Poradna duly
Jana Čurdová
@Anath My Jdeme místo uterka zítra k dr tak uvidím kolik přibral a kolik už měří ale byly jsme když mu byl měsíc a vážil 4 kila za dva týdny přibral 800g
takže přibírá pěkně tak doufám že se neschodil když ted blinkal ![]()
Ahoj devcata! prominte ze sem takhle nakukuju, ale procitam vasi diskusi uz delsi dobu, akorat jsem zatim nicim neprispela. Mam totiz taky cerstvou holcicku, narodila se mi na aprila
a prave sleduju, jak to vsechny zvladate a radite si a timpadem zjistuju, ze jste na tom dost podobne ![]()
chtela bych rict @kacenkab ja sem si ve tretim tydnu taky zazila probdelou noc a vim jake to je, ale musim priznat, ze mi moc pomohla knizka Nejstastnejsi miminko v okoli. Pediatr, ktery ji napsal, tam popisuje tisici techniky tak i kdyz ti prijde, ze to je preci jasne, tak kdyz dodrzis presny postup, verim ze i tvoji placici holcicku to utesi…ja tomu neverila, ale funguje to…takze i kdyz ta moje ma spatnou naladu, naucila se, se ji behem chvile ullidnit. Jinak s tim kojenim bych zkusila zavolat nejdriv nejake laktacni poradkyni. Ja treba volala jedne co ma tel. uvedeny u Apolinare, kde jsem rodila. Byla hrozne mila a ochotna a fakt mi dobre poradila. Navic te mohou i navstivit a hradi to pojistovna.Tak bych fakt predtim nez ji zacnes davat prikrm, zkusila nejdriv zavolat. Pokud budes chtit tel., tak mi rekni, poslu ti ho…
Jinak my na prdiky opravdu trpely, i ted se obcas ozvou, ale zabraly bakterie (colifant newborn, dobry i na imunitu i alergie a laktobacily) a hlavne spravny zavinovani (jak popisuje v te knizce) a ted uz jsme relativne v klidu…
Jinak se moc omlouvam, ze jsem vam sem tak vpadla!
@zizaluska
Týýý jo, musíš být vyřízená
. Něco bude špatně…zkus fakt kontaktovat laktační poradkyni. Nebo mrni na stránky kojení net. Trápíte se všichni
. Nějak hodně moc ti nepřibírá, tak že to, že je u prsa tak dlouho není o pití.
Asi už pak jenom dudlá a líbí se mu to a jak ho dáš pryč, je řev. Teplo u maminky a dudel jako bradavka je k nezaplacení ![]()
Jestli můžeš, zkus když je někdo doma, aby po kojení pochoval malýho někdo jiný než ty. Určitě bude brzy líp!!!
@reeezinka
Mě to jde taky snad nejlíp rukou
. Jinak jsou dobrý ty ele. ale jsou dražší. Jinak já mám manuální od Medely. Zjistila jsem, že hodně záleží, jak to nakloním. V určitém úhlu neteče nic v jiném jo.
Vím, že má hodně holek problém vůbec něco odsát…
@Olčík
Asi záleží co jaká dr. S Tobíkem naší stačilo 100g za týden…hlavně, že přibírají.
@kacenkab
Neboj se, tzv. slabé mlíko neexistuje. Ale jestli ti malá delší dobu nepije, musíš odsát, ať se netvoří míň mlíka.
Když mi první syn začal málo přibírat, chyba u nás byla v nepravidelnosti a dlouhýýým pauzám.
Jak které mimi. Já jsem třeba u prvního syna dala flašku a byla to chyba
, kojení šlo do kytek
. Ale jsou mimi, co píšou i holky, kterým je to úplně jedno.
Spíš bych raději volila stříkačku, pokuď budeš dokrmovat menší množství.
Holky, dneska má náš šikulín měsíc. To, to letí chjoooooooo. Už teď vím, jak to brzy nebude už žádné mimi
Přikládám foto i s bráškou.
@kacenkab
já jsem přikrmovala stříkačkou, ale teď už lahvičkou a v pohodě..ještě mám pocit, že se přísává líp
zkus se ji podívat do pusinky, jestli tam nemá ten aftík nebo to můžou být prdíky..nebo zkus napřed trošku odstříkat, aby měla spíš to zadní mlíko
je to věda ![]()
@MiriamK Aftík není… dneska jsem to už nevydržela a zkusila jí dát moje mlíčko ale z flašky a hle… vyzunkla to skoro vsechno, pila jak divá, očividně měla hladeček po tom jak cely den plakala a nechtela pit chuderka moje
Hnedka usla babulka a ještě spinká, teď na noc já zkusím dát zase prso a modlím se, aby to šlo, ale mám i odstříkané, ale moc jí to z flašky nechci dávat, mám strach, že pak nebude chtít prso
Pokud se to ale bude opakovat tak zitra volam laktačni poradkyni a zkusim to ještě nějak namyslet
Mám obavu, že když jí budu dávat z flašky, nebude chtít prso a já ztratím mlíko ![]()
Holky taky se vám stává že k večeru když krmíte tak vám vaše zlatíčka u prsa pláčou a kroutí se i když mají hlad? Mě to malej dělá už docela dlouho a vůbec nevím čím to je ![]()
@kacenkab
tak ji to dávej stříkačkou
strčíš ji malíček do pusinky a do koutku dáš stříkačku ![]()
@Liddka
Lidu ten nutrilon na to ublinkávání se dává po kojení nebo může i samostatně místo kojení?
MiriamK já myslím, že Liddka dává NUTRITON né Nutrilona ten se dává myslím před kojením, aby se pak mimčo nepoblinkalo, nám to ale nepomohlo jen měla sofinka s toho zácpu…