Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se mažu po koupání i bez těhotenství, mám sušší citlivou kůži, ale bříško, stehna atak jsem začala cca od 2 měsíce mazat zpevňujícím krémem od Nivei s Q10 apod. Od 4 měs. mažu bříško krémem z DM (neobsahuje parafíny, parabeny a jiné,,ksindly" co se do běžné kosmetiky strkají) a opravdu v něm dle složení rostlinné složky a oleje jsou) a od 5 měs. mažu na střídačku a teď spíš olejem od Dermacolu (Firming Body Oil s Q10 apod.), ten olej se mi totiž podařilo v DM koupit za 88 Kč a pak dokonce 70 Kč ve výprodeji (asi ho přestávali prodávat). Krom toho, že tam tedy ten parafínový olej a systetická aromata není špatný..Zase ty oleje od Weledy a Saloos jsou strašně drahé..Třeba ale v takové Bonelle jsou minerální oleje také + i ty parabeny apod.
Jo a když jsme u té kosmetiky, pozor na látku methylchloroisothiazolinone či methylisothiazolinone viz. http://avocados.cz/…thiazolinone
http://avocados.cz/…kych-vyrobku
Nejsem žádný ekoblázen, ale jelikož tuhle látku cpou skoro všude (prací gely, krémy, šampóny - já měla i v odličovacím a čistícím mléku), tak se jí teď snažím vyhýbat kvůli malému, když píšou, že u těhotných může způsobit poruchy plody viz. články. Proč to riskovat, kdyby šlo jen o mě, tak to tak neřeším. I až budu kupovat kosmetiku malému, tak tohle budu sledovat. Třeba takový Sudocrem, je výborný a osvědčený na opruzeniny, ale obsahuje BHT (u zvířat prokázaný karcinogen), tak nevím, jestli mu to budu chtít na zadeček dávat..apod. Něco na tom bude, vždyť si vemte, kolik je teď alergiků, astmatiků, lidí s vyrážkami, ekzémy, rakoviny apod. Když si pak čtete, co všechno si na sebe mažeme a natož i jíme, tak děs..
Co se týče plen, bohužel patřím k těm, co jdou do jednorázovek, na látkování nemám nervy..Ale smekám těm, co látkují ![]()
@Marry.Lili co se tyce ty kosmetiky (a nejen ji), zajimalo by me jak ty i ostatni resite nazory babicek. Me z tchyne uz zacinaji stat vlasy na hlave ted. Svagrova dovezla z recka nejake tuhe mydlo a ona zacala jak to necha Oliverovi a tak. Vlozila jsem se do toho, ze to urcite Oliver mit nebude, protoze to neni pro miminka vhodna a zvlaste ne pro novorozence. Na to jsem jako vzdy dostala prednasku na tema, ze za jejich doby se pouzivalo vse a kluci jsou zdravy. Uz jsem na tu vetu alergicka. Za jejich doby se do vseho necpalo tolik skodlivych latek jako ted a krom toho mam ja alergii na mydlove pripravky, takze budu kupovat nejspise sebamed, ktere ma snizene ph a ja nebudu mit vyrazku po kazdem prckovu koupani. Spis se bojim, ze ho tim pomatle bez meho vedomi a on pak bude mit vyrazku.
Nejhorsi je, ze na tchyni musim byt nejhodnejsi, jelikoz moje rodice se nezajimaji a ona je jedinna moznost na hlidani. Ale kolikrat me tak vytoci, ze bych ji nejradeji pleskla
treba jako kdyz si bez meho vedomi zkusila me svatebni saty a rekla mi, ze kdyz se do nich nedostala ona, tak ja taky ne. Jen pro predstavu ma asi 150kg…
za jejich doby zrejme tchyne normarne zkousely svatebni saty budouci snachy ![]()
Ahoj maminky, některá čekáte své první miminko, některá druhé. Chtěla sem se zeptat, zdali už řešíte oblečení? Já jsem při svém prvním klukovi, ráda nakupovala a vybírala oblečení, protože ty miminkovské jsou tak krásné.. Kdyby jste měli zájem, přidávám pár fotek. Oblečení je nové..
