Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Detsa píše:
To je hodně vážný. Měla si okamžitě zajít k lékaři at ti vypumpuji žaludek. Bude třeba, abys teď 3 dny nejedla, čtvrtý den si můžeš dát půlku jablka a suchary max 50g. S tímhle si nemůžeš zahrávat, to je hodně vážný. Já si takhle jednou dal v noci bramburky, zmrzlinu a ešte to zapijel vínem. Pak jsem si dal kus sýra a hned jsem letel na ambulanci, průser jak blázen. Naštěstí to stihli vypumpovat.
To nemáš na mě - já jsem na Silvestra sežral pražené mandle a na Nový rok je vyvrhl. Inu, jak na Nový rok, tak po celý rok.
![]()
@Anonymní píše:
Za tvou největší výhru považuju to, že jak jíš zdravě, tak nejíš ty klasické sladkosti s cukrem. Toho si važ, protože zbavit se závilosti na cukru, když ho pravidelně konzumuješ, chce fakt hodně silnou vůli. Když ten cukr nejíš a jsi zvyklá jíst tak jak píšeš ten příklad jídelníčku, máš fakt ideálně našlápnuto k opravdu zdravému stravování. Sladkou chuť si uspokojíš ovocem a stačí ti to a nepotřebuješ k tomu tabulku čokolády nebo pytlík sušenek.
Jez kvalitní bílkoviny, tuky a komplexní sacharidy, budeš vypadat pořád stejně a tvoje tělo ti poděkuje (třeba ve formě kvalitnější pleti, vlasů, menší náladovosti, větší vyrovnanosti, lepší paměti nebo já nevím čeho
Děkuji za krásné vysvětlení. Od teď se toho budu držet… Sladké nejim proto, že mě odrazuje složení veškerých těch cukrovinek atd.., viz. palmový tuk, různý emulgatory a podobně…
Chudak tvuj muz a deti nebo rodina, s kterou travis obecne volny cas. Travit cas s takovou blbkou musi byt velmi narocne na psychiku. Jednu takovou mame v rodine a dotycny uz to nejak prestava davat..
@Anonymní píše:
@Hanka1 naštěstí rodinu ani manžela nemám. Jsem rok po maturitě.
Ale psala jsi, ze do salátu přidáváte - tedy v množném čísle. Tak kdo s tebou takhle blbne?
@Anonymní píše:
Tak to si najdi podobne postizenou a budete si ve svem volnem case rozumet… ![]()
@Anonymní píše:
Já taky takhle blbla ještě na vysoké škole. Jogurty zásadně nízkotučné, do salátu oleje maximálně 3 kapky. Vždycky jsem byla štíhlá, tak jsem si to chtěla udržet a myslela jsem, že toho docílím tak, že budu jíst co nejmíň tuky.
Jsi mladá, najdi si sport, který tě bude bavit, a pravidelně se mu věnuj. To je stejně důležité jako to, co jíš. Udělá ti to neskutečnou službu. Sport je super třeba i v tom, že zvyšuje citlivost na inzulin (tj. je to prevence cukrovky - ale chápu, že ve tvém věku na tohle ještě moc nemyslíš ![]()
A opravdu si přečti některou z těch knížek, co jsem psala, budeš koukat a myslím, že se ti to bude líbit. Když máš zájem o zdravou výživu, čteš složení výrobků a zda jsou v tom emulgátory atd. Ještě by se ti možná mohla líbit Velmi osobní kniha o zdraví od Margit Slimákové. Ta je i moc pěkně graficky zpracovaná a vyšla nedávno.
Doufam, ze to mohu napsat sem. nevim, jak moc souvisi muj text se zakladatelcinym, ale potrebuju se vypsat a nechci kvuli tomu zakladat novou diskuzi.
za tri mesice jsem zhubla cca 14kg, zhorsila se mi plet, jsem unavena, je mi zima atd. po vsem co snim, se ozyva moje bricho. je to asi traveni, ale nikdy jsem neslysela tak hlasity, knourani, po cemkoliv co snim.
okoli me chvali. nikomu jsem nerekla o zadnym ze zminovanych problemu. kdyz se na sebe podivam do zrcadla, chce se mi brecet. jsem hnusna. pripadam si tlustsi nez pred zhubnutim. zacala jsem nosit velke obleceni, jsem rada ze mi plandaji dziny, aspon nejsou tolik videt moje tluste nohy. je mi ze sebe hrozne.
