Poradna duly
Jana Čurdová
@zizaluska
To je spis jen sací reflex jak se dotýká rucickama tvaricek nebo pusinky..vysvětlovala mi to dr. ze mimi uz třeba nema hlad ale jak se něčeho dotkne tak hledá..zkus dudlik no ![]()
@zizaluska
A nebo abys byla klidnější, tak si pujc od dr. váhu a uvidíš kolik ti spapa ![]()
Holky tak dneska jsme měli krušnou noc
Malá se vzbudila v jednu hodinu, nechtela vubec pít, vůbec se nechtěla přisát, přitom řvala hladem
Nakonec jsem ji udrndala a usla se mnou v posteli… řvala 2 hodiny v kuse
a v 5 zase to stejné, řev, prso odmítala… no nevím co se jí stalo, přitom tak pěkně spinkala… ted ráno v 8 už si prso vzala ale moc nepila, jen tak 10 min i s přestávkami a zase si nebrkla
usla mi na rameni a ted nastesti jeste spinka, ale řeknu vám teda, že v noci to byl záhul, byly jsme z toho uplne na nervičky ![]()
Jinak na prdiky jsem ji davala infacol a ted jsem začala dávat espumisan, ale myslim si, že bříško jí nebolí, pěkně kaká, dost často a taky prdí, takže to si myslim že ji netrápí ![]()
Spíš je asi fakt vyčůránek a už zjistila, že když bude řvat jak tur, tak maminka bude chodit i po nocích po byte a chovat a zpívat a pak ráno vypadá jak zombík
![]()
@reeezinka Ahojky, já mám obyčejnou pístovou odsávačku a vůbec mi to s ní nešlo, odsála jsem tak max 10ml za půl hodiny, později jsem se dostala i na 30ml, ale trvalo to dlouho. Tak jsem si koupila v DM tu jejich balonkovou odsávačku (mají na ni slevu v tom programu pro maminky) a taky mi to nešlo, ale zkoušela jsem to pořád dokola a za dva dny jsem pak v pohodě odsála 100ml za 20 minut:) Nějak se to pak samo rozjelo, tak zkoušej a určitě to půjde ![]()
Já odstříkávám ručně
Odsavačku mam od Aventu, ale nepouživam ji
me to jde nejlip rukou
@Liddka Ahojky, no chtěla jsem jít teď v úterý, protože to jdem s malým na kyčle a chtěla jsem to mít z krku při jednom, ale pořád mám takový světlý výtok, takže asi půjdu později
Liduš, taky ti malý tak přibral a vyrostl? Malý měl ve dva a půl týdnech 3650g a 53 cm a teď jsem ho vážila a v 6 týdnech má cca 4800g a měří asi 58cm. Přijde mi že roste strašně rychle ![]()
@kacenkab
A nema mala třeba aftik v pusince ze se tak vzteka? Ale spis to budou ty prdiky ![]()
Holky která kojí moc dlouho tak si hlídejte jestli miminka polykají, mě se stalo včera že mala byla od 15:00 do 20:00 hore, jen k prsu sem ji prikladala a plakala pak jsem zjistila ze taha na prazdno…strací se mi mléko…prej se to po narkoze stava…tak přítel musel jet do tesca a koupit nutrilon a malá se večer najedla cucala tu flašku chudnka jak divá a spinkala 4 hodiny v kuse…do rána se mi mléko trochu udělalo, tak uvidíme jak to půjde dál…
@zizaluska a není to málo 160 za 10dní? neměli by mimča přibírat 150 za týden???
Holky už tady zase otravuju
![]()
Nevím si rady s tím prokletým kojením
Malá od včerejška nechce vůbec pít
Nevím, jestli nemám málo výživné mléko… nevíte jak bych to mohla poznat? Holky co dokrmujete z lahve… nemáte potom problém s přisátím? Pijou vám miminka i z lahve i z prsu??
@kacenkab my přikrmujeme tak od 14dní a vubec s přisáním problémy nemáme, tak, že nám to jde jak z láhve tak i s prsa…vždy nakojím ajak vidím, že ještě chce tak mu dám nutrilon nebo když ode mě pije a za hodku chce zase a vím, že tam téměř nic není tak mu dám UM, pokud se ti vzteká a nechce pít tak radši přikrm, at má i přisun tekutin…
@kacenkab katy ja malou dokrmuju od vcera a musím zaklepat normálně mi pije i s prsa…dneska mam mleka a mléka
tak se neboj určitě se chytí ![]()
A ještě se holky zeptám, když jí zkusím dát z lahve, kolik by toho tak měla vypít? POčítá se to jako 150 ml/ den a kg??
Tzn. že když má malá 2700g, tak to je 405ml denně?? To vydělím počtem kojení a to je ta dávka?? Nevíte?
![]()