Ahoj maminky, některá čekáte své první miminko, některá druhé. Chtěla sem se zeptat, zdali už řešíte oblečení? Já jsem při svém prvním klukovi, ráda nakupovala a vybírala oblečení, protože ty miminkovské jsou tak krásné.. Kdyby jste měli zájem, přidávám pár fotek. Oblečení je nové..
no mě do ničeho naštěstí nikdo zvlášť nekecá, jen přítel měl oči navrch hlavy, když jsem začala dávat do sklepa nakoupené zásoby gelů na praní, protože obsahovaly ten methylchloroisothiazolinone
A kosmetiku jsem měnila za jinou (třeba to odlič. mléko za jiné od Bione apod.) Na to Sebamed mýdlo jsem se už koukala, že nemusí být špatné, ale složení už si přesně nevybavuji, teta mi doporučuje Oilatum (má ozkoušeno na potničky a mělo by být také šetrné), tak doufám, že ve složení žádný hnus mít nebude (objednala jsem ho přes net a nikde nepsali přesné složení). No pokud máte k tomu mýdlu z Řecka složení a bude to třeba nějaké bio jen z olivového oleje..Ale jak píšete, jestli mýdla nesmíte, tak musíte brát ohledy i na sebe, když malé budete mýt. To s těmi šaty je nářez!!
Bych jí asi nafackovala tchýně netchýně..
Jediný, od koho si nechávám dobrovolně radit je má teta (je o 2,5 roku straší, takže jí mám jak ségru), malého měla minulý rok na konci dobna, tak má s lecčím zkušenost a malý má taky citlivější pokožku..Ale maže ho mimo jiné (tělo) na doporučení modrou indulonou (říká se, že jsme na tom prý všichni vyrostli), ale když jsem koukala na složení, tak jsou tam parafínové oleje také a dokonce coumarin a o tom jsem si taky dočetla ne nic extra..Také si myslím, že dřív nebylo všude kolem tolik chemikálii jako dnes a proto, kde to jde se tomu snažit vyhnout..Třeba i co se týče jídla, třeba blbý éčko, barvivo E120 se cpe taky skoro všude (salámy, bonbóny, mléč. výrobky - je to červené barvivo) a přitom způsobuje dětskou hyperaktivitu (to samé glutamát). Takže se snažím si vybírat výrobky bez toho, abych to malému necpala už teď v bříšku (vždyť slyšíme na každém rohu, že to či ono dítě je hyperaktivní)..Nedá se to ale uhlídat vždy, ale co si můžu vybrat, no tak raději volím bez těchto látek..
@Marry.Lili ja mam prave nevlastni maminu, ktere je 26, chudak uz bude babickou
ma 5ti letou dceru, takze se taky chodim radit. Precejen tchyne ma ve vychove vic jak 20 let mezeru a od te doby se toho hooodne zmenilo. Ona by nejradeji abych jeste ted (ve 25. tt) okopavala brambory, kdyby byl cas sklizet, ale nastesti maji ty podzimni a to ji na to fakt kaslu. V te dobe budu mit jine starosti. U kamaradky jsem zase koukala, ze ji maminka nedovolila pomalu zvednout ani sklenicku s pitim ![]()
Ahojky těhulky,
já mám termín 16.11. a čekáme chlapečka. Mohu se k vám přidat?
@Filin píše:
Ahojky těhulky,
já mám termín 16.11. a čekáme chlapečka. Mohu se k vám přidat?
@Nikki5 píše:
@Filin urcite muzes, vitam te
Tak My se hlásíme po delší době. Cekame kluka, bude to Kryštof. Manžel skákal štěstím a už plánuje kariéru profi fotbalisty
ja jsem ještě teď v euforii a hlavně jsem ráda ze jsme v pořádku. ![]()
@Hanka.225 ahoj, mě by se moc líbil ten mickey oblecek pro kluka, jde si to od tebe koupit jednotlivě nebo máš ještě něco jiného krom toho cos sem dala? Pokud se můžeme domluvit, napiš. Děkuji
@Hanka.225 Ahoj
moc pěkné oblečky
mě by se líbila ta Minnii, hned ten první obrázek, ale není tam psaná velikost a cena ![]()
@Theresa00
Více oblečků je ve skupině na fb.
https://www.facebook.com/…07369422943/
Rádi Vás přivítáme mezi námy ![]()
@faldi
Cena za set Minie je 179,– a velikosti jsou 0-3, 4-6, 7-9, 10-12, 13-18, 19-24m. Pokud nechcete platit poštovné tak se dá zboží objednat přímo na Vaši adresu, ale je potřeba zaplatit předem. Jestli chcete tak se připojte do skupiny na fb. Odkaz viz výše ![]()