Poradna duly
Jana Čurdová
Ono je to hlavně nezodpovedny. Kdyby se mi nejde bože něco stalo, nema ženská ani vdovský důchod, dědí až někde ve třetí skupině (myslím), proste podle mě je to pojistka pro ženskou a každý zodpovědný chlap by si to měl uvědomit.
@skorotehotna píše:
Ono je to hlavně nezodpovedny. Kdyby se mi nejde bože něco stalo, nema ženská ani vdovský důchod, dědí až někde ve třetí skupině (myslím), proste podle mě je to pojistka pro ženskou a každý zodpovědný chlap by si to měl uvědomit.
Vdovský je stejně jen na určitou dobu, pokud bys zůstala mladá vdova. My taky nejsme svoji a ani se brát nechcem. Veškerý majetky a finance máme smluvně ošetřeny a hlavně už společné dítě, takže by stejně vše bylo jeho.
@Elbaba a rodiče už nemá? Tak v tom případě asi není co řešit no. Každého vec ![]()
@pantomima @Týnka 96 tak to že předmanželska smlouva je na nic to si myslíme oba nechceme lásku podmiňovat smlouvou je to těžké a v dnešní době o to těžší když budu jeho žena všechny dluhy spadnou na mě pokud by se nedej bože něco stalo i tak kdyby se někdo přišel tak kvůli zákonům musíme dělat že to můj partner není teď se stalo že jeho bývalá něco neplatí a spadne to na mojeho ty dluhy přitom už spolu dlouho nejsou a to jsou české zákony
@lovean nemyslím si že předmanželská smlouva je na nic. Je to přesně to, že nechce aby všechny dluhy po svatbě padly na tebe. Manželství je přece taky smlouva
no jenom blbě rýpu, ale nepřijde mi na předmanželské smlouvě nic špatného. ![]()
@pantomima no jo ta situace je opravdu komplikovaná a v dnešní době je i hodně párů co spolu žijí a nejsou manželé a ono není všem dnům konec můžeme se vzít vždycky jsme spolu teprve rok a půl ta situace se může změnit
@skorotehotna píše:
@Elbaba a rodiče už nemá? Tak v tom případě asi není co řešit no. Každého vec
Když už máš dítě tak jediný kdo může dětit v první linii je právě tvůj potomek. Navíc si můžeš přece napsat závěť kde můžeš uvést koho chceš jen nesmíš opomenout první linii a to jsou potomci, rodiče jsou až druhá.
Holky já nevím, řešíte tu dědění, ale to přece není jen o tom. Ale i tom, ze jako manžel má proste povinnost se o tebe postarat, když nebudeš mít příjem. Takhle se ten chlap na tu ženskou muže vy.. kdy chce a nemáš ani právní nárok. Jako nevím, taky máme rozdělené sjm a přijde mi to mnohem lepsi a žádné dluhy na mě nikdy nespadnou. Jak jste tu už psaly, každého věc, ale výmluvy na nějaké nevydařené vztahy… nesmíme být tak měkké a pak jen doplácet. Realita je taková, ze 10 let můžeš žít s chlapem a věřit, ze te nepodrazi a ze ho znáš, ale Jim bohužel muže ze dne na den rupnout v hlavě a toho člověka už nepoznavate
láska je pak je velký kec a vy se můžete mlátit do hlavy za naivitu
asi pochopim, když se nechce vdávat ženská, ikdyž taky asi jen z výše uvedených důvodu tak napůl. Určitě ale nepochopím, proč ustupovat chlapovi. Tady myslím, ze to je nezodpovědné vůči ženě, ale co s tím tak uděláme ![]()
Holky, za chvíli na kontrolu. Držte palce ať je vše v pořádku. Mám strach.
@jen_taková_jedna mám stejný názor
pro mě je to i úplná rodina když mají vsichni stejne přijmeni a tak ale to je věc názoru
ja se taky chtěla vdávat až po porodu ale pak jsem si řekla proč ne hned ![]()
Já jdu taky dneska na kontrolu na 12:45 a dost se bojím a k tomu je mi dneska děsně zle
@lovean mě není vůbec nic
připadám si divně a že je něco špatně
@Rikiki já si tak taky připadám dosrat dneska je to zase po několika dnech co mi něco je včera mi bylo úplně dobře v sobotu doma taky jen v obchodě mi nebylo dobře tam se mi motala hlava a to zase musím o víkendu s přítelem do obchodu aby jsme dětem dokoupili věci do školy sama si zatím netroufnu nikam