Poradna duly
Jana Čurdová
@SarkaKC píše:
@yogina Ja musim mit to HCG tak milion 😂
To se dozvíš na odberech na screening
každopádně přeji, ať je brzy lépe.
Mně dnes bylo už trochu lip
jen mám furt pocit děsně nafouknutyho břicha ![]()
@martina.se Jako já nepochopím, že to může těhotné mamce někdo říct… za prvé je to vaše věc, že jo. Pro mě je to nejhorší v obchodě. To mě pak fakt zastavují cizí lidi a ptají se: Promiňte, to jsou všechno vaše děti? A budete pokračovat? A to máte s jedním mužem? A vy nepoužíváte ochranu? A nejvtipnější: Vy máte 5 dětí? (Když mě vidí s 5 dětmi).
Jako co je komu do toho
ale že ty lidi mají tu drzost. Já se taky neptám 50letého, který si nabrnkul osmnáctku, jestli si nepřipadá starý a asi sotva bych je zastavila a vyptávala se ![]()
A v rodině… to bylo blbý vždycky, žádné gratuluji - ale: to budete mít těžké, vy jste jako králíci, že neumíme používat ochranu…
Nechápu, že někdo může být tak zlý a kazit někomu tak úžasnou radost, že čeká miminko ![]()
Ahoj holky, dneska mám za sebou kontrolu, která dopadla dobře. Dle ms bych měla být 9+1 dle utz jsem 8+2 což odpovídá protože jsem měla později ovulaci. Mimi se krásně hýbalo
také mě brali krev a moč. Ptala se mě jestli nemáme králíky nebo kočky a jestli jím tatarák
tak kvůli tomu berou krev a na krevní skupinu atd. Další kontrolu mám za 14dni a bude na mě čekat průkazka
jinak na sreen na krev jdu 21.9.a na utz 4.10. jinak o víkendu mi začaly slušné nevolnosti
A včera to byl vůbec mazek chudák první dítě muselo být celý den u TV a já u záchodové mísy
V noci s hlavou v míse sem si říkala,,na tohle sem čekala dva roky,,
držím všem palečky ať je vše v pořádku a mimi ať hezky rostou ![]()
@Aluschka Když jsem měla ZT, tak to zamklo v sedmém týdnu a já jsem na pohotovosti ocitla o nějaké dva týdny později. Strašně jsem se bála revize, tak jsme zkoušeli léky na vypuzení plodu, což skončilo dost nešťastně a mě hned u děložního hrdla zbyla sraženina z plodových obalů atd… A doktorka říkala, že zkusí ještě jeden pokus, že to zkusí prošťouchnout…no a placentu jsem viděla na vlastní oči. Takže těžko říct, jestli tam mají chybu nebo prostě placenta stihla dorůst, ale mě to s těmi nevolnostmi dává smysl…
Mimochodem na revizi jsem samozřejmě tenkrát skončila.
