Poradna duly
Jana Čurdová
Holky tak poslusne hlasim dalsi prirustek.:-) 9.11 ve 2:45 rano, hodinu a pul po prijezdu do porodnice se nam narodil Jirik. 3960g a 52cm. ![]()
Holky, k prckum gratuluji a tise zavidim, ze uz to mate za sebou. ![]()
Dievčatá! Vy ste sa rozjeli!
Všetkým maminám veeeeelká gratulácia!
![]()
Všetky maminy detičky za mňa vyobímajte a vypusinkujte!
![]()
@Maky.C tyyyy brdo! Ticho pred bouri a helemese
Strasne moc gratuluji k Jirickovi - mimochodem moc krasne jmeno, doma mam Jiricku nekolik
Jirikovi preji moc zdravicka a spokojeny a stastny zivot! Tobe pohodove sestinedelko a co nejmin probdelych noci
![]()
@Maky.C Tak to moc gratuluju k chlapeckovi
tak ono to vyslo jak si rikala, kdyz muz odesel na firemni akci
u nas muz byl taky pryc, ale prisel brzy a naprosto strizlivej a uvedomelej
prej mu to hlava nedovolila
tak pekne uzivej miminka ![]()
@Maky.C moc moc gratuluji, to je muj sen rodit na noc
koukam, ze skoro 4kilove mimnko, ale porod rychly, ne ![]()
Tak si Jiricka sazlouzene uzivej ![]()
@Michaela99 @Maky.C Gratulace veliká!
Přeji zdravé „mrňousky“ a i vy ať jste co nejdřív bez poporodních obtíží ![]()
Mělo tu už nějaké miminko narozené v termínu pod 3,5 kg? Mám pocit, že se všechny pohybují spíš kolem 4… ![]()
Příspěvek Deeh o snu rodit na noc mi připomněl - sousedka tu předevčírem pronesla teorii, že miminka narozená přes den, jsou všeobecně klidnější, zatímco ta narozená v noci to pak mají trochu prohozené a jsou plačtivější. Co si o tom vy, co máte mrňata už doma, myslíte? Já bych v tom viděla jednu z dalších pověr typu špičaté břicho - kluk / ubrání krásy - holka / pálení žáhy - vlásky atd., ale těžko říct ![]()
@Iškaa Ahojda
co jsem treba sondovala u nasich, tak ja jsem se narodila taky neco mezi 2. a 3. rano a byla jsem pry hodna jako mimco a bratr je okolo obeda a byl taky v pohode
ono se to asi jen rika
a co jinak u tebe? nejaci poslicci, nebo klidek?
@Iškaa ja se narodila ve tri odpoledne a prvni 3 mesice si pry se mnou nasi uzili, v noci jsem mela brecici obdobi a pekne vytrvale
nikdo nevedel co se mnou, ale bylo to pry silene. Jinak teda spicate bricho opravdu mam a kluk by to byt mel. Zaha me za cele tehotenstvi nepalila, ale na vlasky jsme fakt zvedavi, protoze oba mame hodne huste vlasy a dle nasich rodicu jsme pry byli oba nejvlasatejsi miminka v porodnici, takze si rikam, aby se nam nenarodila opicka ![]()
@Deeh no ja mam v brisku taky klucika, ale sama nedokazu posoudit, jestli mam bricho do spicky, me osobne se nezda a nekdo rika jo a nekdo ne. Takove ty vety typu: no jo to je jasny kluk. Ale pritom mam i bedary a tak
jedine, ze by to byl krasnej kluk
coz teda urcite bude
a zaha me paliva a to dost posledni mesic, takze vam dam vedet jestli mame vlasace, ale my mame s muzem tmave a huste vlasy taky oba ![]()
jsem upekla makovec, takovy ten na plech a je moc povedeny
si dam po obidku asi peknou naloz a to si pak uziju s tim palenim zahy, ale nedej si
kdyz je to tak dobre.
@Schara U mě zatím s výhledem na blížící se termín porodu žádná změna - poslíčci nic, břicho mi možná pořád trochu roste, ale zatím neklesá, takže mě mrňous akorát víc tlačí do žeber, ale jinak si nemám na co stěžovat - ani žáha mě nepálí. Ty nějaké změny pozoruješ? Už bys rodit mohla ![]()
@Deeh @Schara My jsme se ségrou obě narozené kolem půlnoci a prý jsme nebyly ubrečený miminka, tak to tu teorii taky nepotvrzuje. Kamarádka břicho špičatý neměla ani trochu a kluk to byl. Já břicho celkem špičatý mám, ale tipují nám častěji holčičku - myslím si, že proto, že by nám / si ji víc přáli, i když my sami žádnou preferenci pohlaví nemáme a nebudeme zklamaní ani v jednom případě. Přejeme si jenom, aby bylo trpaslo zdravý ![]()
@Schara Makovec bych si taky dala a taky bych neodolala bez ohledu na následky ![]()
@Iškaa No ja bych i rada porodila, ale klidne pockam do terminu
jinak mrnous ma pry hlavicku uz v male panvi, otevirat jsem se zacala, tak klidne i muzu. Na monitoru mi napsali mirne drazdivou delohu, ale tezko rict, jestli to nebylo tim stouchanim do toho naseho spiciho raubire
i kdyz sem tam to bricho uz ztvrdne bolestiveji a obcas i ten podbrisek zaboli s tim ze to streli i do zad, ale to taky nemusi nic znamenat
na kontrolu jdu v utery ke svemu dr. tak jsem zvedava, jestli tam bude zmena
a mohl by zkusit i hamiltona
, i kdyz si myslim, ze ho udela az tesne pred terminem ![]()
@Schara Jo, to jsem si taky říkala, že je dobře, že se trošku otvírám, protože by pak před termínem šel udělat hamilton. Snad to ale ani u jedné z nás nebude potřeba a pidižvíci vezmou termín jako nejposlednější závazný den pro procvičení svých hlasivek ![]()