Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, taky se k vám přidám.. TP vychází ke konci června. Těhotenství jsem zjistila brzy.. asi 9dpo, takže jsem ještě úplně na začátku. V srpnu jsme o miminko přišli v 5tt, tak doufám, že tentokrát bude vše jak má.. To samé přeju i vám, ať nám fazolky hezky rostou ![]()
@IzzyBella gratuluji a držím všem těm našim červeňátkům pěstičky, aby se jim u nás líbilo ![]()
@sportyM píše:
@CoffeeLady no řeknu ti ze jsem nespala celou noc… blby Google:) je plno příběhu kdy hcg roste ukazkove ale přesto plod je zamlkly… nevím jak ten týden vydrzim nevedet co v sobě mám… i teď mám odpor brát ty hormony.
Já vím, je to šílený, hlavně co všechno člověk vygoogli. Já prave snasim nejistotu spatne a nejhorší je, ze to nemůžeš nijak ovlivnit. Já dokud neuvidim
tak se snažím tolik neradovat a naplánovat, ale doufám, ze když nekrvacim, tak se to pořad drží a proste musíme věřit. Bohužel mám kolem sebe dost případu, kdy to nevyšlo. Holt už nerodime ve dvaceti jako to bylo dřív a je hekticka doba a všechno to má vliv. Ale musíme věřit. Jaký den jdeš?
@CoffeeLady mas pravdu… je mi 34 ale duší je mi 20!😀 jaký jsi týden? Budu věřit, přesně jak pises…♥️️ Už nebudu číst spatne příběhy. Jdu v pátek v půl 12, manžel slíbil ze pojede se mnou ale nějak si myslím ze stejne nebude a nejhorší věc co mě čeká tak ve čtvrtek den predtim vezu mamu do Zlína na operaci oči v 5 ráno, cesta trvá 4 hodiny… dopo mi je zle, máma to je případ který mě vytočí během dvou sekund a já plna hormonu a v tomhle stavu… To bude pecka🤦🏼♀️ 😀 já se od včera modlím aby ta klinika měla Covid a já ji nikam nevezla😀 kdy jdeš ty?
@sportyM Jeee a nemůže mámu hodit manžel? To je teda blby. A kolik je Tvým dětem jestli se muzu zeptat? Já už se na svých 32 teda cítím. Poslední dobou hlavně kvůli té izolaci s dvouletakem doma, do toho už trochu pracuju, tak je to mazec skloubit. Minule těhu jsem do 4. měsíce zvracela, tak fakt doufám, ze se mi to vyhne teď. Já jsem z Prahy, takže tady je to divoký. K doktorovi doprovod už nesmí, tak to všechno absolvuju sama. Hlavně ať ale do června dovolí muže u porodu a ideálně bez rousky. Minule 16 hodin, to si sama v rousce neumím představit. Teď jsem teprve 4+6. Teda to je ještě doba do pátku. Aspoň ze nás ty děti zabavi a nenechají tolik přemýšlet vid ![]()
@CoffeeLady manžel mi řekl: já ji tam odvezu a rovnou zastřelím😂 😀 on jde naštěstí do práce ale řekl ze nesouhlasí abych ji tam vezla. Segra mi řekla ze ji zaplatí taxi… švagr zase ze kolem pojede kamionem tak ať tam jede busem a zpátky ať stojí u dálnice ze ji zastaví- možná 🤦🏼♀️ 😄 no stejne se tomu nevyhnu… jinak bych si poslechla kolik toho v životě pro mě udělala zase… Mám osmiletou dceru Julinku a tříletého syna Danicka
já včera měla naposledy hormony takže dnes i díky tomu je mi lip a dokážu normálně přemýšlet, jsem to zase já. No doba to je… ale zase bude na 100% jistota zda je to dobrý nebo ne a nebudu muset případně postoupit další týden- doufám. A co delas za praci?:) neboj já věřím ze příští rok bude bez rousek, bude už klid…
Tak hlásím podle kalkulačky 6+2 a pořád neschopnost objednat se k doktoru. Hlavně teď jak mám pořád děti doma, tak bych je tu musela nechat a to se mi moc nechce. Nejmladší by měl v listopadu nastoupit do školky… Snad se do té doby naučí na nočník i kadit… Jinak půjde až v prosinci 😐
