@mimka678 To jo, všude je nějaký bordel, ale nepřipouštíme si ho plně k tělu a snažíme se tomu vyhnout, naprosto ti chápu, ale mobil zatím nevypínám
No prave, ze je ho hodne vsude, tak se snazim aspon co to omezit
Jinak ten mobil..Ja nemohla spat a pak jsem zacla vypinat mobil na noc a fakt je to o hodne lepsi..Pry vedci zistovali, ze to elektromag.vlneni rusi mozgovy klid, tak ted jsem spokojnejsi a nebudim se tak unavena ![]()
@mimka678 si pamatuji jak jsem u prvního pořád chtěla aby to už bylo vidět a pak už zase aby to vidět nebylo
není zač snad ti to projde a tajemství se udrží co nejdéle
je teda fakt, že pomaličku začínám pociťovat problém u kalhot takže se opravdu něco s velikosti bříška děje
jejda tak to se nedá nic dělat, je zase pravda, že každý pohyb se počítá. Ale odpočinek se naordinuj dokud to jde
ten jodid mi doktor psal už v prvním těhotenství a myslím, že to spíš preventivně píše všem, protože problémy nemám. Nebo o nich aspoň nevím.
@Ppawlusha to je teda aspoň podle mě úplně akorát ten +-3letý rozestup. Úplně chápu, že bylo lepší počkat. Určitě všechno dopadne dobře a budete i se synátorem radovat z dalšího přírůstku
děkuji ![]()
@iwinek děkuju moc, uvidíme, jak dopadnou screeningy, i když cokoliv se může stát kdykoliv. Člověk má strach o toho prcka furt. Nejdřív SIDS, pak když se začne plazit, stavět, chodit, atd ![]()
@Ppawlusha pravda to může s tím bohužel nic neuděláme. Ono patří to vůbec neřešit, aspoň že už máme prcky a ti nám pomáhají ty myšlenky trochu odvést jinam. Nebo aspoň já to tak mám
holt jsou to radosti i starosti…
Ahoj holky,fuška vás dočíst teda. Jsem během čtení chtěla říct pár věcí k tomu,ale po dočtení jsem vše zapomnela
k tomu ultrazvuku,opravdu není obvyklé,dělat často utz,jsme moc zhyckany.je jen pár studií ohledně nesklodlivosti/škodlivosti,ke konci mého prvního tehu mi utz už ani nedělala,že prý je to zbytečný,stejně už se nedá rozeznat,jak je tam mackly.
S domácími pracemi,jsou babské pověry,že se při rizikovém nesmí žehlit nebo třeba vytirat. Potom v posledním trimestru se nesmí mýt okna,věšet záclony nebo prádlo.tim jak se vytahujem tak se může pupečníková šňůra omotat kolem mimi. Přímo ohledně mytí oken mám v okolí případ,kdy se mimo v posledních týdnech uškrtilo,druhá kamarádka porod uspíšila.
S mazáním pupku prý je důležité něco mastného,že stejnou službu udělá indulona nebo bambucke maslo
Jo a k barvením vlasů,mne třeba během celyho těhotenství barva nechytala. Nebo jen malinko a hned se vymyla. Kadeřnice mi říkala,že hormony jsou potvory,nekterym to prý chytne úplně jinak a hlavně když se odbarvuje,tak je to nejhorší,některým zákaznícim „hořela“ hlava (nemyslím plamenem
) a kadeřnici se má těhotenství hlásit,právě kvůli tomu nebo,že se vám může udělat zle
@mimka678 píše:
DekujiNo snazim se fungovat jak se da, jenze nekdy jenom prozivam
Nevim jestli nebudu mit neco s cukrem, jsem dost slaba
A desne se zadychavam spatne se mi dycha
Nejak brzo, ze?Na tu bolest hlavy ti co prosim pomaha?
No prave, ze nejkrasnejsi obdobi..a kdy?Na zacatku des na konci des
To mas jako ja, dnes 10tt+1 a termin 19.6.to ty asi 20.6.
![]()
Jsme na tom stejne
Mám taky TP 20.6. ![]()
@Dita0001 píše:
Mám taky TP 20.6.
Hezky, vitej v klubu
Muzeme si porovnavat prubeh tehu, priznaky atd. ![]()
@iwinek ano, to máš pravdu. Kdyby toto bylo moje první těhotenství a já absolvovala to, co teď, tak bych byla hrozně vyplašená. Takhle aspoň člověk už má doma jednoho miláčka a má zkušenosti. Předtím jsem o těhotenství nevěděla skoro nic ![]()
@vice píše:
Ahoj holky,fuška vás dočíst teda. Jsem během čtení chtěla říct pár věcí k tomu,ale po dočtení jsem vše zapomnelak tomu ultrazvuku,opravdu není obvyklé,dělat často utz,jsme moc zhyckany.je jen pár studií ohledně nesklodlivosti/škodlivosti,ke konci mého prvního tehu mi utz už ani nedělala,že prý je to zbytečný,stejně už se nedá rozeznat,jak je tam mackly.
S domácími pracemi,jsou babské pověry,že se při rizikovém nesmí žehlit nebo třeba vytirat. Potom v posledním trimestru se nesmí mýt okna,věšet záclony nebo prádlo.tim jak se vytahujem tak se může pupečníková šňůra omotat kolem mimi. Přímo ohledně mytí oken mám v okolí případ,kdy se mimo v posledních týdnech uškrtilo,druhá kamarádka porod uspíšila.
S mazáním pupku prý je důležité něco mastného,že stejnou službu udělá indulona nebo bambucke maslo
Ty jo, to je hrozný s tím udušením. Jak se to podařilo zjistit spojitost s mytím oken? Třeba syn měl šňůru kolem krku i kolem těla, takže nakonec císař, ale co jsem četla, tak cca 80%, jestli se nemýlím, rodí mimin se šňůrou kolem krku ![]()
Hezký večer holky. Kadeřnici, kosmetiku, nehty si v klidu dopřávám. I v prvním těhotenství… Na kosmetice mi jen vynechává čištění ultrazvukem, ale jinak vše ok ![]()
Mažu se kokosovým olejem, ale stejně si myslím, že se to moc ovlivnit nedá.
Krev na screening mám za sebou a teď samotné ultrazvuk. Vyšetření 5.12. ![]()
@Dita0001 Zdravím to máš stejně jako já
to je hezky jak se tu scházíme
už máš termín potvrzen podle utz nebo zatím podle ms?
@Ppawlusha přesně tak. Taky jsem byla u prvního nezkušená a vše zjišťovala za chodu. I z kamarádek jsem byla první takže fakt nebylo kde brát
a ty si v kolikátém týdnu? Omlouvám se jestli to tu někde je a já se ptám znovu, ale ta diskuze se nějak rozjela. Pokud ti to teda nevadí říkat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat