Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@neumisa píše:
@unuděnáno tak sorry, ale to už je snad problém zákazníka, že si nepřečte, jestli kupuje litr nebo půllitr … to není na reklamaci, to je na výuku čtení a použití mozku. Za to nemůže obchod, že lidi nepřemýšlejí.
Samozřejmě, oni ani ti důchodci, co jim různí lidé nabízí půjčky „zadarmo“, nemůžou za to, že jsou staří a hloupí a nechají se nachytat ![]()
Však taky netvrdím, že jsme se nechali nachytat na takové jasné blbosti. Ale že třeba při tom předání si spousta lidí nekontroluje, co přebírá, mnohdy to ani není úplně možné, časově je to fakt náročné. Na nás se šofér tvářil opravdu zpruzele, že si to chceme kontrolovat a pak ještě zpruzeleji, když jsme odmítli převzít zboží, které jsme si neobjednali. Je to takový ten psychologický tlak jako když podepisuješ jakoukoli smlouvu, která má třeba nějakou malinkou hvězdičku. Prodávající je „učen“ jak se chovat, aby se kupující cítil nepříjemně a podepsal i to, co si důkladně nepřečte. Jasně, chyba kupujícího, ale pro mě známka, že takový prodejce už příště prostě ne-e ![]()
tak jsi narazila na zpruzelého řidiče. Na blba narazíš kdetam. Za to ale nemůže Tesco jako takové. Já si nemůžu stěžovat, řidiči byli vždy milí, sami mě pobízeli ke kontrole, prostě pohoda.
Objednavam, zbozi dle seznamu nekontroluji vubec, zatim mi nikdy nic asi nechybelo. Platim kartou a ridici davam jeste 10-20 kc dysko. Objednavam v taskach, abych nezdrzovala, ale uz tech tasek mam moc v zasobe, tak asi zacnu objednavat zase bez tasek a zbozi prenaset ve vlastnich taskach..
Obcas se stane, ze ridic prijede pozdeji (mimo interval) bez toho, aby dal vedet - musi se s tim pocitat.
Maso se musi spotrebovat vetsinou hned dalsi den, z Lidlu vydrzi dele - takze maso tam moc neberu.
@neumisa jo,je to moznebude,ale zakaznicky servis byl taky takovy ![]()
holky,jak tu ctu ty kladne komentare,tak to snad zkusim pres sve presvedceni znovu
my hodne kupujeme do zasoby veci,ktereze se nekazi a ktere vime,ze spotrebujeme,akcni zbozi,to s cim se nam nechce tahat atd.Tak pak dam echo jak dopadl druhy pokus.Zatim mam radsi rohlik
![]()
My máme s Tescem zkušenosti dobré, kromě času dovozu, býváme nějak na konci trasy - a pak teda mají období (především ke konci „akčního týdne“), že mi skoro všechno, co jsem koupila ve slevě, nahradí nepřijatelnou variantou - dražší, nebo i jinou… To pak vždycky chvíli nenakupuju ![]()
@Slečna Ferka tak to jsme se asi zrovna taky trefili.Ale nam to nedali vedet predem,vam ano?
@unuděná Holt, když se kupuje ve velkém a věci v akci, tak prostě se musí počítat s tím, že je možnost, že už zboží nebude. Mně přijde naopak fantastické, že Tesco vezme náhradu, o které mě řidič informuje a je na mně, jestli si ji nechám nebo ne. Být bez toaleťáku, protože měli jenom s heřmánkovou vůní a já si objednala vanilkovou, je blbé
.
Předem samozřejmě neinformují, chystají to někdy ve čtyři ráno, jde to rovnou do chlazeného auta a na rozvoz. Asi nikdo by nechtěl, aby mu týpek z Tesca volal v pět ráno, že nemají třívrstvý ubrousky dané značky, jestli bys radši nechtěla třívrtstvý jiný značky
. A když tam dělá týpek 50 a víc objednávek, tak než by všechny obvolal s takovýma blbostma (s tím, že by mu stejně 99 % lidí řeklo „je mi to jedno“ nebo „vemte náhradu a já se rozhodnu, až ji uvidím“), tak by to tam sbírali ještě týden. A ceny rozvozu by hodně stouply.
