Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Marry.Lili my to nechali na příští rok z důvodu toho že už jednoho,,nemanželského´´syna máme a není fér aby ten druhý byl narozený do manželství takže v zaří až půjde malej do školky bude už všechno tak jak má být a jsem spokojená.
marry.lili - já si myslím, že nechat na příští rok je to nejlepší co jsi mohla udělat. já jsem svatbu měla jako netěhotná a musím říct, že i když jsem to připravila jak nejlépe to šlo bylo to hustý a jsou to hlavně nervy a nějaká ta sklenička kořalky ti pomůže
a s prckem by to nešlo
jinak jsem prostorově velice výrazná i normálně a musím řici, že mají nádherné šaty i pro pupíčky.
@Marry.Lili
Me se Lukas libi, ale manzel nechce aby byli v rodine 2, coz asi chapu. Ale tak jsem rada, ze to nemusime resit. Kluka bychom do budoucna chteli taky, tak snad se za par let zadari
U Samsonu? Tak to mas opravdu kousicek do nemocnice, kdyby cokoliv, ja pred nejakou dobou bydlela za poliklinikou Jih na Tylovce, tam bylo fakt hezke bydleni za rekou. Uvidime jak to na konec dopadne s prestavbou, avizovali, ze se bude otvirat do konce rijna, ale bude to asi slozitejsi s presuny jednotlivych oddeleni, tak ani samotni zamestnanci nedokazi odhadnout, kdy presne to bude. Snad se nam tedy postesti. Taky bych rada v CB, hlavne kvuli spickove neonatologii, i kdyz na personal samotne porodnice jsem slysela sama negativa. Vetsinu proste dela personal a ten se jentak nezmeni, takze nezbyva nez doufat, ze natrefime zrovna na priznive naladene zdravotniky
Jeste jsem premyslela nad Piskem, mam to totiz 30km, tak by to byla take alternativa, ale uvidime. Zatim vitezi CB. Aktualne nebydlim primo v CB, ale tak mam to kousek a vse potrebne stejne vyrizuji tam.
Co se tyce nevolnosti, hold jsme si to musely vytrpet, diky Bohu, ze ted uz je lepe. U nas nastesti k hospitalizaci kvuli zvraceni nedoslo, ale zato jsem si vytrpela sve, kdyz jsem pred cca 3 tydny lezela v nem. kvuli tvrdnuti, tak do nas prali magnezium o sto sest. Nastesti se cipek nezkracoval, tak nas pustili. Kazdopadne klidovy rezim a lezeni me neminulo. Tak snad bude jen lepe u nas vsech ![]()
Ahoj holky, tak dnes na cukrovce blbý, při prvním odběru jsem měla zvýšené hodnoty (5,4), tak poslali krev ještě do laborky a tam to bylo ještě trochu vyšší, takže nemělo cenu dávat glukozu a příští týden v poradně mi doktorka řekne co dál. ach jo, doufám že nebudu muset držet dietu, ikdyž to je jen hraniční. stejně to je nefér, u Markétky jsem jedla pořád sladky, měla jsem chutě a teď nejím sladky tolik a cukr mi lítá ![]()
@wewa já na kurzy taky chodit nebudu, sice nemám odrodíno, ale zvládli to i jiní bez příprav, tak proč ne já
jinak mi někam zmizel můj minulý příspěvek, kde jsem psala, že je dobrý nápad ohledně toho lehátka pod stromeček, aby byla nějaká fotečka z prvních vánoc, máme ho doma už asi 2 měsíce, tak nebude problém ![]()
@Fílovka já budu mít chlapečka a ano, tuto sobotu, kvůli hezkému datu (8.8.) má svatbu hrooozně moc lidí
právě jsem si byla zkoušet svatební šaty, protože jsem to podcenila a vyrostla víc než jsem předpokládala, takže jsou u švadleny na úpravě, abych mohla dýchat
přitom mi ještě před měsícem a půl byly dobře ![]()
