Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@sianka já si všechno vyskládám za dveře a až odjede, tak to uklízím. Kontroluji kdyžtak také až potom, on ten řidič by s tebou stejně nic nevyřešil a odkázal by tě na zákaznický servis. A nic nedávám, nějak mě to ani nenapadlo.
@Martis83 píše:
@sianka já si všechno vyskládám za dveře a až odjede, tak to uklízím. Kontroluji kdyžtak také až potom, on ten řidič by s tebou stejně nic nevyřešil a odkázal by tě na zákaznický servis. A nic nedávám, nějak mě to ani nenapadlo.
to neni pravda,naopak.Ridic nam zbozi,ktere jsme nechteli (protoze jsme si ho neobjednali) hned vyskrtl a vratil za nej penize.
nikdy se mi nestalo, že by bylo zboží vyměněno bez toho, že by mě řidič informoval. Pokud mnou vybrané zboží nebylo v nabídce, zabalili na prodejně jiné v podobné cenové relaci a řidič mi to hlásí vždy jako první věc hned po pozdravu.
@unuděná píše:
to neni pravda,naopak.Ridic nam zbozi,ktere jsme nechteli (protoze jsme si ho neobjednali) hned vyskrtl a vratil za nej penize.
to není úplně přesné - peníze řidič nevrací, protože sebou žádné nemá. O cenu neodebraného zboží sníží konečnou častku.
@neumisa píše:
to není úplně přesné - peníze řidič nevrací, protože sebou žádné nemá. O cenu neodebraného zboží sníží konečnou častku.
nebo tak.Uz nevim,zda jsme meli zaplaceno predem,nebo nam snizil castku…penize kazdopadne ma,nejezdi prece na jeden jediny rozvoz za den ![]()
@neumisa Nam dal fakturu.,at si zkrontolujeme zameny.Tech tam ovsem bylo asi 10,z toho polovina akceptovatelna (jina vune wc papiru za stejnou cenu apod),ale take treba zmena bileho veltlinskeho vina za 79,– za nejaky cerveny cabernet za 149,– atd.Bylo toho hodne.
take jsme si zaplatili sluzbu baleni do tasek,ovsem nemeli jsme tuseni,ze nam 12mlek zabali do tasek po jednom…nebo mouku..nekecam.Fakt jsme z toho byli paf a resili i pres zakaznicky servis.cca pul roku zpet,mozna ani ne.
@unuděná jasně, můžeš mu vrátit, co nechceš a o to sníží cenu, to je pravda. Ale to je tak všechno.
tesco ze zásady hotovost nevozí, takže peníze na ruku ti dát nemůže - leda ze svého. nejde o to, kolik závozů denně má, platí se buď předem nebo kartou při dodání. Nikdy ne hotovostí.
Takže o záměně zboží jsi informovaná byla - tak nevím, proč to tu podáváš jako pokus o podvod.
@Prof. Farnsworth píše:
Dodané zboží nekontroluju (nikdy - objednával jsem tak 20× - nebyl problém). Vše vyskládám doma abych nezdržoval a až pak vše uklidím. Žádné peníze nedávám, platím kartou. Zajímavé je, že nikdy nepřijel ten samý pán (vždy někdo jiný).
Děkuji za odpověd. Právě se mi taky nechtělo zdržovat. Když jsem si to pak kontrolovala podle seznamu, tak mi to docela trvalo, tak jsem byla zvědavá, jak to dělají ostatní.
@sianka píše:
Děkuji za odpověd. Právě se mi taky nechtělo zdržovat. Když jsem si to pak kontrolovala podle seznamu, tak mi to docela trvalo, tak jsem byla zvědavá, jak to dělají ostatní.
