TP Listopad 2015, štíři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
296
17.7.15 09:36

Já právě taky nevydržím ráno se nenajíst. Pak ji mě strašně špatně :-( takže nevím jak to vydržím. A té sladké vody mám strach to je jasné když vůbec nevím co to je a jak to asi chutná, a když ještě skoro každá mamina řekne že se z toho málem pozvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1411
17.7.15 09:37

@andilek2766 ano presne tak, at uz princezna nebo princatko je jedno, hlavne ze je zdrave.Jde mi fakt jen o to, at ted nenakoupim hromadu holcicich vecicek a obleceni (ja ty neutralni moc nemusim) a za mesic mi zas znovu nereknou kluka :-) vydrzela bych klidne na kontrolu ke svenu doktorovi, ale ten ultrazvuk nedela, tak si zajdu do toho Predika. Sestricka rikala, ze pokud to bude jen ultrazvuk na pohlavi bez dalsiho vysetreni, tak se na cene domluvime, ale ze to moc nebude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1411
17.7.15 09:43

@loves kdyby si vcera pani doktorka byla jista, tak tam nejdu, ale ani ona si jista nebyla uplne. Rekla sice ze holcicka, ale ze pry jeste s nakupovanim mame pockat, az mi to jeste jednou potvrdi. I v te zprave mam napsano, ze pohlavi neurceno, ale pravdepodobne pohlavi zenske :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
17.7.15 09:46

Test na cukrovku

Holky klid :-) Souhlasim s @wewa zadna dobrota to neni, ale da se to - cekala jsem to horsi! Me to sladke tak zaplaclo, ze jsem ani hlad nemela. Dr me pozvala brzo rano, tak v 10 bylo hotovo nebo tak neco, tak se zbytecne nenervujte :-) dle meho je zubar daleko horsi;)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.7.15 09:53

@Ivca99 Jo taak:) Mně řekla jasně, že jde o holčinku:) Tak to potom chápu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
17.7.15 09:56

@loves ano jediné co je na prd narvat k mimču tolik cukru ale Vojta například to prospal a až u toho 3 odběru začal šťouchat mamo papat :mrgreen: mám naměřeno glykémii 3,7 a jdu protože mám strach z následků případné cukrovky…nemyslela jsem to špatně ale fakt se holky nebojte ;) a myslete pozitivně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.7.15 09:57

@Kviiitko toť otázka. U zubaře jsem byla už asi 3× (teď v těhotenství). A to nedělal uplně snadné zákroky… Ale zas je mladý a úžasně dobře vypadá :D A ještě se chová mile a od té doby, co ví o těhotenství, tak o tom mluví líp, než můj chlap a nazývá to požehnaným stavem :D Takže to se k němu jde hned líp. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.7.15 10:01

@wewa Ale jo, musím to tak brát. Jenže já mám běžně cukr mezi 5-5,5. je to normální stav, žádná cukrovka. ale esli mne pak budou chtít kvůli něčemu podobnému hnát na diabetologii (protože hrana nalačno je u těhotné 5,1), tak to bude nepříjemný rozhovor… No, jak píšeš, je třeba to brát s nadhledem. Večer před odběrem si dám dobrou večeři (bez cukrů) a k tomu nějaký salát ve sladkokyselém nálevu (to obvykle nalačno cukr stahuje, např. sterilované zelí či něco takového) a budu doufat, že se teda trefím nalačno do 5,1, ať mám klid. S tím pozitivním přístupem máš pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
17.7.15 10:11

Zase třeba když to budeme čekat kdovíjaké hnusné to není, tak pak to zvládnem s prstem v nose a bude to v pohodě. Lepší je čekat to nejhorší, než tam jít s tím že to bude dobré a nebude to dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
17.7.15 10:23

test na cukrovku

Mě také čeká za 14 dnů a především se mi nelíbí malému poslat tolik cukru najednou :zed: Nicméně pro,,vypitelnost" mi sestřička u doktora poradila si vzít ve flašce tak 300 ml hořkého černého čaje s tak 3/4 vymačkaným citronem, že to s tím smíchají a pomůže to stáhnout tu šíleně sladkou chuť a dá se to lépe vypít..No tak třeba to díky tomu nebude tak strašné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
17.7.15 10:49

Tak k té cukrovce, já jdu příští středu, hned na 6:45,takže to snad ještě budu po cestě dost rozespalá a hladu si všímat až tak nebudu. Pak dostanu flašku sladké vody, což mi vynahradí snídani..radši si s sebou vezmu i svůj Rooibos, abych to měla čím spláchnout :D Sranda spíš bude, až mi nebudou moct najít žílu, jako se to obvykle stává..a když už tedy nějakou najdou, tak hned praskne..Takže to bude sranda :D Ale co, aspoň si budu mít co napsat do deníčku! :mrgreen: A opravdu přijdou i horší věci, než test na TC..
Větší obavy mám z tohoto víkendu..jedeme k přítelovým rodičům, a navíc mají být tropy..už teď se tady u noťasu totálně peču!.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
17.7.15 11:29

Tak ja jsem na glukoze byla pred 3mi tydny. Prezit se to dalo, ale nic prijemneho to nebylo. Ten roztok chutnal hrozne chemicky a hodinu mi bylo zle jak psovi, pak uz se to zlepsilo. No a po odberech jsem vypadala jak fetak, 6 ran, protoze mam spatne zily. Slecna, co tam byla se mnou, chudak omdlela, takze doporucuju doprovod i z hlediska toho, ze vam to bude rychleji utikat. Preji lepsi zazitky a dobre vysledky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
17.7.15 13:07

@loves Ahoj, když jsem byla poprvé na odběru cca 12tt, tak jsem měla cukr 5,5 a od té doby chodím k diabetoložce. :/ Teď mám po dvou kontrolách denní průměr 4,0 a stejně tam musím chodit, takže chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
17.7.15 13:46

@Lucík 88 Já měla na prvním odběru 6,1. Ale ukecala jsem dr., ať udělá další odběr, nacpala sem se tím sterilizovaným salátem večer a ráno 5,1, což je hrana. Od té doby mi zatím dal klid, je rozumný, naštěstí. Každopádně mi to přijde ulétlé, že tě drtí s 5,5, to prostě není cukrovka. Hlavně, že dřív byl limit u těhotenské myslím 5,6 a u normální až 6,8 snad? A stále to snižují a uměle si vytváří pacienty…
Musíš si i píchat do prstu tím glukometrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
17.7.15 14:02

@loves Naprosto s tebou souhlasím..pořád se to snižuje, jde jen o to, aby bylo hodně pacientů. Chodím každý měsíc k diabetoložce s tím, že si dva dny před kontrolou odebírám 4× denně krev a moč. Další den to odnesu do laboratoře a k doktorce si vlastně chodím jen pro výsledky, takže jen další den strávený v čekárně. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí