Poradna duly
Jana Čurdová
Jaruna píše:
No Sluníčko,tak jsem reagovala taky.
Koukala jsem kdy tady byla Hela naposledy,bylo to v pondělí a byla přesně 31 týdnů.Porodila včera,takže byla 31+2.
Je to síla,snad se dozvíme brzy víc.Tady alespon vidím,že se může stát cokoliv a překvapení je na světě.
Hlavně at jsou oba v pořádku.
No a to je známka toho, že bych měla dokoupit co nemám, připravit tašku a hlavně začít konečně prát ty věcičky na mrňouse
Na druhou stranu se říká, že je lepší porodit v sedmém měsíci než pak v osmém, že to je lepší. Doufám, že bodou oba v pořádku. No teď mi došlo… abysme ten předporodní kurz ještě stihli
jdeme na něj 10.09. dřív to Jiřík nestihne. resp. je to jen druhou a čtvrtou středu v měsíci.
Dobré ráno,
tak vám mě ukápla slzička při dočítání…Přeji Helamě a Filípkovi hodně zdravíčka a síly a at jsou brzy doma.........
Pavlí mně taky.
Jdu do poradny zatím se tu mějte pěkně. A už mám napsáno na papírku co mám dokoupit, abych byla v plné zbroji.
Sluníčko,já myslím,že ty věci okolo jdou pak hodně rychle stranou…náký tašky a oblečky a kurzy,které jsem též absolovala abych pak zjistila,že je to na prd.......ono to zní jako strašná fráze,ale to zdraví je opravdu nejdůležitější........tak jim oběma budeme držet palce!!!!
A vy holky co se otvíráte,koukejte se šetřit at jsou to ty obříci a putují rovnou domů do postýlek a né na vyhřejvací dečky ![]()
Tak potom napiš jak jsi dopadla na KO,já dnes budu okupovat počítač ![]()
SMS HELAMA:Filípek zatím sám dýchá,jenom mu přifukují do nosu kyslík a zatím je bez antibiotik,což je super.Víc budu vědět během dne.Pruběh porodu zvažuji zveřejnit,až v prosinci,atvás nestresuju.Helena
Pavlínka05 píše:
Sluníčko,já myslím,že ty věci okolo jdou pak hodně rychle stranou…náký tašky a oblečky a kurzy,které jsem též absolovala abych pak zjistila,že je to na prd.......ono to zní jako strašná fráze,ale to zdraví je opravdu nejdůležitější........tak jim oběma budeme držet palce!!!!
A vy holky co se otvíráte,koukejte se šetřit at jsou to ty obříci a putují rovnou domů do postýlek a né na vyhřejvací dečky
no já na kurzy nechodím, ale tohle je pro tatínka, jinak nemůže k porodu, tak se tam jen zeptám na pár věcí. No a u porodu budu poslouchat jak hodinky co mi řikají a snad to bude ok ![]()
Jinak ahoj holky,no,jarko jak si to představuješ nás takhkle děsit??Co na tu hlavu bereš?Jinak hned jak budu vědět víc,tak dám vědět!
Helomo,hodně štěstí ať jste oba v pořádku,budu držet všech 10 ![]()
Já z toho mám normálně husí kůži,začalo to nějak brzo,snad budou v pořádku …
Jaru,já byla kvůli té bolesti hlavy u doktorky a napsala mi Algifenový kapky…ale ještě jsem je nezkoušela,od té doby už mám zase klid …
Ježiši holky,úpně mám husinu pocelým těle.
Helamo moc gratuluji,a přeji hodně zdravíčka vám oběma a ať jste co nejdřív doma,budem na vás myslet.
My se tady strachujeme o Jarku a ona nám zatím rodí Helama.Jaru hodně odpočívej,máš hodné holky.Na bolest hlavy ti nic neporadím
.Na to moc netrpím.
Dáško mě taky pořád bolí podbříšek.
Teď jsem se vrátila z kontroly,všechno je v pořádku,akorát cs mám 2,mimísek je o něco menší než by měl být,ale je to pořád v normě,váží necelí dvě kila.
