Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikki5 To se Ti ani nedivím teda.. No u nás zas budoucí tchán nacvičoval taky podobně, že nemáme zvát tolik lidí na svatbu, že to bude šíleně drahé a kdesi cosi.. jak kdyby jsme po něm chtěli peníze - nechceme
Ty to máš vlastně myslím taky teď v sobotu, že? Mají byt pěkný pařáky, z toho teda vůbec nemám radost ![]()
Holky ja teda na nalady nijak netrpim, ale v patek jsem mela asi nejaky skrat
pritel byl na tyden s detma, brachou a jeho synem na chate. Vsechno bylo v pohode, vedela jsem to asi 3 mesice dopredu, ze tam jedou.Ze jedou od soboty do soboty. A v patek jsem asi mela nejakou depku a prislo mi to lito, ze je cely tyden pryc.Tak jsem mu napsala vytocenou smsku, ze si uziva a na nas kasle, ze musim vsechno zarizovat sama, plenky kupovat sama ( mysleno ty bile Pemprsky v Kauflandu
). Tak mi okamzite volal, co blbnu
neni holt na me nalady zvykly a i ja jsem se sama pak divila, co mi hrabe. Doufam, ze se to nebude opakovat nejak casto.
@Marry.Lili jéé ten jsem taky chtěla, ale v kombinaci jeans růžová, ale manželovi se nelíbil. Byl to můj první favorit. Jinak mlsná mě honí hlavně dnes. já ještě dneska nepřestala jíst ![]()
@Marry.Lili Jéé, koukám, že už jsme 3 z ČB. Původně z ČB nejsem, ale teď bydlím přímo v ČB.
Co se týká porodu, tak zatím nevím kde budu rodit. Chystáte se na nějaký předporodní kurz?
@MichaelaLiliana jj, právěže to bude u nich na zahradě, jako svatební dar jsme chtěli hostinu, teda jenom polívku a hlavní chod, ostatní, že koupíme my. Naplánované jsem to měla hezky, teď se plánuje za mýma zádama a já se o tom dozvím vždy až poslední. Jakože jsem koupila ozdobný zelený kamínky na stůl, aby nebyl jen bílý a najednou se dozvím, že na stolech budou zelené ubrusy z hospody, raději už na to nic neříkám, protože v tomhle nemá cenu se rozčilovat
měla v plánu, že se bude jít z plastových talířů a přítel si myslel, že si pořád dělá srandu až, když nám je ukázala, tak na ni s tchánem spustili, že to není párty, a že se bude jíst z normálních talířů, tak jsem měla takovou zlomyslnou radost ![]()
@Nikki5 ježiš a ten přípitek byste si ještě dávali z kelímků, ne?
My to teda máme klasicky v restauraci a popravdě jsem ráda, že takové věci jako vaření apod. nemusím zařizovat.. akorát si napeču nějaká linecká srdíčka, čistě proto, že mě to baví
Tak přeju pevné nervy a ať vám to pěkně vyjde ![]()
@MichaelaLiliana v tom nejlepším asi ano
já si právě taky myslela, že to budu mít bez starostí, ale teď šílí z toho, že mám na 10:00 objednané líčení, takže k nim dojedem tak ve 12 a jí prý nemá kdo pomoct s řízkama, si asi myslela, že ještě budu smažit řízky ve svůj den - to zrovna
přitom má spoustu lidí, co jí s tím doma můžou pomoct…taky přeji ať vám to výjde a pak přilož nějakou hezkou fotečku ať se můžu taky podívat na jinou nevěstu ![]()
@nicoletkaK
Děkuji
Já zase gratuluji k holčičce
, Elena je hezké jméno! Fajn je, že nám vyšlo to, co jsme chtěli
Ale druhé už jsem příteli předem nahlásila holčičku, tak doufám, že to vyjde
A proč se nelíbí jméno Lukáš? Je sice pravda, že je jich docela dost, ale mě se líbí, že bude prvorozený po tatínkovi a já se měla taky jmenovat Lukáš, pokud bych byla kluk..Ale docela se mi líbí i Erik..Termín mám na 6.11.2015, tak uvidíme. Rodit bych chtěla asi v ČB, hlavně v říjnu by měli otvírat novou porodnici, tak doufám, že to dám. Ty by jsi to měla mít asi vklídku
A kde v ČB přesněji bydlíš? Já u Samsonu, vlastně na areál nemocnice vidím
, tak pak můžu dojít pěšky
Jo @Lucík 88 mi na jiné diskusi psala, že půjde asi na kurzy sem http://www.cckcb.cz/…-pro-tehotne, tak když se všechny 3 shodneme na termínu první lekce, tak se tam můžeme pozdravit naživo ![]()
Jo, jak jsi psala, tebe taky trápily silné nevolnosti? Já kvůli tomu byla dvakrát na kapačkách v nemocnici, bylo to peklo a hlavně to trvalo šíleně dlouho
Prý, do konce prvního trimestru, to jo, mě se to táhlo mnohem mnohem déle, už jsem si i pak říkala, že to snad nedám!
