Poradna duly
Jana Čurdová
@Maky.C to je dobra taktika
je pravda, ze cim vic se na to clovek upne, tak je to horsi
a kdy mas termin? ja az za 14 dni
a v patek me ceka prvni monitor, tak se na nej tesim
prej ma mrnous hlavicku v male panvi, tak uvidime, jak dlouho se me to klistatko bude drzet
![]()
dneska jsem si konecne udelala ty sisky s makem a jako dobrotaa
a k prostrenu jsem si koupila vetrnik a chlebicek, za odmenu, za 14 dni jsem nabrala 1kg ![]()
@anlendy. copak ze se stehujete tak daleko?? asi kvuli manzelove praci co?
@Schara Termín mám zítra tak už mi ta moje taktika moc nefunguje.
až do včerejšího večera to celkem šlo. Neměla jsem do té doby žádné poslíčky, podle dr to taky nevypadá tak jsem byla v klidu a nechávala to na miminku. Jenomže včera večer mě lámaly v pase takoví poslíčci že jsem si nebyla jistá jestli rodim nebo je to jen planý poplach
. Teplá voda to nakonec rozhodla ale od té doby jsem jak na trní a už myslim jen na to kdy to bude
![]()
Jéé šišky s mákem bych si taky dala ale po máku mě šíleně pálí žáha.. Nedávno jsem dělala švestkové knedlíky z bramborového těsta sypané mákem a vůbec to potom nebyl prima zážitek…
takže mák už v těhotenství raději ne-e
@Maky.C jj taky me pali, ale jen trochu, rennie to vyresi
nj, to chapu, jak je ten termin uz takhle za dverma, tak se na to neda nemyslet, kor po takovych poslech. To nemam, asi, me spis tvrdne to brisko a obcas me tam zaboli, ale jen na chvili… a to tak, ze nevim, jestli to neni jen tim zpomalenym zazivanim. jako pocitam s tim, ze driv jak na termin to nebude, ikdyz bych byla rada treba pristi tyden ![]()
@Schara To je dobrý přístup. Taky jsem počítala s tím že to nějak dřív nebude. lepší být mile překvapená. Ale čím víc se to blíží, tím složitější je si chladnou hlavu udržet.
Ta příroda je stejně chytrá…Bojíme se porodu ale nakonec nám to těhotenství leze tak na nervy a těšíme se na mimča že už je nám nějakej porod úplně fuk… Paráda ![]()
@Maky.C no tak porodu se zatim nebojim, mozna to je i tim, ze nevim, co me ceka. nebo tak vim, ze to bude bolet jako prase
, ale zase ta odmena
tesim se na toho raubire, moooc. ale musim byt trpeliva, ono to prijde
uvidime, jak dlouho mi ten pristup vydrzi
![]()
@Mája B jeste nic nevime, az budou moct a mit chut, ozvou se ![]()
@Maky.C já vím, že hlava je pěkný svinistvo
Ta už mi ukázala své, když se nedařilo otěhotnět, ale jakmile to člověk vypustil, resp. smířil se s tím, že další měsíc se bude stimulovat na IVF, tak najednou buch, po dvou a půl letech snažení jsem byla „náhle“ těhotná
.
Jinak teda vyloženě se úplně nesnažím malého vyhnat, piju jen maliník a lněný olej a to stejně nemá vliv na počátek porodu, ale na lepší rození.
Ale teda řeknu vám, poslední dny jsem už nějaká pořád otrávená až unuděná, jak člověk pořádně nijak nejezdí, nechodí, tak jsou ty dny nějaké dlouhé… je mi jasné, že s příchodem domů z porodnice bude všechno jinak ![]()
@Schara já se porodu právě taky vůbec nebojím, pomalu se ho ještě těším… ale jak říkáš, jestli to není tím, že absolutně nevíme, co nás čeká ![]()
Ale já říkám a jsem přesvědčená, hahahah že malej půjde rychle ven a bude hodnej
Jo ať žije naivita ![]()
@Deeh @Schara Já jsem se před prvním tak nebála( nebo ne nějak moc). Říkala jsem si že porodily miliony přede mnou tak to zvládnu taky a bude…Stejně mi nic jiného nezbyde. a když jsem pak porodila, zařekla jsem se že už žádné dítě nikdy nechci. přešlo mě to až skoro po dvou letech. Celé těhotenství se mi do toho porodu vůbec nechce ale ted už je mi to zase fuk ![]()
Ale spousta ženských mám porod pohodový tak jsou v pohodě i napodruhé..Asi je zbytečný se předem stresovat. ![]()
@Mája B Jéje, prdíky už takhle brzo? Já myslela že to nastupuje až později. Dceru teda břicho nikdy nebolelo, ta od narození prděla jako dospělej chlap a nic jí nebolelo… takže o tom nic nevim.
@Schara kvůli práci ani ne, spis nějak nemáme důvod tady byt. Nic nás tu nedrží, tak vezmu segrou a tetu a jdeme do Londýna, manžel se tam narodil. On bude do práce jezdit par krát do měsíce a já budu pracovat z domova a posílat to mailem do práce v Praze
švagr si práci jako lékař najde, ségra na mateřský ale taky potom najde a teta děla to samé jako já, takže opět není problém ![]()
@Deeh taky nevyhanim a piju jen malinik
proste normalne funguju, obcas jdu na prochajdu, kazdy tyden uklidim a jinak polehavam
je pravda, ze nektere dny jsou dlouhe.
no ja vam pak klidne povim jaky ten porod byl az bude po vsem ![]()
@Maky.C @Schara Já si pamatuju, že moje ségra říkala tak dva týdny, že znova rodit odmítá, pak jí to přešlo. Kamarádka rodila před měsícem a říkala, že uvolněné hormony zapracovaly, a nepřišlo jí to tak strašné (a to jí museli dávat kyslík a mrňouse tahali zvonem), nejvíc bolestivé z toho všeho pak prý bylo šití
Každý to pak má asi jinak. Taky jsem ale zatím spíš hrdina, i když mě skoro přijde, že čím dýl to břicho mám, tím víc jsem na něj zvyklá a míň mi vadí. Nejhorší to bylo kolem pátého měsíce, kdy mi začalo růst a nově překážet ![]()