Termín porodu červenec 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1806
13.3.19 16:37

@ozzian ja teda nevím co rekli tobě, ale u nás to bylo tak, že namerila dr. jednu ledvinku 3,něco a druhou 4 … potom vysetrovala dal vše bylo OK .. No a nakonec se vratila k ledvinkam a najednou jedna byla 4 a druhá 4,2 .. :nevim: úplně mi přišlo že chcou aby jsme prostě jen znovu přišli, protože mi nabízeli 2 kontrolni ultrazvuky ale já je odmitla ( bydlime 50km daleko) ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.19 07:35

Nabídka pro maminky

Ahoj maminky, v první řadě bych Vám všem ráda pogratulovala k Vašemu těhotenství a blížícímu se termínu porodu :srdce: Sama jsem maminka 3měsíčních dvojčátek. Jsou to mé první děti a tak jsme měli nejspíš „velké oči“ a nakoupili spousty oblečení, hraček a všech možných věcí. 95% všech věcí byly úplně nové, spousta z nich se však vůbec nestihla využít a tak mám hodně oblečení nepoužitého, s cedulkami a nebo nošené jen minimálně. Pokud je tu maminka, která by ráda měla nové nebo minimálně nošené oblečení za pár korun, tak napište. Ráda nafotim atd. Přeji bezproblémový průběh těhotenství a užívejte klidu 💝 👶 👶 💝

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
14.3.19 08:10

@Venesí nám šel ledviny řešit až nakonec, první nás zajímal ten pytlík :D a až pak, když jsem ho prosila, jestli by se tam mohl ještě vrátit, tak říkal - vrátíme, ještě jdeme dělat ledviny. No a koukal na ně, první perfekt, u druhý říkal tady je o trochu menší - měřil - ale nebojte se, vzhledem k věku plodu je velká dost, jen je menší než ta druhá, ty párový orgány se nevyvíjí rovnoměrně, ale pro klid vás objednám za dva týdny a jen koukneme, jestli to dotahuje, nic to neznamená. Za dva týdny byl v nemocnici u UZ jiný lékař, resp. lékařka, koukala do zprávy, šla koukat na ledvinu, smála se, co tam ten pan doktor viděl, vždyť jsou obě ukázkový, jste úplně v pořádku, kluk to dohnal, takhle to má vypadat. Takže tak to bylo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.19 09:31

Holky mám takovej dotaz …pro ty co chodí do práce nebo něco o tom ví.. Vypočítala jsem si že na mateřskou bych měla nastoupit nějak kolem 2.června do té doby si myslím , že moc dovolené čerpat nebudu , tudíž jestli jsem to dobře pochopila mám nárok na celých 25 dní dovolené. Hlavní otázka je , tu dovolenou si můžu vyčerpat po mateřské dovolené a před jakoby rodičovskou že ? :oops: Já jsem v tomhle uplně opravdu mimo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
14.3.19 09:45

@prceek55 Jj, máš nárok na celoroční dovolenou - ideální je vybrat je po mateřské - musíš o to ale zaměstnavatele požádat! :-) Zeptej se mzdovky jak - většinou stačí mejl, někde na to mají speciální formulář. Po mateřské dovolené budeš tedy čerpat řádnou dovolenou. Taky si ale zažádáš o čerpání rodičovského příspěvku, který navazuje na PPM - tzn. že na účet Ti přijde zároveň rodičák a výplata za dovolenou :-) Budeš mít tedy takový bonusový plat navíc po čerpání PPM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.19 09:55

@Planetka85 aha tak děkuji moc za info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
14.3.19 09:56

@prceek55 ano nejlepší je čerpat mezi mateřskou a rodičovskou a musíš o to zadat písemně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
14.3.19 10:39

Hele, tohle jsem taky řešila. Přemýšlela jsem, jestli ji využít k překlenutí do ledna 2019 a pak požádat o rodičák, který už by měl být vyšší, jestli se teda rozhoupou ho schválit. Protože já mám nastoupit na MD do konce května a dovolenou letošní mám celou. Jen nevím, jak to je, jestli se žádá o MD a RP zvlášť, orientujete se v tom někdo? Kdybych šla na MD na konci května, tak ji mám do konce listopadu, prosinec nic, to bych si vybrala v práci dovolenou a od ledna si zažádala už o vyšší rodičák. Je to schůdný? V opačným případě ji budu chtít před odchodem na MD celou proplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
14.3.19 11:19

@ozzian S tím, zda lze odložit čerpání rodičáku neporadím, ale pokud vyšší rodičák schválí, tak schválí i pro ty, co už jej budou čerpat - ani jeden návrh nebyl tak osekaný, že by nepočítal s tím, že jej nedostanou i ti, co k 1.1.2020 budou rodičák pobírat. Takže pokud schválí, nárok na vyšší RP budeš mít, ať začneš čerpat RP kdykoliv :-)
A s tím proplacením dovolené před nástupem na MD - to víš určitě, že jde? Nikdy jsem o tom neslyšela. Standarně se dovolená čerpá až při návratu do práce (tedy po třech letech - ale je už krácená), proto je zde ta varianta možnosti vyčerpání ihned po MD, pokud si o to zažádáš. Jediná nesnáz je - že v době čerpání dovolené jsi jakoby v prac. poměru a můžou tě tedy vyhodit - proto třeba některé maminky nevyužijí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
14.3.19 11:20

