Tetanus v ČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101575
26.9.19 16:26

@Lama Lama Sakra, proc ja se s tim klofu, kdyz to napises za me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
26.9.19 16:30
@lucenka píše:
Ale snižuješ. Protože pokud máš vyprchané protilátky a to máš, pokud se nenecháváš sama dobrovolně očkovat, tak očkovaná nejsi ;)

Ale ja nevim, zda je mam nebo nemam vyprchane a netusim které a po jake dobe kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 16:32
@j.a.n.i1 píše:
Ale ja nevim, zda je mam nebo nemam vyprchane a netusim které a po jake dobe kontrolovat.

tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorky ;) ale to by člověk musel chtít.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.9.19 16:34
@Lama Lama píše:
@lucenkaPříušnice, černý kašel mám vyšetření protilátky. Hepa a i b taky.

tak to ale nebude moc častý. V mém okolí to nemá vyšetřené nikdo. Neznám nikoho, kdo by se v dosplěosti nechával přeočkovat proti černému kašli nebo příušnicím.

• Citovat
  • Upravit
14210
26.9.19 16:35

To asi nefunguje tak, že přijdu k doktorovi, aby mě jen tak naočkoval proti spalničkám, protože mám pocit, že mi vyprchaly protilátky.

Jinak já spalničky prý jako dítě měla, mám to v kartě, takže asi očkování už nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
26.9.19 16:35
@lucenka píše:
tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorky ;) ale to by člověk musel chtít.

Jo, kdyz ani odborné prameny nejsou zrovna jednotné, jenom ty vis vsechno nejlip :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.9.19 16:40
@lucenka píše:
tak v době internetu není problém si to najít, nebo se zeptat své doktorky ;) ale to by člověk musel chtít.

Ach jo. Občas se projevíš vcelku příčetně, člověk z toho chytne naději, že třeba… A ty to pak vždycky spolehlivě zasklíš.

Ach jo. Prosím tě, ten tvůj kluk aspoň tu tetanovku má, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 16:41
@SAJ píše:
Ach jo. Občas se projevíš vcelku příčetně, člověk z toho chytne naději, že třeba… A ty to pak vždycky spolehlivě zasklíš.Ach jo. Prosím tě, ten tvůj kluk aspoň tu tetanovku má, že jo?

už jsem to tu psala ;) ale jak je vidět, tak jako obvykle neumíš pořádně číst.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
26.9.19 16:43
@lucenka píše:
už jsem to tu psala ;) ale jak je vidět, tak jako obvykle neumíš pořádně číst.

To protože jsem stará zapšklá negramotná učitelka, víš? Tak má ji nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@j.a.n.i1 píše:
Jo, kdyz ani odborné prameny nejsou zrovna jednotné, jenom ty vis vsechno nejlip :think:

nejsou úplně jednotné, ale rozhodně se shodují na tom, že očkování proti černému kašli a příušnicím rozhodně nechrání celý život ;)

• Citovat
  • Upravit
81479
@lucenka píše:
tak to ale nebude moc častý. V mém okolí to nemá vyšetřené nikdo. Neznám nikoho, kdo by se v dosplěosti nechával přeočkovat proti černému kašli nebo příušnicím.
Řídím se doporučením podle epidemiologie situace v okolí, kdybych nebyla riziková skupina a v okolí se ne vyskytlo, tak si to nevysetruju. Předpokládám, že ví, co dělají, jaké skupině má smysl očkování doporučit, nařídit, kde provést kontrolní odběry. Nelosoju to jak sportu, ale vycházejí z epidemiologickych dát a vyzkumu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 16:44
@SAJ píše:
To protože jsem stará zapšklá negramotná učitelka, víš? Tak má ji nebo ne?

zkus si to najít ;)

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
26.9.19 16:46
@lucenka píše:
zkus si to najít ;)

Boha jeho, tři versus dvě písmenka. Hlavně, že máš proč dělat krky. :nevim: Fakt jak s malým děckem. Se ani nedivím, že máš s lidma problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.19 16:48
@Lama Lama píše: Řídím se doporučením podle epidemiologie situace v okolí, kdybych nebyla riziková skupina a v okolí se ne vyskytlo, tak si to nevysetruju. Předpokládám, že ví, co dělají, jaké skupině má smysl očkování doporučit, nařídit, kde provést kontrolní odběry. Nelosoju to jak sportu, ale vycházejí z epidemiologickych dát a vyzkumu

u mojí generace se taky řídili nějakými doporučeními, poznatky… a tak jsem si pěkně v pubertě užili příušnice ;) Přitom podle teorii jsme je dostat neměli. Takže na to, že když nejsi riziková skupina, tak jsi v pohodě, bych nespoléhala. Stejně tak by rodiče mohli sabotovat očkování proti žloutence v hexavakcíně, protože tam je riziko nákazy kojence naprosto minimální.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.9.19 16:48
@SAJ píše:
Boha jeho, tři versus dvě písmenka. Hlavně, že máš proč dělat krky. :nevim: Fakt jak s malým děckem. Se ani nedivím, že máš s lidma problémy.

nějak jsem si nevšimla, že bych měla s lidmi v mém okolí problémy :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek