Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, hlásím, že žiju, dočítám, ale nestíhám psát…
Vítám nové maminy, krásně tu rosteme:-)
Nedávno jsem našla tento odkaz, tak ať víte co vás čeká;-) Já mám kolem sebe štírů dost a dle mého je velký rozdíl mezi klukem a holkou! Pro rodiče to asi snadné znamení není, ale pro život si myslím je vcelku dobrý:-)
@Nikki5 Neměla jsem čas reagovat, ale když jsem tvůj příspěvek četla, tak se mi trochu zvedl tlak…;-) Dej mu nějakou těhu příručku, ať si o tom něco malinko nastuduje;-) Ono ta plodová voda něco váží, placenta, děloha, prsa, víc krve proudí, zadržuje se voda… a miminko je k tomu všemu navrch. Někdo přibere málo, někdo 20 kilo, jako třeba já, po šestinedělí jsem měla nahoře 2 a to byla prsa. Každá jsme jiná, podstatné je, že musíš přibírat, aby mimi dobře rostlo, takové mimčo chce, ne? Krásné, silné a k světu! Holky toho napsaly dost, tak se nebudu opakovat. Strašně to letí, je potřeba si to užívat a ne si dělat vrásky s takovýma blbostma! 9 měsíců se přibírá a 9 měsíců se tělo vrazí zpět se říká, takže až potom začněte něco řešit;-)
Já se naopak bojím, že přibírám málo, něco ano, ale v porovnáním s prvním těhu je to dost jiné, ač průběh je jinak jak přes kopírák. V pátek jdeme na velký UTZ, tak snad bude vše OK.
@Kviiitko jsme rády že žiješ, ať je v pátek vše ok
já jdu číst o štírovi
znám jen mámu a neteř a obě stojej za to teda ![]()
Ahoj jestli nevadí, tak se k Vám taky vetřu. Čekáme chlapečka a termín porodu máme 24.11.
@Kviiitko četla jsem tvůj příspěvek o štírech. No to potěš. Mám doma chlapa býka a teď ještě syna štíra. To mě ty dva přivedou do blázince ![]()
Holky chlap je vodnář, já kozoroh, prvorozený rak a teď bude štír tak nevím ![]()
No, u nás je to taky nic moc kombinace - já váha, můj ryba (prý spolu tato znamení nevydrží a když, tak náhodou
) No, ta náhoda už trvá 12 let
A prcek bude buď ten štír, nebo možná střelec
Náhodou se těším, i když to se střelcem nebo štírem asi nebude zrovna uplně jednoduché ![]()
Téda, tak to se máme na co těšit, ženy!
Já jsem váha a přítel je lev… Jinak štírů mám kolem sebe dost.. tchýně, teta a babička, žádnýho chlapa teda ![]()
Co se toho přibírání týče, tak si myslím, že přibírám víc než bych chtěla… sama jsem nikdy nebyla žádnej hubeňour.. ale tak snažím se to až tak moc neřešit. Myslím, že se nijak moc nepřejídám, ale zase když mám na něco chuť, tak si to rozumně dopřeju
Přítel je v klidu, říká, že si mám užívat těhu a baštit, na co mám chuť ![]()
Já jsem kozoroh a přítel je býk - oba rohatí. A teď do toho malého štíra. V čínským horoskopu to vychází na kozu a to zase není tak špatné znamení - opak štíra
http://www.superko.com/…sky-horoskop
Jejda, tak podle toho článku bude štír pěknej oříšek..uff..Já jsem Váha a přítel býk. Musím říct, že už to mi dává zabrat, přesvědčit o něčem tu jeho tvrdohlavou palici je nadlidský výkon
V okolí znám štíra akorát sestřenici a to je strašnej omlouvám se za výraz,,zmeťour", tak když jsem si spočetla, že budu mít taky malého štíra (znamení mě zajímají), tak jsem se tak trochu lekla, i když záleží i na mnoha dalších faktorech a jen dle slunečního znamení se soudit nedá, super rozbor osobnosti dle narození najde zde http://osobni-horoskop.najdise.cz/. Také samo udělá hodně výchova..Jo, jo souhlas, ta koza v tom čínském znamení zní fajn ![]()
Jinak k přibírání, já si od cca 8 týdne protrpěla strašné zvracení (byla jsem dvakrát v nemocnici a pak se silou vůle doma držela při životě), teď už je to lepší, ale musím být opatrná (nemít hlad, nepřehánět to s aktivitou a vyhýbat se vydýchanému vzduchu a zápachům..jo a z těch veder jsem tedy K. O.). Takže jsem dvě kila zhubla z pův. váhy 52 na 50, ale teď mám 55,5 a myslím, že je to asi ok, nijak zvlášť to na mě vidět asi není, i bříško mám na 23+1 ještě hodně malinké. To jsem se taky už bála, jestli malej vůbec roste, ale na genetice mě ujistila, že je ok (25.6 25cm a 350g - jak to máte zatím vy?). Jediné se mi hrozně roztáhly boky ![]()
Jo jinak pohyby cítím každý den víc a víc, především, když se natáhnu večer a po jídle, malej asi pocítí energii z potravy, tak se chce vyřádit
V tom bude po tatínkovi, já jsem lenoch ![]()
Malej měl odhad na velkém UTZ 540g a asi kolem 28cm, podle tabulek ve 24 tt mají kolem 600g, jinak mám nahoře 3kg a je mi jedno jestli to bude 10 nebo zase 20kg dolů to půjde tak jako tak ![]()
@Marry.Lili já jsem kozoroh v roce kozy a řekla bych že mě pozitivně ovlivnila
syn je rak v roce draka no je to osobnost ![]()
Ahoj
Dlouho jsem se neozvala. Tak už mám za sebou státnice, promoci a za odměnu i dovču v Chorvatsku. Dostala jsem se na kombinované studium, tak uvidíme, jak to s mimčem půjde. Termín mám 1.11. dle prvního screeningu a holčičku nám potvrdili i na druhém. Teď jsou akce v Albertu a Tescu, tak už jsem začla i nakupovat nějaký blbinky
V srpnu se chystám dokoupit zbytek včetně kočárku, postýlky atd. Mimochodem, jaké kupujete plínky pro novorozence?
Kupuju Pampers active ty bíle jsou dražší a nevidím v nich moc rozdíl a potom od velikosti 3 už jsem kupovala na střídačku s tesco (jsou zelené a super
),se synem který měl 3400g jsem využila 3 balení velikost 1 a 3 balení velikosti 2 (u těch dvojek to bylo velké balení) a ty 3 už potom vydrží dýl rozhodně… jinak @Niki.M gratulace ke státnicím i k holčičce ![]()
Ahoj holky, ja uz pohyby taky citim kazdy den.Sice je to porad spis takoce lozeni brichem, ale posledni 2 dny uz i trochu kope.Je to takove jak cukani svalu nekolikrat denne ![]()
vcera jsme byli s mojim na zavodech motorek a jak jsme stali, on zamnou a ja pred nim, tak mi chtel obejmout brisko a zjistil, ze uz to jde velice tezce, tak se tomu furt smal ![]()