Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně čeká další kontrola až za dva týdny, už teď se těším. A screening 22.10. ![]()
Teď na mě vlezlo nějaké nachlazení, tak jsem na pár dní doma. Prvně to vypadalo nevinně, jen rýma, ale přidal se kašel, a občas když zakašlu, tak mě z toho i zabolí břicho:( tak mám trochu strach, jestli to miminku nemůže nějak ublížit. Koupila jsem si nějaký sirup, co můžou i těhotné, tak snad brzo zabere:)
@MájuleM Mám to podobně, taky jim mnohem méně a 3 kg jsem zhubla… sice jim víckrát denně, ale mnohem menší porce a neni toho hodně, na co bych měla chuť.
@tibby93 teď si mě trošku potěšila, hlavně v tom že nejsem sama 🤷♀️ No taky to tak mám jim častěji ale málo a hlavně musím je to co mi teď zrovna jede jinak to jde ven 🤦♀️ Snad bude lip 🙂
Jinak prémii brzké uzdravení z nachlazení 🙂
@Anonymní píše:
Ahoj, nemám ráda nedokončené příběhy, tak abyste věděli, jak to u nás dopadlo - plod se opravdu přestal vyvíjet. Měla bych být 10+2 a odpovídá 7+2, hCG od čtvrtka do dneška kleslo o 7000. Ultrazvukem potrvzené zamlklé těhotenství a čekání na revizi.
Všem ostatním moc přeji, aby jste měly úspěšné těhotenství, a aby termín porodu 2022 byl bezproblémový! Jste tu moc fajn!![]()
To je mi moc líto, že to nakonec nedopadlo. Opatruj se a přeji co nejpohodovější průběh po revizi
Hlavně hlavu vzhůru, příště to určitě už vyjde, budu držet pěsti
![]()
@MájuleM Ono taky dost záleží na tom, jakou jsi měla startovací váhu. Já třeba věděla, že mám o nějaké to kilo navíc, aneb absence pohybu při Covidu se holt projevila. Takže když jsem během týdne slítla asi o 2,5 kg dolů, tak jsem to neřešila. Běžně jsem mívala kolem 57kg, po té pauze jsem měla 66kg, v létě jsem hubnutí neřešila a teď už asi třetí týden stagnuji na 64kg.
Kromě toho, že mám taky problém se najíst a do jídla se nutím, protože na nic není chuť, tak nevolnosti jsou sviňa. Nesmím se najíst moc, to pak
Nesmím se najíst málo, protože ![]()
Doporučované piškoty po ránu u postele jdou okamžitě taky ven, takže ty jsem vzdala rovnou. Místo toho teď zkouším jako rychlou záchranu k zakousnutí kukuřičné / pohankové / rýžové chlebíčky. Výživově nic moc, ale žaludek to aspoň pobírá.
Váhy se nebojte, na začátku je úplně normální něco zhubnout. To ty nevolnosti a tak. A plod sám je ještě váhově zanedbatelný.
Já jsem teda tlustá bečka, takže jsem zhubla už skoro deset kilo. Dělám si z toho srandu, že si ten mimiarmagedon pripravuje prostor. Taky mi nic nechutná a hlad necítím. Tak třeba to bude mít i pro mě nějaké bonusové následky a trochu se sníží mojí rozežranost. ![]()
Ahoj holky,
po delsi dobe vas zdravim. Ve ct jsem byla na kontrole v nemocnici, jednovajecny dvojcata potvrzeny a vsechno v poradku, dalsi kontrola az 6.10.
