Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, díky za podporu. Teď se za ten první lehce hysterický příspěvek stydím, ale ti doktoři nás strašně vyděsili, všichni tři tam nade mnou stáli, tvářili se jak o pohřbu a líčili tragický scénáře. Teď s chladnou hlavou věřím tomu, že to bude jen ta kosmetická vada, jinak na ultrazvuku vypadalo miminko naprosto v pořádku, takže to tak musí být! Nic jiného si zatím ani nepřipouštím a snažím se na to nemyslet.
@Octopus46 Díky, za podporu. Rodinné dispozice nemáme žádné, ani k trizomii, ani k těm napodpočetným prstíkům… ![]()
@Octopus46 Prý začínající lékařka, co se zaučuje
Bylo to hrozné, teď na to samozřejmě furt myslím a jsem z toho nervozní ![]()
@anit09 Viděla jsi obličej? Nosík, uši, oči… Vše bylo okay, takže se nemáš čeho bát. KOlik jste měli NT tloušťku při prvotrimestrálním screeningu? A kolik byla srdeční frekvence? Určitě to blo v pořádku, jinak by ti tu plodovku doporučili už tehdy. A to je nejlepší čs (11-13tt) pro určení trizomií. Opravdu si myslím, že se nemáš čeho bát ![]()
@anit09 za co by ses měla stydět? Mně jsi vůbec nepřišla hystericka, třeba ja bych řádila mnohem vic
urcite to dopadne dobře, neboj ![]()
Dobrý den děvčátka můj termín je 4.4.17 a čekáme chlapečka jsem 22tt. Potřebuji poradit nebo spíš podpořit. Je mi 36 let a čekám čtvrté dítě. Jsem rozvedena a s přítelem jsme se rozhodli pro mimco protože vlastní nemá. Můj první screening dopadl negativně. A vse bylo v pořádku ale teď v úterý me doktorka u 2.screningu naměřila 9.5mm mozkové komory. A celkově hlavicka je větší asi 10-14 dnů. To by nevadilo přítel ma 2m a celkove je větší. Poslala nas domů s tim ze je to v normě ze to nemusí nic znamenat.Ale druhý den mi ráno volala ze to konzultovala s Brnema objednala nás na genetické vyšetření na Veveri. Jinak úplně vše bylo naprosto v pořádku. Uplne me vyděsila a ja mám hlavu v pejru a nemůžu spát. zcetla jsem různé příspěvky a nekdo píše špatný
nekdo ze to měl dobrý a mimco zdraví. Objednana jsem uz na pondělí ale mám strach ma někdo takovou zkušenost nebo radu kdo to měl s přátel nebo tak děkuji za každou odpověď
![]()
@Leonel17 9,5mm byla tloušťka šíje nebo obvod hlavičky (HC)? Kolik bylo NT v prvním trimestru?
@Octopus46 9.5mm byla mozkova komora tak je napsáno NT v prvním trimestru bylo 1:4452 teda asi ctu dobře ![]()
@Octopus46 Přesná zpráva s 2.screening zní :hraniční rozměry postranních komor9.5mm. Biometrie hlavičky o 10-14 větší než odpovídá gest. tydnům. ![]()
@Leonel17 2,4mm je v 95% percentilu. Takže okay. Biometrie hlavičky je HC. Posílám odkaz, kde jsou různé percentily pro každý gestační týden https://www.bmus.org/…_D3NApK5.pdf. HC je na straně 6. Nevím, v jakém jsi tt, ale 9,5mm vychází na 13-14tt v 95percentilu (tedy nejčastější výskyt). Pokud je těch 9,5mm ale skutečně obvod hlavičky (HC). Je potřeba vzít v úvahu, že biometrie plodu je do 36.tt vždy odlišná pro všechna měření (délky kostí, obvod bříška, atd.) a to natolik, že se běžná odchylka udává ve 12 kalendářních dnech… 14-14 dnů je tedy v normálu ![]()
@Octopus46 NT na prvotrimestrálu 0,7 mm. Srdeční tep miminka byl včera 140/min, srdíčko v pořádku. Vše zkrátka v normě, už jsem klidnější, ale ten prvotní šok…
Každopádně 24 hodin od odběru plodovky mi dnes volali z genetiky, že chromozomální aberace jsou vyloučeny, takže i když jsem už včera po zklidnění věděla, že je opravdu minimální pravděpodobnost, stejně mě to hrozně uklidnilo. Ještě řeší další věci, není to zatím vše, ale věřím, že i zbytek bude v pořádku. ![]()
@anit09 rozhodně jsi historická nebyla měla jsi vidět mě když mi doktorka řekla že mám boreliózu a já si přečetla co to může udělat s miminkem histericky jsem obvolala obešla a obrecela další 2 doktory kteří mi oba řekli že ale to co mi vyšlo jako hraniční výsledky boreliózy je to že jsem boreliózu prodělala někdy před x-y lety a mám protilátky a ne že bych prodelavala boreliózu v těhotenství a mimochodem prý výsledky může zkreslovat i to že jsem byla nemocná takže jsem panikarila vlastně úplně zbytečně a já fakt histercila tos mě měla vidět ![]()
Ahoj maminky,
Tak musím také podat zprávu jak jsem dopadla dnes na velkém UZ v centru lékařské genetiky. Měli jsme pani doktorku a byla moc fajn, milá, všechno nám pomalu ukazovala a vysvětlovala. Miminko je zdravé a bude to holčička tak mám velkou radost. Akorat mě pani doktorka postrašila, že mám zatím hodně nízko položenou placentu. Takže zákaz pohlavního styku, hodně odpočívat a nic netahat.No s tím odpočívánim nevim nevim kdyz jsem kazdej den od rána do večera v práci
Ale zapomněla jsem se tam zeptat jestli můžu normálně chodit na to těhu plavání a jógu…co si myslíte děvčata?