Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Jitus.Slavickova píše:
Ahojky, mam dotaz ohledne placeni pres i tesco..da se u tech panu platit kartou benefit plus? v kamenym Tescu Benefit plus berou ale nevim zda i itesco z dopravou..chlap to donesl z prace jako novinku..dekuji
Benefit plus jsou elektronicke stravenky, nikoliv platebni karta ![]()
Je nam lito,
Sluzba Tesco potraviny on-line je docasne nedostupna. Omlouvame se za vznikle neprijemnosti
To teda naštve, v půlce nákupu, 45 minut před koncem objednávání. ![]()
Přátelé musím se pochlubit. Již jsem dlouho v Tescu nenakupovala, protože máme dva měsíce konečně nové auto. Předtím jsme ho neměli. Udělala jsem si finanční plán a naučila jsem se nakupovat hlavně v Lídlu. Občas se jede do Kauflandu, výjmečně Albert. V Lídlu mají hodně položek, které jsou stejné, ale v jiném obalu a podstatně levnější. Pečlivě zkoumám letáky a Tesco jsem za poslední 2 měsíce vynechala. Například se to v Lídlu projeví hodně na drogerii, kde oproti Tescu opravdu ušetříte pár stovek a v kvalitě není rozdíl. Například tablety do myčky, prostředek na nádobí, na WC..
a světe div se, nyní máme v obálce 7000 Kč, s čímž musíme vystačit do další etapové výplaty, výplatu máme kolem 5 dne v měsíci. Jindy ke konci měsíce už jsme neměli skoro nic a já přemýšlela, kam to zmizlo a co zase budeme žrát. Odložila jsem nyní 2000 na nákup a jestli se budeme chovat rozumně, tak si myslím, že jsme schopni mít v rezervě 4000 Kč. Mám z toho radost a Tesco si necháme dovážet už opravdu výjmečně. Ikdyž to mělo dopravu zdarma, neušetřili jsme vůbec nic
Ono je to asi také o tom, že čím víc toho máte v lednici, tím víc se toho sežere, takže obrovské nákupy pod vidinou šetření a doprav yzdarma jsou na nic
![]()
Tesco, rohlik, kolonial setri cas, ne penize, na neco maji akce, neco je zas o dost drazsi, me to pomahalo kdyz jsem makala 17h 3-4dny vkuse a o volnu jsem mela jiny aktivity, Tak nakup mi dovezli,.. Nebo kdyz jsem byla doma s mimcem do 3mesicu furt sama, pritel 3tydny makal v nemecku, tak jsem se s tim nakupem nedokazala tahat, nedokazala jsem tahat to nebohy dite po kramech a je jasny ze s tastickou nikdy neodejdes. Takze na tohle bomba, ale na usetreni penez to urcite neni
@chipsa já taky jezdím hlavně do Lidlu dost mě překvapilo, že třeba jogurt Holandia 500g tam je stále za 17,90 i bez akce, v Tescu nakupuju pouze když mají nějakou dobrou akci, nicméně když jsem byla nemocná objednávala jsem z Tesca, vyhovovalo mi to na nákupy u nás totiž jezdím výhradně já. Každopádně až budu zase v šestinedělí nákupy budu objednávat budu po sekci a máme to tři patra k bytu
, ale budu mít znova mateřskou takže nás těch pár nákupů nezabije ![]()
@AndelaCerna píše:
Tesco, rohlik, kolonial setri cas, ne penize, na neco maji akce, neco je zas o dost drazsi, me to pomahalo kdyz jsem makala 17h 3-4dny vkuse a o volnu jsem mela jiny aktivity, Tak nakup mi dovezli,.. Nebo kdyz jsem byla doma s mimcem do 3mesicu furt sama, pritel 3tydny makal v nemecku, tak jsem se s tim nakupem nedokazala tahat, nedokazala jsem tahat to nebohy dite po kramech a je jasny ze s tastickou nikdy neodejdes. Takze na tohle bomba, ale na usetreni penez to urcite neni
Ano, ušetřený čas super. Netahání se s nákupami je taky super. Ale za cenu o pár tisícoveček měsíčně navíc, jak jsem poznala ve svém finančním rozpočtu.