Moje zkušenosti s iTesco jsou jenom dobré - pravidelně si tam objednáváme každotýdenní velký nákup už asi dva roky, takže je to vždycky hodně položek. Pokud není něco, co jsem si objednala, dají za to náhradu (náhrady jsou vypsané na faktuře vždy nahoře), jedině ty si kontroluji, abych se rozhodla, jestli je chci nebo ne. Pokud některou nechci, řidič ji z nákupu vyškrtne a konečnou cenu o ni poníží. Pltaíme buď kartou při předání nebo někdy dávám možnost platba předem online - pak jen podepíšu převzetí nákupu a schválím konečnou cenu (bez případných náhrad) a teprve poté se celková suma odepisuje z karty. Vybaluji z bedýnek u dveří a děti to odnáší do kuchyně. Díky tomu, že nekontroluji vše hned, tak se mi dvakrát stalo, že jsem až po odjezdu řidiče zjistila, že jedna věc chybí (byly to takové ty drobnosti, které se přehlédnou, když to člověk jen tak zhruba přejíždí očima - jednou zubní pasta, jednou marmeláda). Pokaždé jsme ihned zavolali na info linku do iTesca. V jednom případě jsme se domluvili, že nám věc řidič doveze za dvě hodiny (byli jsme doma, tak to bylo jedno), v druhém jsme spěchali pryč a protože jsem marmeládu nijak nutně nepotřebovala, tak jsme se domluvili, že na to kašlem a oni nám cenu za ni vrátili příště (řekli jsme si příští týden řidiči, který už věděl, že bude vracet peníze, a on mně cenu marmelády vrátil na kartu). Jinak za celou dobu vše bez problémů, potraviny dorazily vždy čerstvé a v pořádku (hezké maso, nenahnilá zelenina atd.). Spropitné řidiči žádné nedávám.
Prosim zkušené
mam věci v košíku, upozornění že mám do půl hodky ukončit objednávku ať mi zůstane rezervace času. Je tam info, že můžu obj změnit do data před dodáním ale teď nevím - musím teď dojít až na konec, objednávku zaplatit a potvrdit? Nebo to můžu u druhého kroku zavrit a platím a potvrzuji až budu vědět, že změny nebudou?
Doručení je až za 3 týdny takže bych pak určitě chtěla něco upravit…
(+ Ze začátku se mi objevil slevový kód na první nákup ale už ho nemůžu dohledat, asi smůla, že? 🤔)
Tenhle kód se mi objevil tak 3 dny zpět (150 Kč) a nepoužili jsme ho nakonec. Můžete ho zkusit. Mám za to, že objednávka se teď musí dokončit a zaplatit.
Objednávku musíš dokončit a zaplatit. Na účtu blokují 10kč, celkovou částku strhnou až po dovezení nákupu. Kdykoliv během těch 3 týdnů můžeš objednávku upravovat a přihazovat další věci do košíku. Slevové kódy se dají lehce vygooglit.
@Anonymní píše:
LAN2FTS Zapomněla jsem vložit.
Diky díky díky
![]()
Jj přesně taky. Peníze strhnou až po objednání, ale mě teda včera dostala ta doručovací doba 2.4. ![]()
To je mazec.
Košík a rohlík to mají tedy rychlejší, ale ty ceny
co se dá delat
Holky, taky vam blbne platba? Uz se mi u obou mych karet stalo, ze mi tesco neslo ted zaplatit a psalo mi to Nepodařilo se zpracovat Vaši kartu, prosím, zkuste údaje zadat znovu. Pokud problémy přetrvávají, obraťte se na naši zákaznickou linku.
Pritom jeden nakup nedavno jsem s tim platila a bez problemu, Rohlik s obema kartami taky platim, prostredku na nich mam dost..