@Twettty jej, to mne mrzí. No, ale přesně toto očekávám také a míním se tam s nima pohádat, že 5,4 není žádná cukrovka a že chci ten test udělat. právě že si myslím, že až po tom testu se uvidí, zda s cukrem problém tedy mám, nebo ne. Já mám cca mezi 5-5,5cukr naprosto běžně, žádná cukrovka to není. Jen se posunuly limity, takže už mezi cukrovkáře spadáš… Noo, začínám se toho příštího týdne obávat, jdu na to 13.8. Pokud budu mít cukr do 5,6, tak to odmítám řešit a můj dr. je taky vcelku v klidu a chápe to. Kdybych měla ale víc než 6, tak teda jdu do poradny, no… Uvidíme. Ale fakt se toho bojím…
@Fílovka holčičku čekám já a svatbu mám tuhle sobotu taky
my jsme prvně začali plánovat svatbu, už jsme si zamluvili datum, pže se nám moc líbilo (jsme oba ročník 88
) a do toho jsem otěhotněla. Tak už jsme to nechali na letos ![]()
@Nikki5 já jsem byla šaty původně vybírat ve 13.týdnu a musela jsem je nakonec změnit na těhotenské
ale jsou krásné, dneska jsem je byla naposled zkoušet i s účesem a makeupem a musím říct, že budu pěkná nevěsta ![]()
@MichaelaLiliana tyhle mají být těhotenské, ale jsou z internetu, jelikož z půjčovny by vyšly hrozně draho, tak jsem je koupila a ani prodávat je nebudu, jenomže jsem to nějak neodhadla s velikostí a i když jsou na šněrování, nevejdu se, tak jsem spěchala minulý týden ke krejčí a naštěstí to stihne, takže taky nebudu snad vypadat špatně
jinak my na tý svatbě šetříme kde se dá, měla to být malá svatba a i tak tam bude 40 lidí, takže líčení mám na ostro a kadeřnici známou, snad budu vypadat hezky, když takhle moc riskuju bez zkoušek ![]()
@Nikki5 no, my taky na spoustě věcí ušetříme, treba svatební oznámení jsem dělala sama
ale šaty teda mám z půjčovny, jsou drahé jak ďas, ale budu je mít na míru upravené, i se závojem a kabelkou.. Tak jsem se hecla
no a líčení zkoušku u mojí vizážistky neplatím a kadeřnice ji měla za 250 kč, tak taky žádná hrůza.. Lidí máme 45, ačkoli to napřed vypadalo mnohem hůř
určitě budem krásné nevěsty, nakonec stejně je každá krásná, když je na ní vidět, jak je šťastná
a určitě se pak taky pochlub fotkou! ![]()
@loves měla jsem 5,2 a stačilo aby mi doktorka potvrdila že můžeme v testu pokračovat a normálka jsme ho udělali, ona mi dala na vybranou buď pokračovat a nebo přijít druhý den a nebo jít rovnou na diabetologii
no tím že to mám v jedné budouvé sebělaj sem jen o patro níž, doktorka to orazila a byl pokoj ![]()
@wewa Tak uvidíme, nějak už to dopadne:) Akorát můj dr. tam ordinaci nemá, takže to tak snadno případně pořešit nepůjde. Mimochodem, jak ti pak dopadly ty další hladiny? Vše OK, že jo?
@MichaelaLiliana nakonec je tedy i já budu mít upravené na míru, dala jsem za ně 2 500 a za upravení to bude 200, takže i s úpravou mě stály míň
jinak oznámení jsem si taky dělala sama a docela mě to i bavilo, stejně to potom většina lidí někam uklidí nebo vyhodí
fotku pak určitě ukážu ![]()
Ahoj, take bych se rada pridala
TP mam 8.11. jsem prvorodicka, tak se moc rada poradim s nekym jinym nez s internetem
cekame chlapecka, a dnes mi zacali krece v brise pri kterych mi to bricho ztvrdne. Nevite co by mi ulevilo?
@loves no doktorka nevolala tak asi jo, doufám
oni to posilili do laborky a doktorka by snad volala. Holka predemnou mela 5,5 pry mela sladkou veceri (no ja mela ctvrtku cokolady ) tak sla pro novou zadanku…
@Romca.c. poslíčky? tepla vana nebo sprcha by měla pomoct, pokud ne tak do nemocnice. Pravé kontrakce zesilují a zvětšuje se bolest u posličků spíš naopak. Já dnes malého skoro necítím a strašně napjatá ![]()