Z Tesca si nechám vozit velký měsíční nákup, který se mi nechce tahat MHD (mlíka, brambory, mouka, oleje atd. atd.). Co mě ale štve je, že při ukládání produktů do košíku, se některé neuloží. Tuhle mi přišel nákup a chyběly mi tam asi 4 věci. Když jsem se dívala do objednávky, tak tam nebyly a ani v objednávce na netu. Tak jsem si na to začala dávat pozor a opravdu - kolikrát naklikám třeba 5 jogurtů, ale přidají se jenom dva. Nebo naklikám nějaké čokolády, nepřidají se. Jak se vpravo načítají věci do toho seznamu, tak se to jakoby „načítá“ a v momentě načítání nejde přidat nic jiného. Takže kliknout na jogurt… čekat 3s, kliknout znovu, zase čekat… a ani tak není zaručený, že to tam bude ![]()
Já mám taky LIDL ráda, je to dobré a levné - v Tescu nakupuju jen akční položky a věci, které LIDL nemá nebo má drahé (např. Cola Zero, bezlaktózový jogurt apod.). Ale zase na akci se ušetří dost. Jestli LIDL spustí eshop, tak to bude moje volba taky ![]()
@Slečna Ferka píše:
Já mám taky LIDL ráda, je to dobré a levné - v Tescu nakupuju jen akční položky a věci, které LIDL nemá nebo má drahé (např. Cola Zero, bezlaktózový jogurt apod.). Ale zase na akci se ušetří dost. Jestli LIDL spustí eshop, tak to bude moje volba taky
Kdyby Lídl zavedl dovážkovou službu, tak si myslím, že nebudou stíhat. Bohužel asi se k ničemu takovému nechystají.
@KimL píše:
Z Tesca si nechám vozit velký měsíční nákup, který se mi nechce tahat MHD (mlíka, brambory, mouka, oleje atd. atd.). Co mě ale štve je, že při ukládání produktů do košíku, se některé neuloží. Tuhle mi přišel nákup a chyběly mi tam asi 4 věci. Když jsem se dívala do objednávky, tak tam nebyly a ani v objednávce na netu. Tak jsem si na to začala dávat pozor a opravdu - kolikrát naklikám třeba 5 jogurtů, ale přidají se jenom dva. Nebo naklikám nějaké čokolády, nepřidají se. Jak se vpravo načítají věci do toho seznamu, tak se to jakoby „načítá“ a v momentě načítání nejde přidat nic jiného. Takže kliknout na jogurt… čekat 3s, kliknout znovu, zase čekat… a ani tak není zaručený, že to tam bude
Ano, od té doby, co mají ty nové stránky tak to moji trpělivost odradilo. Stránky jsou problémové a nebaví mě pořád klikat sem tam. Když jsem chtěla nákup, musela jsem u toho sedět hodinu. To radši sedneme do auta a jedeme rovnou.
Tak já teda asi mám tu kázeň, že když nakupuju přes tesco online, tak vezmu věci který jsou opravdu v akci. Beru teda u tohohle nákupu hlavně trvanlivé potraviny, co mi vydrží ve špajzu nebo v mrazáku, dám za něj měsíčně tak 1200,– a zbytek jako jogurty, šunky sýry a směsi na chleba kupuju v lidlu. Nám teď ten jeden kam jsem jezdívala předělávají a do toho druhého se mi moc nechce, není lidl jako lidl…
JInak teda souhlasím stím, že v lidlu mají kvalitní věci, jen člověk musí číst, já už holandii nekupuju, kupuju ty jejich pilos jogurty 3,5% tuku, ty jsou výborný
@chipsa píše:
Kdyby Lídl zavedl dovážkovou službu, tak si myslím, že nebudou stíhat. Bohužel asi se k ničemu takovému nechystají.
to by byla paráda, nesnáším nakupování
@medunka23 píše:
to by byla paráda, nesnáším nakupování
Jinak ty jogurty jsou super, kupuji kilovku v kyblíku. Jsou výborné i do vaření.