rano snidam odtucneny tvaroh, k obedu mam treba salat nebo celozrnne testoviny s tofu, k svacine jablko a k veceri samotnou rybu nebo par orisku. uz nehubnu, nejspis moje telo setri a zasobuje, protoze jim malo. nedokazu se ale prinutit jist vic. mam vycitky a musim to jit vycvicit. nerada se fotim a chodim mezi lidi. driv mi to nevadilo. vcera jsem si musela dat kus dortu, odvazila jsem si ho a snedla 16g. je mi z toho smutno. kdyz jsem sama, jecim a brecim, nekdy nedokazu popadnout dech, busim do zdi a nesnasim se. kdyz jsem ve spolecnosti, snazim se vypadat jako vzdycky. lidi mi rikaji, ze vypadam mnohem spokojenejsi a stastnejsi. nikdo ani netusi, ze je mi ze sebe hrozne, ze jsem prisla o menstruaci a ze chci byt izolovana od vsech. chci byt sama aby me nikdo nevidel. nekdy se mi podari byt trochu vesela, ale pak se vidim v zrcadle a cely den mam uzkosti a jsem strasne smutna a zklamana ze sebe ze vypadam tak jak vypadam. je to hruza.
@Anonymní píše:
Doufam, ze to mohu napsat sem. nevim, jak moc souvisi muj text se zakladatelcinym, ale potrebuju se vypsat a nechci kvuli tomu zakladat novou diskuzi.
za tri mesice jsem zhubla cca 14kg, zhorsila se mi plet, jsem unavena, je mi zima atd. po vsem co snim, se ozyva moje bricho. je to asi traveni, ale nikdy jsem neslysela tak hlasity, knourani, po cemkoliv co snim.
okoli me chvali. nikomu jsem nerekla o zadnym ze zminovanych problemu. kdyz se na sebe podivam do zrcadla, chce se mi brecet. jsem hnusna. pripadam si tlustsi nez pred zhubnutim. zacala jsem nosit velke obleceni, jsem rada ze mi plandaji dziny, aspon nejsou tolik videt moje tluste nohy. je mi ze sebe hrozne.
rano snidam odtucneny tvaroh, k obedu mam treba salat nebo celozrnne testoviny s tofu, k svacine jablko a k veceri samotnou rybu nebo par orisku. uz nehubnu, nejspis moje telo setri a zasobuje, protoze jim malo. nedokazu se ale prinutit jist vic. mam vycitky a musim to jit vycvicit. nerada se fotim a chodim mezi lidi. driv mi to nevadilo. vcera jsem si musela dat kus dortu, odvazila jsem si ho a snedla 16g. je mi z toho smutno. kdyz jsem sama, jecim a brecim, nekdy nedokazu popadnout dech, busim do zdi a nesnasim se. kdyz jsem ve spolecnosti, snazim se vypadat jako vzdycky. lidi mi rikaji, ze vypadam mnohem spokojenejsi a stastnejsi. nikdo ani netusi, ze je mi ze sebe hrozne, ze jsem prisla o menstruaci a ze chci byt izolovana od vsech. chci byt sama aby me nikdo nevidel. nekdy se mi podari byt trochu vesela, ale pak se vidim v zrcadle a cely den mam uzkosti a jsem strasne smutna a zklamana ze sebe ze vypadam tak jak vypadam. je to hruza.
Jsi nemocná, psychicky.. Toto není normální chování, toto je anorexie.. Vyhledej odbornou pomoc..
@Anonymní píše:
Hledej odbornou pomoc, popisujes tu anorexii.
Muzu se zeptat kolik ti je, kolik meris a kolik ted vazis? ![]()
Shodou okolností jsem taky v procesu a po 3 mesicich 19 kilo, ale z obezity do nadvahy. Je mi dobre, vypadam lépe. Ale jasne, ze si taky pripadam jakoby tlustsi nez pred tim, protoze to jsem byla cela schovana a ted bych rada uz uz oblekla hadry ze sveho stihleho období a vadi mi tsm zustatky zavalcu. No ale je mi te lito, ten jidelnicek by byl teda pro me neudrzitelny, promin, ale talove nechutne blafy, nemuzes si to nejak aspon dochutit? A 16g dortu, to je mala kosticka piskotu, ne… ![]()
Nerada bych strilela diagnozy, děvčata s temito sklony je navic „miluji“ ![]()
Za tvou největší výhru považuju to, že jak jíš zdravě, tak nejíš ty klasické sladkosti s cukrem. Toho si važ, protože zbavit se závilosti na cukru, když ho pravidelně konzumuješ, chce fakt hodně silnou vůli. Když ten cukr nejíš a jsi zvyklá jíst tak jak píšeš ten příklad jídelníčku, máš fakt ideálně našlápnuto k opravdu zdravému stravování. Sladkou chuť si uspokojíš ovocem a stačí ti to a nepotřebuješ k tomu tabulku čokolády nebo pytlík sušenek.
Jez kvalitní bílkoviny, tuky a komplexní sacharidy, budeš vypadat pořád stejně a tvoje tělo ti poděkuje (třeba ve formě kvalitnější pleti, vlasů, menší náladovosti, větší vyrovnanosti, lepší paměti nebo já nevím čeho