Ahojky děvčata, tak jsem se rozhodla přidat k Vám. Termín porodu mám 19.11., jsem prvorodička a budeme mít chlapečka. Gratuluji všem těhulkám! A taky gratuluji k budoucím svatbám jak jsem se zde dočetla, já už tu svojí mám rok za sebou. ![]()
@MichaelaLiliana
No já se taky cpu spíše ovocem a snažím si dávat menší porce jídla, protože mám pocit hladu častější. Na váze se to podepisuje naštěstí celkem v pohodě, ale poslední dobou to jde rychleji
I když minulý týden na ultrazvuku mi doktor říkal, že malej roste dobře, dokonce měl míry o 2 dny víc, než měl mít, takže na tom hraje určitě také svou roli
Ale už potřetí za měsíc jsem pekla borůvkový koláč
Máme zase výhodu oproti těhotenství v zimě, že máme sezónu čerstvého ovoce ![]()
No s těma náladama je to protivný..Taky si říkám, že se mnou musí mít přítel kolikrát svatou trpělivost..I když chudák se pak pořád ptá co mi je a bere to třeba vážně a já přitom řeším kraviny..No už abych to zase byla víc já a on mi malej po porodu času na nálady asi moc nenechá ![]()
@Fílovka
Také gratuluji ![]()
Joo, vy se s těmi svatbami máte, my to nechali na příští rok
, protože v době, kdy jsem mohla mít šaty bez bříška mi bylo strašně zle..A co si na svatbě přeju, je právě mít krásné korzetové princeznovské šaty ![]()
Ale jak jsem teď náladová, tak mě najednou mrzí, že malej bude mít 3/4 roku jiné příjmení než já a taky si beru, jak se všude ptají a vy jste svobodná? Ještě se mě na to párkrát někdo zeptá a asi bouchnu..chjo.. ![]()
Tak já jsem jednu chvilku ok, pak mám plačtivou za minulý týden sem 2× brečela při výměně názoru ohledně výchovy dítěte, ne naší ale když je Vojta u prarodičů
prostě jsem spustila, brečela, přišlo mi že na mě zvyšuje hlas…teď zpětně vím že to byl můj kiks
jinak jsem ale usměvavá a prý mi to moc sluší
haha to nevím kde kdo vzal
na žádný kurzy se nechystám, jednou mám odrodíno, dýchat mi nikdo nemusel ukazovat a tlačila jsem prý taky skvěle tak z toho nemám strach, jediné se bojím předčasného porodu a nebo porodu překotného, první byl venku za 8 hodin ale ty druhátka prý to mají rychlejší tak doufám že těch 45 minut na cestu není moc
jo a jinak je můj drahý taky Lukáš ale jména po rodičích se mi nelíbí. Takže je starší Vojta a mladší bude David (můj faforit je ovšem Adam )