Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak u nás (odbavuje nás Tesco-Zličín) bylo ještě před pár dny taky ještě plno na tři týdny dopředu, kouknu včera, je volný poslední zobrazovaný den - pondělí 27.4. Kouknu dneska, je volný i další nový den 28.4 a co nechápu vůbec, naráz jsou volné i příští 4 dny - čtvrtek 9.4-12.4 - všechny sloty, od rána až do večera. Buď chyba v systému, nebo přesunuli řidiče odněkud odjinud. Jenže obvyklý nápad jen tak neuděláme, důvodem jsou náhrady. Jednu limonádu, kterou často bereme občas nemívají a dávají za ni náhradu, kterou manžel nepije. A tahat půl hodiny na Zličín MHD balík petek je v současné době nesmysl. No a místo krůtích stehem mi občas dovezli krůtí křídla a ty jsem vzala jako náhradu jednou a naposled, chuťově je to maso úplně někde jinde. Kdyby aspoň šlo říct, že náhrady nevozit vůbec žádné, když už nejdou vracet u řidiče.
@šerifka píše:
Tak u nás (odbavuje nás Tesco-Zličín) bylo ještě před pár dny taky ještě plno na tři týdny dopředu, kouknu včera, je volný poslední zobrazovaný den - pondělí 27.4. Kouknu dneska, je volný i další nový den 28.4 a co nechápu vůbec, naráz jsou volné i příští 4 dny - čtvrtek 9.4-12.4 - všechny sloty, od rána až do večera. Buď chyba v systému, nebo přesunuli řidiče odněkud odjinud. Jenže obvyklý nápad jen tak neuděláme, důvodem jsou náhrady. Jednu limonádu, kterou často bereme občas nemívají a dávají za ni náhradu, kterou manžel nepije. A tahat půl hodiny na Zličín MHD balík petek je v současné době nesmysl. No a místo krůtích stehem mi občas dovezli krůtí křídla a ty jsem vzala jako náhradu jednou a naposled, chuťově je to maso úplně někde jinde. Kdyby aspoň šlo říct, že náhrady nevozit vůbec žádné, když už nejdou vracet u řidiče.
Jak nejdou vracet? Tomu nerozumím. Mám náhrady vždy v oddělené krabici/pytlíku, a když je nechci, tak si je řidič odveze. Díky bohu ale za náhrady. Např. když chci péct a potřebuju mlíko, tak mi je ve finále jedno, jaký doveze, hlavně, že ho doveze ![]()
@KimL píše:
Jak nejdou vracet? Tomu nerozumím. Mám náhrady vždy v oddělené krabici/pytlíku, a když je nechci, tak si je řidič odveze. Díky bohu ale za náhrady. Např. když chci péct a potřebuju mlíko, tak mi je ve finále jedno, jaký doveze, hlavně, že ho doveze
Aha, tak je to trochu jinak, je třeba zjistit, kdo je to ten kurýr. To myslí řidiče?
Některé náhrady mi nevadí, ale vyhodit pár stovek za to, co se nikomu nechce jít/pít to už ano.
Náhrady
Rádi bychom Vám doručili všechny objednané položky, ale v některých případech, kdy nemáme zboží k dispozici, Vám doručíme alternativu. Naši řidiči jsou pro doručení Vašich online nákupů klíčoví, proto je třeba v této nestandardní situaci eliminovat jejich osobní kontakt se zákazníky. Z tohoto důvodu můžete náhrady odmítnout buď telefonicky při hovoru s kurýrem, nebo je můžete vrátit v nejbližším obchodě Tesco.
@šerifka píše:
Aha, tak je to trochu jinak, je třeba zjistit, kdo je to ten kurýr. To myslí řidiče?Některé náhrady mi nevadí, ale vyhodit pár stovek za to, co se nikomu nechce jít/pít to už ano.
Náhrady
Rádi bychom Vám doručili všechny objednané položky, ale v některých případech, kdy nemáme zboží k dispozici, Vám doručíme alternativu. Naši řidiči jsou pro doručení Vašich online nákupů klíčoví, proto je třeba v této nestandardní situaci eliminovat jejich osobní kontakt se zákazníky. Z tohoto důvodu můžete náhrady odmítnout buď telefonicky při hovoru s kurýrem, nebo je můžete vrátit v nejbližším obchodě Tesco.
V den nákupu ještě před doručením ti přece příjde emailem, co ti dovezou, co jsou náhrady atd. Když ti bude kurýr volat, že už jede, tak mu rovnou řekneš, že to a to nechceš. On to z celkové ceny odečte a ani ti to nedá.
Anebo přímo do poznámky v objednávce napiš, že náhrady si nepřeješ. Mám dojem, že jsem to četla v tom jejich informativním e-mailu, co nedávno rozesílali.
Je to tak. Náhrady se dají odmítnout v poznámce (což já nedělám, mívám tam položky, které jsou nutné a značku nebo slevu i oželím) nebo telefonicky u řidiče, když přijde mail. Nedávno změnili taktiku: dřív Ti za značkové zboží v akci dali jiné značkové bez akce (čili třeba za 2× vyšší cenu), dneska dávají stejnou cenovou hladinu (ale zase hnus: místo Panzani těstoviny Gianna, to fakt nebrat).
Jinak já si myslím, že prostě do rezervací nedávají všechna auta. Že některá uvolňují později, aby i pro lidi, co to nehlídají tři neděle předem, byly nějaké sloty.
Ty termíny se uvolní dost i tím, že spousta lidí nakonec objednávku zruší. Také to někdy dělám.
Myslím, že dost lidí zbytečně zarezervuje termín a pak pouští. A co se týká náhrad, chodí mi dopředu pár hodin email, kde mi o nich píši, takže si v klidu promyslim, jestli je chci nebo ne a řídící je odmítnu
Při rezervaci mi podrzi na ucte 10,– a zbytek sundají až při dovozu bez těch náhrad.
Já jsem spokojená, jen ta zelenina a ovocem žádná sláva, oproti rohlíku třeba.
Teď ráno jsem si rezervoval a vybraný termín, potřebovala jsem na 30.4.,objevil se tam dnes. A opravdu z karty se strhlo 10,–.
Prosim stalo se nekomu ze nedojeli? Rano me prisla faktura s tim co nemaji a vetsinou u nas jezdi hned ze zacatku toho casoveho okna… mela jsem 7 az 9…a do tedka nic…
A nespletla jsi den?
Mě už se stalo, že když jeli dřív nebo naopak později, zavolali mi. Máš tam telefon?
@lucynka25 píše:
A nespletla jsi den?
Mě už se stalo, že když jeli dřív nebo naopak později, zavolali mi. Máš tam telefon?
ne nespletla… tel je v poradku. Objednavam po nekolikaty… i me rano poslali seznam polozel co maji a nemaji…
Mně se stalo, že nedojeli a dali avizo až po 2 hodinách od konce časového okna - došla SMS, že kvůli technické závadě se dodávka opozdí. Dojeli s 3hoidnových zpožděním a věřím, že některé OBJ ani nedoručili, protože já měla slot mezi 7-9 večer. Chyba byla v autě - technická závada, auto museli přeskládat do náhradního vozu či co říkal řidič. Takže než se to všechno zprocesovalo a vyřešilo, dost se to natáhlo…