Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@šerifka @šerifka ruší? to se mi teda ještě nestalo…chtěla bych na vašem místě nějakou kompenzaci minimálně. BuĎ ať nákup dovezou v jiném čase nebo ať vám dají nějaký slevový kupón - toto se nedělá přece.
ani není tak brzo před vánoci, jestli to nemůže být spíš nějakou technickou závadou nebo špatnými dopravními podmínkami
![]()
@KKatka23: Kupón bych měla dostat, ale ten mi ten velký plánovaný nákup za několik tisíc nenahradí… Jde o dodávku z prodejny Praha-Zličín, silnice jsou u nás suché. Tak nevím jestli zrada na prodejně, nebo došli řidiči, ale ve čtvrtek večer to šlo objednat bez problémů, dal se vybrat i čas.
Já jsem si chtěla nechat něco dovézt příští týden, ale když jsem se včera dívala na možnosti, tak už měli volné jen dva termíny, které se mi nehodily, jinak beznadějně vyčerpané kapacity až do 28.12. nebo tak nějak. Takže bych to viděla na nějaký předvánoční chaos, jinak s nimi mám jen dobré zkušenosti.
@šerifka nikdy se mi to nestalo nakupuju pravidelne. Bohuzel nic asi neudelas. Kupon ti daji a tim je to vyreseno. Nidmene podle me urcite to neni z pleziru, mam s nima dobre zkusenosti, muselo se neco stat…btw zkus rohlik ![]()
@Michelle_M já jsem dopadla na vánoce takto vloni, že už nebyly žádný termíny. letos jsem to udělala tak, že jsem si několik týdnů dopředu zadala nákup, do košíku jsem vložila jen mlíko jedno a uložila to a můžu to změnit do 23:00 předchozího dne, takže si v úterý v klidu objednám a v pátek mi to dovezou
tak zkuste příští rok ![]()
@KKatka23 To jsem udělala loni taky. Letos jsem se rozhodla, že na to prdím a nebudu to přehánět, budu nakupovat hlavně maso, a to stejně nemají dobrý… Zajedu nejspíš 22. pozdě večer nebo spíš 23. nad ránem někam, kde mají dobré vykoštěné kapry, a koupím maso a nejnutnější zeleninu atd… nemusí být byt přeplněnej žrádlem jako v minulých letech ![]()
@Slečna Ferka A nevíš, kde budou mít ty vykoštěné kapry? Taky bych chtěla, vždy jsem kupovala v Lidlu, ale letos prý nebude.
.
Já jsem s nimi až doteď měla taky jen dobré zkušenosti, minimum nedoručených věcí, o víkendu jezdili vždy v objednaný čas, jen jedinkrát přijeli později, ale to bylo ve všechní den. Mimochodem, ten omluvný kupón ještě nedorazil, tak jsem jim dneska ráno psala. A přemýšlím, že aspoň část trvanlivých věcí zkusím objednat znovu, volné časy co by mi vyhovovali tam ještě mají. Jen už skončí pár zajimavých akcí na věci, co běžně beru a takhle jsem je mohla mít levněji. Ach jo.
A pro pár věci, co už byly potřeba docela nutně manžel zašel do Alberta.
Mám tenhle týden dost mizerné zkušenosti jak s Českou poštou, tak s PPL, která zaváží Mallu. A to jsem si říkala, že Tesco bude v pohodě, že to má vlastní dopravu a objednávání se předem na konkrétní čas. A houby, houby, zlatá rybko! ![]()
@Halka Já je kupovala v Makru, ale loni mě naprdli, protože 23. nebo kdy jsem tam byla už neměli. Ale koupila jsem hned vedle v Albertu
Tak to letos asi udělám stejně, zkusím ty dva obchody… Jen je teda pro mě můčo čekat na toho 23. - mám ráda věci předem, ale kupovat rybu předem je blbina
Ale holt kdyby nebyl, na s. r. pes a budeme mít kus s kostma. Stejně to máme jen pro formu, hlavně jíme řízky.
Hezký večer, nemáte prosím někdo slevový kupón? Mám nákup cca za 1 200 a není to první nákup
Děkuji!