Manžel ví že jsem těhotná, jen se ho ještě musím zeptat jak to ví 😄 povídala jsem mu dneska že nejstarší syn měl zájem o mé finance a proč mi vlastně stát posílá peníze. Tak mu povídám že za to že se starám o bráchu a že mi je bude posílat do čtyř let. A on se ptal co pak budu dělat a já mu řekla že pak půjdu do práce. A manžel se mě zeptal proč sem mu neřekla že jsem těhotná… Takže ví 😄
Jinak u nás s distanční výukou mazec. Dvě děti na prvním stupni a distanční výuka u nás probíhá stylem, že učitele pošlou na 14 dní úkoly a já jako rodič je s nima musím udělat. Doufala jsem že to bude už trochu online a ne jako na jaře ![]()
Takže včera jsem se 5 hodin učila s dětmi. Nejdřív s jedním, potom s druhým. Mezi tím co jsme se učili se nejmladší syn pocural do dvou postelý a do mojí vykydnul jogurt… A manžel se diví že sem naštvaná když přijde z práce. Den předtím naštěstí přišla sousedka studentka tak ta mi pomohla a učila se s jedním a já s druhým. Říkala jsem že ještě schází aby přišla na návštěvu tchyně a začala tady se svýma chytrýma řečma o tom že se s nima neučim že jim neuvarim a že se o ně vlastně vůbec nestarám… A to jí asi pošlu tam kam slunce nesvítí a už k nám nebude chodit vůbec 😄
A že mám poslední dobu náladu akorát tak posílat lidi někam 😄
Elena
Holky, momentálně mám brutální problém s nespavostí. Jdu si třeba lehnout v 10 večer a převaluju se tam a zpět třeba až do 4 do rána, než zaberu. Pak se mi zdají samé noční můry, takže i to málo spánku co mám, jako by ani nebylo.
Má to taky někdo tak? Meduňkový čaj nepomáhá, homeopatika nepomáhají a já už jsem z toho hotová.
(Pořád anonym, protože pořád nemám těhotenství potvrzené doktorem a nechci ať se to dostane kam nemá).
@sportyM já měla teď 6+0 jen dutinu o týden dřív nebylo nic vidět.. Urcite buď v pohode ![]()
@Anonymní píše:
Holky, momentálně mám brutální problém s nespavostí. Jdu si třeba lehnout v 10 večer a převaluju se tam a zpět třeba až do 4 do rána, než zaberu. Pak se mi zdají samé noční můry, takže i to málo spánku co mám, jako by ani nebylo.
Má to taky někdo tak? Meduňkový čaj nepomáhá, homeopatika nepomáhají a já už jsem z toho hotová.(Pořád anonym, protože pořád nemám těhotenství potvrzené doktorem a nechci ať se to dostane kam nemá).
Ahoj já to taky mám.. Minulý týden jsem to Měla celý a ted uz tak obden.. Prý je to vlivem rostoucího progesteronu..
@sportyM čtu že jedeš do Zlína zavést maminku.. Odkud jsi? Zřejmě jsme kousek od sebe možná ![]()
@Jaenavl píše:
Ahoj já to taky mám.. Minulý týden jsem to Měla celý a ted uz tak obden.. Prý je to vlivem rostoucího progesteronu..
Mám to samé. A bohužel kamarádky to mají cele těhu ale naštěstí se to zmírňuje
@Anonymní píše:
Má to taky někdo tak? Meduňkový čaj nepomáhá, homeopatika nepomáhají a já už jsem z toho hotová.(Pořád anonym, protože pořád nemám těhotenství potvrzené doktorem a nechci ať se to dostane kam nemá).
Pod tohle se můžu podepsat a to už 14 dní, lehnu do postele a nic. Nejednou mám zvláštní pocit, jako nervozitu nebo něco podobného a nemůžu usnout.
Samozřejmě jsem potom protivná, všichni mě štvou.. No hrůza, ať už to přejde. ![]()
A k nevolnostem, myslela jsem, že mě minou, ale už druhý den je mi zle.
Pachy, žaludek jak po flámu… dokud jím tak dobrý, jak přestanu, začne mi být špatně a bolet žaludek.
Jsem zvědavá jak to při své práci dám dlouho. ![]()
Holky, máte to tak taky některá? Do teď jsme jedla celkem dost zdravě, od té doby co jsem zjistila těhotenství zdravé věci nemůžu ani vidět, nejvíc mám chuť na sladké, slané, smažené, kyselé prostě prasím.
Asi se brzo neunesu.