Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lane Tak to je fajn, že v tom člověk není sám
. Já jsem těhotná potřetí, poprvé holčička, ta se povedla ještě 3 měsíce před plánovaným snažením. To jo, člověk napoprvé studuje a pozoruje na sobě úplně každý detail, člověk nechce nic zanedbat nebo nechat náhodě… Pak jsem si okamžitě přála druhý mimi, manžel byl jednoznačně proti, takže to bylo jen moje zbožné přání. 9 měsíců po porodu jsem náhodně otěhotněla (neměla jsem od porodu ještě menstruaci tenkrát), nevěděla jsem o tom, přišlo se na to až v nemocnici, když mi rupnul vejcovod, to bylo příšerný - bylo to mimoděložní těh. Bohužel do té doby u mě naproto bez příznaků. Musel to být tak 5.-6.tt. Operace, hnus… No a nemám tedy ten jeden vejcovod. Po nějaké době manžel konečně změnil názor a že tedy druhé mimi ANO. Tak jsem si myslela (bláhově), že otěhotním zase hned, ale ani náhodou. Trvalo to taky rok. Už je mi 36, takže strašáků různých mám taky.
Takové tlaky v podbříšku (chvilkama), sem tan pocit jako u/před menstr. jsou taky ok. Občas mě zabolí nalevo (jakoby vaječník), občas napravo, ale nic významného. Hlavně pozor na silné bolesti břicha, s těma bych letěla k Dr. hned, s krvácením taky. Už jsem zase jednou málem panikařila, že potrácím, stopa krve na WC při utírání - když jen slaboučko, může to být nějaká prasklá žilka, cokoliv, ale to mě vyděsí spolehlivě. Takže po každé návštěve WC studuju papír… Zatím se bojím se nějak těšit, je to moc brzo a bojím se zklamání. Zároveň už řeším návrat do práce, dcerce budou v listopadu 3 roky, takže bych se měla vracet asi v prosinci, bohužel mi RD a MD už nemůže navázat plynule, takže ještě řeším tohle, co by, kdyby… Jak to tam říct a kdy, zatím je brzo. Zázvor - tak to si udělám čajík, je dobrej i jako prevence na nachlazení. Tak držím palečky. Kolik Ti je?
@irenamich
Me je 26.
Dneska je mi teda ultra blbe. Jeste jak prsi a tlak nizky, tak jsem fakt na umrení
.
Uz se tesim domu, ze si pujdu lehnout. Nastesti pracuji na part-time, tak se to da docela dobre zvladnout. O vikednu jsem meli jet pryc s kamarady a ja nakonec nepojedu. Vzdycky jsem si rikala, ze clovek je tehotnej a ne nemocnej… Dneska to plne chápu, ze nikdo nekam nejde, nejede… ![]()
Tak ty uz mas dcerku, to uz to dobre zas
, ja se vsemu furt divim…
@Lane
Jé, 26, to je parádní věk. Já už 36, takže těch šancí, co se týče mimin, už moc není. Dnes jdu na kontrolu, tak jsem teda zvědavá.
Mně je možná dnes míň blbě, nevím, jestli ty lízátka, ale stejně nemám na nic chuť. Přidaly se trošku zase jiný témata na zpracování, byla jsem včera v práci, protože bych měla za 2,5 měs. nastoupit a tam se dozvěděla, že se se mnou nepočítá, měli pro mě připravenou výpověď dohodou z důvodu nadbytečnosti (s odstupným). Tak jsem si nechala měsíc na rozmyšlenou, ještě měli nabídku 30% úvazku jiné práce, tím by se mi ale změnila smlouva a případný výdělek by stačil akorát na pokrytí jeslí malé… Že jsem momentálně tak troche těhotná, jsem si zatím nechala pro sebe. Takže se uvidí, jak se to bude vyvíjet…
Takže mám pocit, že večer a dnes mě bolí žaludek ještě z něčeho jiného…
Kéž prohlídka dopadne dobře… ![]()
Tak sláva, potvrzené jedno miminko
(srdeční akce) a i podle UTZ jsem 6tt+6, přesně jako podle MS. Huráá! Tak budu muset na genetiku (kvůli věku) - to bude pro mě poprvé… A ke svému Dr. až v 12.tt. Takže zatím vše v pořádku!