Holky já po včerejšku měla celý den v lednici plechovku s colou a překvapivě je to dneska lepší, dokonce sem i trochu večeřela ![]()
@Mmeoj ty jo, moc gratuluji. To by bylo krásný. Chápu tvé obavy. Zažila jsem kdysi něco podobného, nakonec se udrželo jen jedno, ale díky za něj, zdravý a krásný kluk
Tobě přeji ať vše dopadne, jak má ![]()
@SarkaKC píše:
@Aluschka ja jsem 8+4 a blivno je mi uz tak 14 dni 🤢 Coz je teda divne 🤔 Dnesek je vubec nejhorsi! Jedine, co mi ulevuje, je ledova voda a neustale jist… Za mesic budu jak balvan! 😳 Co tobe ulevuje? 🤔 Jestli neco 😅Příspěvek upraven 31.08.22 v 21:01
mne je dnes taky nejhur
tu ledovou vodu si davas na piti nebo se sprchujes? jidlo mi vubec nepomaha, stezi do sebe neco nasoukam a je mi pak vetsinou spis ur ![]()
@yogina Paráda! Já myslím, ze u dcerky mi bylo od 11tt lépe. Takže se k tomu těžce upinam
@SarkaKC Já jedu trochu v coca-cole a co mi asi nejvíc “zabírá” je nebýt doma a prijit na jiné myšlenky někde venku. A jinak jim proste na co mám zrovna chuť. A snažím se neprejidat a zároveň nemít hlad. Ale je to peklo. Dnes dopo mi bylo lépe a kolem poledne jsem myslela, ze umru
![]()
@Rurien Tu vodu piju. Vylozene ledovou s odstatym ledem. Obecne dobre reaguji na studene - treba jogurt s ovocem. Nekdy se nutim a futruji se jak husa, ale pomaha mi to. 🤷♀️
@Aluschka To mas pravdu. Venku je mi obecne lepe! Ja kolu milovala, denne jsem vypila plechovku - misto kafe. Ted v tehu ji nemuzu citit 🤷♀️
@Aluschka jo, ty názory občas překvapí i v rodině. Ségra sama je bezdětná, dobrovolně.. ale proč toto, to nechápu. Jinak já vždy chodila na screen tak 12+3, teď mi překvapilo, že tak pozdě. Ale což.. vzhledem k věku stejně čekám, že půjdu na ty drahé testy z krve, ať je jistota ![]()
Jinak holky, nechcete založit uzavřenou skupinu? Tohle si totiž přečte kdokoliv ![]()
@Martina713 píše:
@martina.se Jako já nepochopím, že to může těhotné mamce někdo říct… za prvé je to vaše věc, že jo. Pro mě je to nejhorší v obchodě. To mě pak fakt zastavují cizí lidi a ptají se: Promiňte, to jsou všechno vaše děti? A budete pokračovat? A to máte s jedním mužem? A vy nepoužíváte ochranu? A nejvtipnější: Vy máte 5 dětí? (Když mě vidí s 5 dětmi).
Jako co je komu do tohoale že ty lidi mají tu drzost. Já se taky neptám 50letého, který si nabrnkul osmnáctku, jestli si nepřipadá starý a asi sotva bych je zastavila a vyptávala se
A v rodině… to bylo blbý vždycky, žádné gratuluji - ale: to budete mít těžké, vy jste jako králíci, že neumíme používat ochranu…
Nechápu, že někdo může být tak zlý a kazit někomu tak úžasnou radost, že čeká miminko
Taky nechápu, co z toho mají… Víš jak, kdybysme dřeli bídu s nouzí, nebo tak cosi.. ale my jsme v pohodě
zivime se sami, od státu si necháme jednou za rok vyplatit bonusy na děti a víc po nikom nechceme
s jako co je komu do toho, kolik dětí jsme chtěli, nebo zda používáme ochranu
já teď řeším jen technické věci, m zda nějaký dvojkocar..a zda další postýlku, nebo starší tou dobou už zvládne větší postel
ale co si budeme. Blbé kecy od rodiny jsou nejhorší. To mi fakt míň uráží ti lidé na ulici, páč ty umím odpalkovat
@Micromia píše:
@Aluschka Když jsem měla ZT, tak to zamklo v sedmém týdnu a já jsem na pohotovosti ocitla o nějaké dva týdny později. Strašně jsem se bála revize, tak jsme zkoušeli léky na vypuzení plodu, což skončilo dost nešťastně a mě hned u děložního hrdla zbyla sraženina z plodových obalů atd… A doktorka říkala, že zkusí ještě jeden pokus, že to zkusí prošťouchnout…no a placentu jsem viděla na vlastní oči. Takže těžko říct, jestli tam mají chybu nebo prostě placenta stihla dorůst, ale mě to s těmi nevolnostmi dává smysl…Mimochodem na revizi jsem samozřejmě tenkrát skončila.
Pokud se nepletu, tak jsem četla že se vyvíjí od začátku, ale chvíli to trvá než se dovyvine a přebere funkci výživy.