Seznam těhulek,maminek a miminek
Přezdívka,rok narození budoucí maminky i tatínka,TP(jméno),místo bydliště,případní sourozenci, příští KO, holčička, chlapeček, nechci vědět
Maminky a miminka: Helama 70+67..... Filip, 20.8. ve 20hod (1630g,44cm) ...... Praha 5 ...... Honza 20.9.92
Těhulky: Veveruska 78+79 ..... TP-21.9.08 ..............................Praha Peťula 84+77 ........... TP-29.9.08 .............................. Trutnov … Martin 3.4.06 Vera 83+81 ............. TP-2.10.08 (Radek/Rozálie) ..... Tábor ...... Ondřej 26.9.05 Pavlínka05 76+81 … TP-3.10.08 (David)..................... Praha ........ Pavlínka 1.7.05 Daska 81+83 ........... TP-4.10.08 (Tobiáš/Sofie) … Chvatěruby … Denis 5.2.99,Lukáš 2.7.01 Jíra 77+81 ............... TP-5.10.08 (Jiří/Anetka) .......... Kladno … Daniel Denis 1998 Packa 81+79 ........... TP-5.10.08 .......................... Náchod ......... Honzík 1.1.2005 Jaruna 79+77 .......... TP-9.10.08 (Marek) ................. Kladno … Bára 14.01.98, Adéla 07.04.01 Katka1110 80+80 ..... TP-12.10.08 ............................ Praha 5 … Maťej 12.12.O6 Eviska22 84+79 ....... TP-13.10.08 (Richard/Stella) ....... Tábor ....... Týnka 27.9.05 Slunicko_aliki 78+78 … TP-13.10.08 (Matyáš) … Teplice Edik 77+79 .............. TP-16.10.08 ........................ za Prahou … Rozárka 2000 Saxana22 84+79 ...... TP-28.10.08 (Alexandr/Nina) ....... Liberecko Jitulínek 78+66 ......... TP-29.10.08 (Anička) ..................... Semilsko Jana.kol 75+82 .......... TP-29.10.08 (Michal/Michaela) … Liberecko Olinka01 81+78 ..........TP-4.11.08 (Pavel/Kristýnka) .......... Litoměřice Broskvička 76+77 ........ TP-6.11.08 (Matouš/Luisa) .......... Praha západ PetraV 77+71.............. TP-11.11.08 (Jergouš/Linda) ........... Brno(Praha) Denisa_O 81+77 ......... TP-19.11.08 (?/Aneta) ................ Praha západ Teruška 79+77 .......... TP-27.11.08 (Matěj/Eliška) ................... Praha
Ahoj holky, tak jsem se na vás přišla zase podívat
, já vím, jsem vopruz
![]()
Ale mám skoro husinec, jsem fakt v šoku. Hlavně že je Helama i s Filípkem ok, je docela velký a hlavně moc šikovný!!! Držím palce, ale určo to bude ok. A stále se pořád neví, proč porodila tak brzy???
Koukám, že se to teda parádně blíží. Já jsem asi cvok. Věcičky mám nachystaný, tašku skoro sbalenou a mám veget
. V září si chci vygruntovat byt, abych ho měla špígl nýgl
.
Jo a CS mám 3, tak klid holky. V podstatě od 24. týdne mám problém se zkráceným čípkem, ale je to ok. Ale doktor mi říkal, že si myslí, že do konce září to zvládneme. Tak třeba budeme zářijový
![]()
Tak jsem zpět. KO dopadla dobře. Jsme naprosto v pořádku. Přibrala jsem půl kila od poslední kontroly. Ketolátky mám v moči prý proto, že držim tu dietu
nebo spíš se nepřecpávám a bílkoviny se mi z moči ztratily. CS mám taky 2 a otoky II. stupně. Výška fundu 31. Jo a výsledky tý cukrovky resp. toho trojodběru opět 1,7% což jsou výsledky zdr. člověka, tak jsem ráda. Nicméně mi doktor řekl, že mi krásně roste bříško a když už jsem jako ta cukrovkářka, tak že půjdu ještě jednou na ten III. ultra aby se kouknul, jestli malej neroste rychle. Takže v úterý jdu znova na kliniku… tak uvidíme zase malýho
jsem ráda. Jo a tlak 120/70 jako vždy. A ozvy jako zvon ![]()
Tak jsem ráda. A příští čtvrtek jdu zase do poradny, dá mi lístek na peníze a napíše mi už mateřskou… sakra holky to uteklo
Jo a v lékárně jsem všechno pořídila… chci se zeptat nevíte jestli něco přispívá VZP prvorodičkám na nákup v lékárně? Některé jiné ano ale všeobecná nevím.
Helamo , velika gratulace - hlavně at jste oba v poradku.
To jsou mi veci, takze prvni miminko a sprnatko…:)