Já to podle seznamu nekontroluju - mám to vždy tak za 2,5 - 3,5 tisíce, jsou to desítky položek (vždy alespoň dvojstránkový seznam). Objednávám tak jednou za dva až tři týdny. Ještě se mi nestalo, že by mi něco chybělo, nebo že by o záměně neinformovali - ostatně ti co to rozváží, zboží nepřipravují (vše je dopředu připraveno, vytištěno a na faktuře/seznamu jsou nahoře vždy uvedeny záměny - co a v jaké ceně bylo objednáno a vedle za co a v jeké ceně to nahradili; vždy lze zvolit, co akceptuji jako záměnu, a co nechci). Platba vždy kartou - hotovost tuším neberou…
@unuděná píše:
@sianka po zkusenosti s itescem uz nikdy vice.Nakup za cca 2tis,veci do zasoby jako wc papir,vino,mleko,maso..u spousty veci zamena za drazsi a zcela jine zbozi.Nebyt pecliveho manzela,ktery vse kontroloval pri predavce,bysme se asi spravedlnosti jentak nedovolali.
Díky za zkušenost, i když negativní. Já jsem opravdu z toho prvního nákupu byla dost nadšená, tak doufám, že jim to vydrží.
Vyměnily jen dvě věci, jednu o pár korun dražší, druhou za stejnou cenu a navíc mě na to sám upozornil na začátku a ptal se, jestli ty věci chci… Tak uvidím, ale byla jsem opravdu mile překvapena. Máme v našem menším městě tesco, ale tam je kvalita potravin (zejména zelenina) naprosto katastrofická, takže jsem měla trochu obavy, co přivezou. Ale zjistila jsem, že vozí z jiného města a vše bylo ok. Tak snad to nezakřiknu, docela by se mi to hodila tak 2× měsíčně využít - právě na mlíka, toaleťáky apod…
@neumisa nikde jsem nepsala,ze slo o pokus o podvod
je to podobne,jako kdyz spousta eshopu nabizi mleko za 9Kc akcni ceny,ale drtiva vetsina zakazniku uz si nevsimne,ze se jedna o 0,5l,nikoli klasickou litrovku.Nebo maslo misto 250 jen 200g.V momente,kdy me nejaky eshop donuti resit tyto veci,k nemu ztracim duveru.Spousta lidi se totiz na pripadnou reklamaci vyprdne,nechce se tim zatezovat,a na to oni hresi.A to uz mam zkusenosti s rohlikem i kosikem a take sama pracuji v eshopu-i kdyz jineho odvetvi- a vim,jak to chodi ![]()
no tak sorry, ale to už je snad problém zákazníka, že si nepřečte, jestli kupuje litr nebo půllitr … to není na reklamaci, to je na výuku čtení a použití mozku. Za to nemůže obchod, že lidi nepřemýšlejí.
Byl jsem asi půl roku bez auta a to bylo tak deset nákupů. Vše bez jakýchkoli problémů, velmi ochotní řidiči a když přešvihli záměnou zboží můj denní limit na kartě tak odepsal jednu položku a bylo to OK. Jo, a jednou místo pěti Kg cibule dovezli jen nulapět kila, tak to druhá den zdarma napravili. Ty chlapce ta práce živí a jakékoli spory se zákyzníky je připraví o práci ale stejně věřím že je tam nějaký předvýběr. Za sebe mohu jen doporučit.
s itesco mam vybornou zkusenost, vždy došlo vše nebo akceptovatelna vymena o ktere nas informoval hned mezi dvermi, bedny jsme nanosili do kuchyne, tam vyskladaly a kontrolovali asi jen poprvé, jinak zhruba vim co tam bylo, nikdy nebyl problem… fakt doporučuju!
a jo povedlo se nám koupit mláko 0,5 litru místo litru… ale byla to naše chyba, ne jejich, zasmali jsem se tomu, ale nikdy neřešili, proč taky … a to jsme meli treba dva baliky, priste už jsme si dali vetsi pozor, ale byla to chyba naše ne obchodu, oni by nemeli probelm z vracenim, ale my na to byli moc lini…