Ahoj, obnovuju starší diskuzi, celou se mi ji číst nechce, tak se zkusím rovnou zeptat. Objednala jsem si poprvé asi před dvěma týdny a byla jsem docela nadšená – nemám auto, takže mi to opravdu ušetřilo tahání se s taškama, pán to donesl až k bytu. Také dovezl vše, jen dvě věci vyměnil za jiné a u obou za srovnatelnou věc i cenu. Zelenina i maso čerstvé. Prostě supr, tak jsem si říkala, že to asi budu občas využívat. Teď jsem si naobjednávala další nákup – asi za 1800,– Kč. Je to asi 60 položek. Chci se zeptat, jestli si ten nákup hned kontrolujete? Jako jedete věc po věci? Mně to minule bylo blbý, i když mě k tomu vybízel.
Druhý dotaz, jak to máte zorganizované s vybalovaním – vyskládáte si to rovnou doma třeba na stůl nebo si ve dveřích přendáváte do vašich tašek? Tentokrát jsem objednala nákup bez tašek, protože mi jich minule dali tolik (třeba i jedna věc ve zvláštní tašce), že mi to přišlo hodně zbytečné. Tak právě přemýšlím, jak to nejlépe pak zorganizovat, abych co nejmíň zdržovala.
A poslední dotaz, nad kterým přemýšlím nejvíc… Dáváte nějaké peníze pánovi z Tesca? (pokud ano, tak kolik?) Já jsem mu minule nic nedala, ale teď přemýšlím, jestli by to nebylo vhodné. Když bych platila v hotovosti, tak bych to asi nějak zaokrouhlila nahoru, ale při platbě kartou mě to ani nenapadlo…
@sianka píše:
Ahoj, obnovuju starší diskuzi, celou se mi ji číst nechce, tak se zkusím rovnou zeptat. Objednala jsem si poprvé asi před dvěma týdny a byla jsem docela nadšená – nemám auto, takže mi to opravdu ušetřilo tahání se s taškama, pán to donesl až k bytu. Také dovezl vše, jen dvě věci vyměnil za jiné a u obou za srovnatelnou věc i cenu. Zelenina i maso čerstvé. Prostě supr, tak jsem si říkala, že to asi budu občas využívat. Teď jsem si naobjednávala další nákup – asi za 1800,– Kč. Je to asi 60 položek. Chci se zeptat, jestli si ten nákup hned kontrolujete? Jako jedete věc po věci? Mně to minule bylo blbý, i když mě k tomu vybízel.
Druhý dotaz, jak to máte zorganizované s vybalovaním – vyskládáte si to rovnou doma třeba na stůl nebo si ve dveřích přendáváte do vašich tašek? Tentokrát jsem objednala nákup bez tašek, protože mi jich minule dali tolik (třeba i jedna věc ve zvláštní tašce), že mi to přišlo hodně zbytečné. Tak právě přemýšlím, jak to nejlépe pak zorganizovat, abych co nejmíň zdržovala.
A poslední dotaz, nad kterým přemýšlím nejvíc… Dáváte nějaké peníze pánovi z Tesca? (pokud ano, tak kolik?) Já jsem mu minule nic nedala, ale teď přemýšlím, jestli by to nebylo vhodné. Když bych platila v hotovosti, tak bych to asi nějak zaokrouhlila nahoru, ale při platbě kartou mě to ani nenapadlo…
Dodané zboží nekontroluju (nikdy - objednával jsem tak 20× - nebyl problém). Vše vyskládám doma abych nezdržoval a až pak vše uklidím. Žádné peníze nedávám, platím kartou. Zajímavé je, že nikdy nepřijel ten samý pán (vždy někdo jiný).
zhruba vím, co v nákupu mám, takže položku po položce nekontroluji. Objednávám bez tašek, zboží vykládají a na stůl odnášejí děti. Peníze řidiči nedávám.
@sianka po zkusenosti s itescem uz nikdy vice.Nakup za cca 2tis,veci do zasoby jako wc papir,vino,mleko,maso..u spousty veci zamena za drazsi a zcela jine zbozi.Nebyt pecliveho manzela,ktery vse kontroloval pri predavce,bysme se asi spravedlnosti jentak nedovolali.