Ale, mam na vas dotaz s nemocenskou. Myslim, ze to musi byt dost casty, ale nikde jsem nenasla presny info 💁
Jsem jeste na rodicaku, na konci srpna kdyz jsem mela potvrzeny tehotenstvi jsem si RP prodlouzila tak aby mi hned navazoval na materskou (v breznu). Pracovni smlouvu mam, pracuji tam uz dlouho, ted tam obcas zajdu na brigadu, vztahy mame dobry. Ale?! Prekvapila me doktorka jestli chci napsat neschopenku… U rodicaku pocitam ze nejde pobirat nemocenskou, ale slo by tedy az budu moct si zase rodicak zkratit na co nejkratsi dobu a potom jit tedy na neschopenku? (Pocitam ze leden, unor) jsou tam nejaky hacky nebo si to predstavuji moc jednoduse? Vychazky me asi extra neomezuji, stejne ven chodim jenom odpol. Spis myslim jestli treba socialka s tim nebude mit problem, ze je to „účelný“ ![]()
Snad nekdo aspon poradite, ja jsem v tomhle ztracena…
@Ruxas já mám už 3 kg nahoře. Mám pořád hlad ![]()
@Lenora.lina no, jde o to, z čeho by se ti počítala nemocenská. Pokud z platu, tak by to mohlo být fajn. Rodicak si můžeš nastavit na maximum (jaké je ti řeknou a sociálce), mít ho dovybrany třeba za 5 mesicu a pak jít hned na neschopenku. Tím bys na tom vydělala. Ale možná to jde taky tak, že ti dají nemocenskou a socialka ti doplatí celý zbytek rodicaku. Jak tam byly teď v létě ty změny, tak taky nevím, jak to je.
Pokud bude vše u nás v pořádku, tak si po screeningu změním rodicak tak, abych ho vybrala do konce dubna..
Ahojte, ráda bych se k Vám přidala. Termín porodu dle MS mi vychází na 24.4.2022, minuly týden jsem byla na kontrole a plod je o dva týdny mladší. Další kontrolu mám až 13.10. doufám, ze bude vše v poradku. Je to trochu nečekané těhotenství, ale moc se těším. Doma už máme holčičku narozenou 23.4.2020, o kterou jsme se snažili přes dva roky, proto nás nynější těhotenství mírně překvapilo 😂.
@123lenickaaa123 vítej
to je krásné, budou od sebe skoro na den přesně ![]()
@Jafija ja prave vubec nevim jaky jsou podminky 🙈
@123lenickaaa123 jooo to je ta zorana puda 😍 gratuluji a vitej! ![]()
@Lenora.lina dr to vědět nebude, práci ti fakt buď na socialce nebo na OSSZ, nebo u etni v praví by to mohla taky vědět.
@123lenickaaa123 Čauky, vítej
Taky tak, nečekaně, ale těšíme se
já mám doma zase holku, 6/2019, takže budou taky parťáci ![]()
Jinak k váze, já jsem začínala na 85, ale už mám 6kg dole
Nebyla jsem teda nijak „velká“, ale jsem docela vysoká a stavba těla po 15 letech plavání taky nečemu napovídá ![]()
Takže jsem teď „hezky“ zhubla, jak by se mi to líbilo před těhotenstvím
![]()
Ale už to pomalinku leze nahoru, četnosti
se zmenšily na párkrát denně
jen se musím opravdu nutit k tomu si udělat něco k jídlu.
Jooo, to kdybych doma měla jídelák z nějaké dobré restaurace, to bych zobala pořád něco
Aktuálně u mě frčí představa chorvatské restaurace, kam jsme chodili s manželem a ty obložené talíře uzenou šunkou, olivy, sýry, aaach bože
Asi si tam budeme muset zajít ![]()
Holky, hlásím se po kontrole. Miminko je v pořádku, velikosti odpovídá 8+6 ( což jsem i podle MS), 💜 krásné tluče. Za 14 dní další kontrola s odběrem krve na genetiku. Obrázek mám rozmazaný, protože se nám mimi pořád schovavalo
@Jafija píše:
Holky, hlásím se po kontrole. Miminko je v pořádku, velikosti odpovídá 8+6 ( což jsem i podle MS), 💜 krásné tluče. Za 14 dní další kontrola s odběrem krve na genetiku. Obrázek mám rozmazaný, protože se nám mimi pořád schovavalo
Krásná fotka!
moc gratuluju a ať je nadále všechno v pořádku, užívej si to ![]()
Zdravím, také jsem byla dnes na kontrole screeningu a vše v pořádku termin se me přesunul na 7.4.2022. ![]()