Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@NikiRusicova Normálně si můžeš vybrat, jestli chceš bez tašek, nebo s nimi (18 Kč/nákup). Nevím, jestli je tato volba možná, když se kvůli covidu doručuje jen k prvním dveřím domu.
Já dávám s taškami. Jsou papírové, holt do nich pak dáme odpad.
@NikiRusicova píše:
Holky, a v čem nákup doručí? Nechci zbytečné tašky. Děkuji
Obvykle vybíráš, zda chceš v taškách nebo bez. Teď však není volba možná kvůli nouzovému stavu, takže ti to doručí v papírových taškách.
Já si objednávám nákup bez tašek a přeskládávám si to z přepravek do svých nákupních látkových tašek. Ale i tak je to balené v tuně igelitových sáčků. Já je teda využívám na tříděný odpad.
A neskutečně mi vadí, že nenosí nákup až ke dveřím bytu…
@nozu to není pravda, vozí a vozili mi vždy až ke dveřím bytu, dokonce když jim řeknu, že si pro to běžím dolů, tak odmítnou, že to musí hodit k bytu.
Tesco dává každou věc zvlášť do sáčku, to mi vadí. Ale třeba Rohlík ne, ti to dávají jen do papírových tašek a do sáčku dávají věci typu zelenina nebo věci do lednice.
@KimL, teď opravdu nenosí nákup k bytu, minulý týden jsme si ho přebírali u vchodových dveří do domu
@KimL neni to pravda co pises, protoze v nouzaku to vozi jen k prvnim zamykatelnym dverim.. Nam to jednou nahazeli na zem u tech dveri, nez jsme stihli dojit v panelaku dolu, at si to pak prebereme jak chceme, ani do vytahu nam rudlik nechteli pujcit…
Maji to vzdy napsane na jejich webu, nekde jsem to videla..
Ale ted mi prijde, ze to zase zmirnili, protoze minule prijel typek, ze platba kartou online se jim stornovala nebo co a musim zaplatit znova kuryrovi a kdyz jsem chtela jit pro kartu, tak ze pojede se mnou nahoru a rovnou mi to tam da…
Jinak da se u finalniho kroku nakupu navolit, zda chces balit do tasek nebo ne, aspon ted to porad jde..
@KimL fakt nemáš pravdu. Už od jara mi Tesco vozí nákup jen k brance a ty tři patra to tahám sama. Dělaly to i ostatní online shopy s potravinami (Košík, Rohlík). Přes léto Košík vynášel k bytu, tak mělo Tesco smůlu. Teď už zase všichni vozí jen k brance, jak je nouzový stav. Kvůli riziku nákazy mají zákaz vcházet do domů. A také díky tomu mají větší rozvozní kapcity, protože takto ušetří hodně času. Ano, když narazíš na vstřícného kurýra, tak ti to do bytu zanese. Ale oficiálně nesmí a měl by velký problém, kdyby se to provalilo.
Od začátku nouzového stavu mi nákup ke dveřím bytu vyvezlo tak 10+ různých kurýrů Rohlíku. Tak nevím, zda žiju v nějaké alternativní realitě či co ![]()
Jinak u Tesca jsem skutečně viděla, že řidič zavalil sousedovým nákupem půlku přízemí. Docela bizár, válelo se to tam po zemi ![]()
Tak mě tesco teď vozí jen dolů k prvním dveřím, ale babičce, co je po operaci kyčle a má to tam napsané, to donesou až do bytu, bydlí tedy v přízemí, ale objednává každých 14dní a nikdy se nestalo, že by jí to nedonesl až do bytu ![]()
Objednala jsem teď během korony několikrát, naposledy včera a donesli mi to vždy až k bytu. Stejně tak i v dobách před koronou.
Rohlík to má i v podmínkách:
„Je pravda, že kurýři doručují nákupy až ke dveřím bytu?
Ano, naši kurýři mají v popisu práce doručit nákup zákazníkovi až k bytu. Kolegové by vám měli automaticky tuto službu nabídnout, rozhodně se ale neostýchejte se připomenout, pokud se kurýr sám nenabídne!“
U Tesca musíte zřejmě požádat, ale mně vozili vždycky az k bytu automaticky:
„Náš Pracovník rozvozu zákazníkům nákup doručí k hlavním dveřím od budovy. Pokud jej požádáte, je možné donést nákup přímo k Vašim dveřím“
Jinak tam mají i info, že vozí k bytu i v nouzovém stavu.
Dneska mi prijel nakup od Tesco. Pred nim mi prisla SMS, kde bylo napsano, ze kuryri NESMI nakupy dat jinam nez k prvnim uzamykatelnym dverim a byl tam dotaz, zda nejsme v karantene.
Kuryr mi donesl nakup k vchodovym dverim do panelaku. Takze asi tak…