Poradna duly
Jana Čurdová
@MiriamK A to jsem si myslela, že to je venku z té zimy a ono to dělá i doma v teple
Malej se začíná vrtět a já se hrozím, že bude mít hlad a budu muset vyndat ty bolavé prsa…auuu…asik si vezmu nějaký roubík do pusy.
@zizaluska
mně to tak dělá, když mám malou blízko u sebe
a to mi začne téct mlíko proudem ![]()
taky budu za chvilku krmit, jestli tu mou žížalku probudím..prvních pár vteřin je peklo no ![]()
jestli tě to tak bolí, tak mu dej nutrilon a odstříkej..je to menší zlo, než ty jejich ostrý dásně ![]()
Holky tak já jsem taky zoufalá
My jsme od neděle na flašce
Malá ty moje prsa proste nechce, asi jí to nejde… vždycky před kojenim jí k prsu dám, ale za chvílu se začne vztekat tak zas vytáhnu flašu
Ale radši budu mít spokojený miminko na flašce, než uzlíček nervů u prsu ![]()
Dávám jí své odstříkané mléko, ale dělám to ručně a je to dost vyčerpávající, hlavně v noci ![]()
Mám elektrickou odsávačku, ale vůbec mě to s ní nejde
Vy máte ruční? a jde to s ní? já budu muset dneska někde sehnat…
Jinak dneska má dojít doktorka tak jsem zvědavá, jestli mě neukamenuje!!
Jo ještě mě napadlo, že zkusím ty kloboučky, třeba by to pak šlo prďolce z prsu…nepoužíváte někdo??
Holky diky moc za odpovědi ![]()
![]()
@zizaluska Já poslední dny taky trpěla a měla jsem pocit, že mi ty bradavky upadnou. Ale už se to lepší, spím jen v kalhotkách a mažu purelanem, bepathen mi vůbec nepomohl a hned je to lepší. Už mě bolí jen přisátí a pak už je to víceméně v pohodě. Tak zkus taky ten purelan, pokud ho nepoužíváš.
@kacenkab Klouboučky jsem používala v porodnici, protože jsem měla ploché bradavky a malý se neměl jak chytit, s klouboučkem mu to šlo v pohodě, teď už je nepoužívám, chytá se dobře, takže vyzkoušek a uvidíš
Když doktorce řekneš jaké máš problémy, tak tě určitě neukamenuje a snad ti taky něco poradí co s tím
A dobrá poloha na kojení pro děti, které se špatně přisávají je vleže. Já to občas taky dělám, lehnu na záda, malého si dám na prsa ať pocvičí hlavičku a pak ho rovnou nakojím
A to přisátí i bolé nejméně, když ho kojím takhle
Odsávačku mám ruční, ale jde mi to jen když mám nalité prsa, odsaju kolem 40ml z každého prsu.
@zizaluska mela jsem je včera poprvé a jen jednou
dneska si je vezmu jen dvakrat a uvidim jak to bude zabirat. Dneska v noci jsmd byli vzhuru 3 ale snad mu to mlíko stačilo, uvidíme jak jo bude přes den
@kacenkab
Jestli se ti nechce pořádně přisát a už řve, sotva vidí prso, zkus jí před tím dát dudlík a pak přiložit. Kloboučky určitě vyzkoušej, tím jsou bradavky chráněné a třeba se jí tak bude i líp pít. ![]()
@Anath Purelan jsem si koupila hned po cestě z porodnice, je výživnější, ale včera mi kamarádka říkala, ať tolik nemažu, že bradavky potřebují ztvrdnout a ta mast je změkčuje ![]()
jinak já si neodstříkám nic pořád, malej si prso roztahá a pak mu teče. kloboučky jsme zkusili, musím ještě zkusit, prtž malej se vztekal..ani dudlík moc nechce.
Holky jaký berete ty homeopatika? Abych měla víc mlíka protože v tom pravém skoro nic nemám
A levé mi přijde že tam mám málo ale zatím malému stačí ale jen zatim. A kde je koupim? ![]()
@kacenkab zkus určo ty kloboučky mě v porodnici strašili že mám moc malé bradavky a budu muset kojit s kloboučkem a nakonec kojím normálně:-)a tobě by to mohlo pomoci. a přikládáš malou správně? určitě bych zkusila nějakou laktační poradkyni je škoda nekojit normálně když máš mlíko. Já mám odsávačku cca za 309 z dm jal tu psaly holky je ruční a odsávám s ní v pohodě. Mě to ručně moc nešlo a hlavně bych tím strávila spoustu času takhle je to rychlejší.
Já byla dnes za sestřenkou ve zdravé výživě a koupila si tam sirup na podpr tvorby mléka tak jsem zvědavá obsahuje to i fenykl a kmín takže i proti prdíkům a sestřenka říkala že to funguje. stál 70 kc.
@MiriamK jj to jsem si Miri myslela taky že bude od máti klid a ono prd.Dost mé to rozhodilo kor ještě teď s mýma hormonomama ![]()
@Olčík Jmenuje se to laktofyt a mělo by to fungovat. Koupila jsem ho dnes tak uvidim.Pak je pry jeste dobry ten gravi milk v prášku ještě jestli píšu ten název správně;-)
@zizaluska Mě to děsně bolelo i s těmi kloboučky
I předtím, když jsem neměla problém s tou bolestivostí, tak to prso kde jsem měla klobouček mě trochu bolelo, je to takový jiný podtlak než když se mimčo normálně přisaje, takže mi to na bolestivé bradavky nepomohlo vůbec
Jinak jsem si včera večer a dneska ráno vzala po tři kuličky těch homeopatik a myslím že fungujou. Předtím mi vůbec nešlo ručně odstříkat a dneska jsem to zkusila, abych mohla dát malému espumisan a okamžitě mi začalo hodně téct mléko, takže super ![]()
@Liddka Lidu mám ricinus communis 5ch a fungují
Jinak jsem vyčetla, že i když se prsa už tak nenalívají jako na začátku, tak to nemusí vůbec znamenat že v nich mlíko není. Já jsem taky měla pocit, že mlíko nemám a že mám prázné prso, ale i tak malý nestíhal polykat, takže mlíka tam bylo dost. Když nakojíš a pak zkusíš odstříkat teče ještě něco? Pak by to mělo být v pořádku.
@Ninouš Gravimilk mám vanilkový a moc mi to nechutnalo, s vodou je to fuj, tak jsem to rozmíchala v mléku, ale taky mi to moc nejelo, tak jsem si to toho přidala zmrzlinu a udělala si z toho koktejl a to už je dobré ![]()