Papír na mateřskou ti dá včas doktor, gynekolog, odevzdáš v práci. O rodičovskou si pak zadas sama - u zaměstnavatele, píšeš jak dlouhou a i na pracáku - mají formulář. A za mě bylo (ještě před pěti lety při čerpání dovolené) že jsem čerpala dovolenou a zároveň už byla na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
14.3.19 11:26

@ozzian my to máme tak podobně jak tak koukám. Určitě nám potom na úřadu práce poradí, ale tu vyšší rodičovskou si pak můžeme dožádat a máme na to taky nárok. Co jsem tak slyšela tak nevybranou dovolenou ti nikdo neproplatí. Dělá se to právě tak že si ji vybereš bud před nebo po mateřské :) taky mě to vychází tak blbě do listopadu a pak bych si měla žádat o rodičák .. a ještě jsem slyšela že o ten rodičák by se mělo žádat aspoň měsíc než ti končí mateřská aby se to vše stihlo .. tak nevím jestli by to nebylo pozdě žádat až v lednu.. ale sama se v tom absolutně nevyznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
14.3.19 11:28

@Planetka85 no, oni nemají moc na výběr, zástup nastupuje až od dubna a můžou se modlit, abych do konce května vydržela, úplně snadná práce to není. Ještě si ji můžu vybrat a být od konce dubna doma, to určitě nechtějí, protože tady to fungovat prostě nebude :mrgreen: a já se sem asi nehodlám vrátit, takže schovávat si tu dovolenou po návratu po x letech, to si ji radši vyberu. S proplacením mi to řekla naše účetní, prý mi ji proplatit musí, ale mám si o to písemně zažádat před odchodem na MD :nevim:
Ale s tím rodičákem tomu teda vůbec nerozumím, pokud teď je ten balíček 220tis a od ledna 2019 teoreticky bude 280tis, tak koho se co týká? Když si zažádám po MD, tj. v listopadu 2018, dostanu 220tis a řeknu si, na jak dlouho. A tím to pro mě hasne, jak by se mě mělo týkat, že ho v lednu zvýší? Vůbec nevím, jak tohle funguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
14.3.19 11:30

V lednu by bylo pozdě asi jen z hlediska, že budeš měsíc bez příjmu. Žádejte o rodičák aspoň měsíc před skončením mateřské (víte jak úřady… :roll: ). A co se týče vyssiho rodičáku, výše se dá měnit každý tři měsíce, takže se tam pak promítne i ta vyšší částka, když tam pak zaskočite v průběhu příštího roku a výše částky upravite, bude to stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
14.3.19 11:35

Týká se to všech, jejichz nejmladší děti dosáhnou věku čtyř let do XXX(datum nevím) takže my ji už dostaneme automaticky a nepřijdeme o ní, ať teď nastoupíme kdykoliv . Dostanou ji i ty, které ji už dovybraly, ale děti mají ještě tříleté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
14.3.19 11:36

@ozzian Já myslím, že ta účetní měla na mysli, že si požádáš o proplacení dovolené před nástupem na MD, ale vyplatí právě po MD - před MD to opravdu nejde, ještě jsem si to teď ověřovala (jde to pouze tak, že si ji opravdu fyzicky vybereš). Jsi totiž stále v pracovním procesu a tam nejde proplatit dovolenou nikdy - to jde pouze po skončení pracovního procesu (proto i říkám, že když si ji vybíráš po MD, tak Tě uměle hodí do stavu - jako kdybys „pracovala“ ale přitom čerpáš tu řádnou dovo. Vybírat dovo po návratu z rodičáku se opravdu nevyplatí, to s Tebou souhlasím.
Momentální návrh je koncipovaný tak, že na zvýšení RP z původních 220 na novou výši má nárok každý, jehož dítě k 1.1.2020 nedosáhlo věku 4 let - tedy Ti, co pobírají RP, ale i ti, co už stihli dobrat, ale jejich dítěti je míň jak 4 roky. Takže nás se zvýšení (pokud bude) bude rozhodně týkat. To zvýšení má ale stejná pravidla jako standardní částka čerpání RP - tzn. nemůže přijít někdo, kdo má dítě staré 3 roky a 11 měsíců (extrémní případ, to my samo nejsme) a chtít proplatit vše na ruku - dostane max. měsíční částku, která je i pro čerpání RP (max do výše PPM), zbytek prostě státu propadne.

Příspěvek upraven 14.03.19 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky