Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka v tom případě nechápu, když jim celkem “hromady”, jaktože nekynu… a gnocchi podle mě žádná extra dietka taky nejsou…
@Anonymní píše:
@lucenka v tom případě nechápu, když jim celkem “hromady”, jaktože nekynu… a gnocchi podle mě žádná extra dietka taky nejsou…
Ale hromady čeho proboha. A pak se hroutis kvůli zmrzlině. Mas slušně nakročeno k poruše prijmu potravy
Holka teď bezesrandy, ty jsi vážně nemocná, říká se tomu " porucha příjmu potravy".
@Anonymní píše:
zkus ty svý hroamdy jídla hodit párkrát do kalorických tabulek a zjistíš, že to moc vyvážená strava nebude. Proč jíš takový hnus jako je odtučněný tvaroh?
@lucenka protože mi chutná víc a co je na tom… nekupuju nic tučnýho,, mléčné výrobky s obsahem tuku max do 3%.
@Anonymní píše:
@lucenka protože mi chutná víc a co je na tom… nekupuju nic tučnýho,, mléčné výrobky s obsahem tuku max do 3%.
@lucenka pokud vim, tak to tak dělá většina lidí, co se pokouší zhubnout nebo si udržet váhu… na co budu zatěžovat játra tučným
@Anonymní píše:
To je ta největší sracka co můžeš jíst odtučněne cokoliv.Ty jsi opravdu jen nemocná, protože o zdravé stravě víš lauter houby
@Anonymní píše:
@lucenka pokud vim, tak to tak dělá většina lidí, co se pokouší zhubnout nebo si udržet váhu… na co budu zatěžovat játra tučným
Akorát jsou tuky a tuky, ale to bys o tom musela alespoň krapet něco vědět.
@Anonymní píše:
jenže ty hubnout nepotřebuješ, naopak bys měla chtít lehce přibrat, když máš podváhu
@Anonymní píše:
Přidáváme do něj trochu olivového oleje a mozzarelu.
155 cm/41kg.
To vychází na podváhu. Ale z toho bych ještě nic nevyvozovala. Já mám podváhu taky a vypadám normálně, cítím se dobře, sportuju a jsem od přírody asi prostě takový hubenější typ.
Co ale vidím jako problém je to, co pak píšeš dál - že považuješ odtučněný tvaroh za zdravý a mluvíš o zatěžování jater tukem. Z toho vyplývá, že o aktuálních informacích ohledně zdravé výživy toho opravdu moc nevíš a žiješ z informací, který se propagovaly před lety (tuky jsou nezdravé, vejce jsou nezdravá, sádlo a máslo je nezdravé, odtučněné výrobky jsou zdravé atd. - to ale není pravda).
Zkus se mrknout třeba na web margit.cz Tahle výživová poradkyně mi přijde, že má dost rozumné názory a hlavně neustále čte nejnovější studie a ty předává dál široké veřejnosti.
Tuky jsou pro člověka pro jeho fungování hodně důležité, kvalitní máslo a sádlo (nejlépe z pasoucích se zvířat a v bio kvalitě) jsou prospěšné, zakysaná smetana klidně 15% tuku je výživově hodnotné jídlo atd.
Kupovat mléčné výrobky do 3% tuku je vážně nesmyslné.
Zkus ten tvaroh vyměnit za tučný, zkus používat smetanu, šlehačku. Jenže nejdřív si fakt musíš v hlavě přehodit, že jsou to kvalitní věci, které tvému tělu něco dají, a ne že je to strašák a nezdravost. Něco si o tom přečti, věřím, že pak trochu změníš názor.
Ještě můžeš zkusit knížku Tučné superpotraviny a oleje, Život bez pšenice, Jídlo na prvním místě. Jsou tam pěkně vysvětlené mechanismy metabolizmu cukrů, tuků, dozvíš se o různých hormonech, určitě ti to rozšíří obzory.
Jo a ještě bych chtěla doplnit, že já i když mám podváhu, tak nehladovím a denně konzumuju olivový olej, tučné sýry, ořechy. Běžně používám smetanu, x-krát týdně mám vejce, jím chleba s máslem (žádná tenká vrstva, ale poctivě namazaný) atd. Akorát se vyhýbám veškerému přidanému cukru a když dělám nějaký dezert, tak osladím datlemi, sušenými švestkami apod. Nejsem ale na nějaké nízkosacharidové dietě, jím normálně těstoviny, brambory, rýži, chleba, občas dokonce i ten nevýživný rohlík.
Chci tím říct, že budeš možná překvapená, že když přidáš do stravy výrazně více tuků, tak to na tobě nepůjde vůbec poznat a budeš vážit pořád stejně. Akorát to chce necpat se cukrem, což ty stejně neděláš. Tím, že přidáš tuk, svému tělu prospěješ, na tuku funguje v těle dost věcí - viz ty knížky, které jsem ti doporučovala v předchozím příspěvku.
děkuji ti moc, jdu tedy do toho @Anonymní píše:
Jo a ještě bych chtěla doplnit, že já i když mám podváhu, tak nehladovím a denně konzumuju olivový olej, tučné sýry, ořechy. Běžně používám smetanu, x-krát týdně mám vejce, jím chleba s máslem (žádná tenká vrstva, ale poctivě namazaný) atd. Akorát se vyhýbám veškerému přidanému cukru a když dělám nějaký dezert, tak osladím datlemi, sušenými švestkami apod. Nejsem ale na nějaké nízkosacharidové dietě, jím normálně těstoviny, brambory, rýži, chleba, občas dokonce i ten nevýživný rohlík.
Chci tím říct, že budeš možná překvapená, že když přidáš do stravy výrazně více tuků, tak to na tobě nepůjde vůbec poznat a budeš vážit pořád stejně. Akorát to chce necpat se cukrem, což ty stejně neděláš. Tím, že přidáš tuk, svému tělu prospěješ, na tuku funguje v těle dost věcí - viz ty knížky, které jsem ti doporučovala v předchozím příspěvku.
to ti tak věřím, když máš podváhu