Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martina 8 to máš opravdu náročné
já mám poradnu 25.6 a 30.6 velkej screen tak se taky moc těším na mimíse ![]()
Taky se už nemůžu dočkat, v pátek jdeme na druhý screening a po 8 týdnech uvidím prcka, každej den o sobě dává naštěstí vědět, tak jsem alespoň proto víc klidná ![]()
Holky jakej máte názor na dovolenou u moře? Měli jsme s manželem před dvěma týdny svatbu a přemýšlíme, zda si neuděláme první a poslední dovolenou (zároveň svatební cestu) bez prcka v zahraničí-chci počkat jak dopadne screen a poradit se s doktorem, ale nevím ![]()
@Danical taky plánujeme dovču, ptala jsem se i doktorky, jestli můžu letadlem. Tak říkala, že určitě, jen se mám prý mazat 50kou, abych neměla pigmentové skvrny. A nemělo by se od rána do večera ležet na slunci, ale to já stejně nemusím. ![]()
@Martina 8 tak já to mám podobně, v úterý screening v brně a ve čtvrtek glukozovej zátežovej test a poradna, nejvíc se těší asi přítel na screeenin, protože prcka viděl akorát na tom ve 12. týdnu
@wewa tak jsem si z tebe vzala příklad a upekla cupcake do školy, protože jsem měla narozeniny, no strávila jsem na tím 6 hodin, ale snad to stálo za to ![]()
@Danical me řekl dr ze tak 3hodiny letu jsou v pohode jen hodne pit behem cesty a vzit si treba kompresní punčochy do letadla a samozřejmě nebýt pres prave poledne na slunku @wewa ja mam taky 30. Velký uz a 24.komtrola ![]()
@Nikki5 sikula
@Teladradora .. jj k Losanovi ![]()
Holky, ja zase musim davat pozor, kolik a co snim. Pak me nehorazne tlaci zaludek, staci, ze vypiju vic vody a trpim. Nic prijemneho, to jsem za male nemela.
Ahoj holky, muzu se k vam pridat? Termin mam 29.11. podle utz a 3.12. podle ms. Taky koukam, jak casto vam delaji doktori utz. Ja jsem mela 1. na povrzeni tehotenstvi v 7tt, 2. jsem si platila ve 12tt pri screeningu a na dalsim mam jit az 20.7. to je ve 21tt. Zitra jdu do poradny, kde mi maji brat krev na tripl testy a jinak vlastne nevim, v cem to bude spocivat, jestli me bude dr. nejak vysetrovat nebo mi jen sestra vezme krev. Tak jsem zvedava… Vam vsem z toho 1. screeningu rekli hodnotu vvv? Mne totoz jen dr. rekla, ze je negativni a zadne hodnoty ani nejaky papir mi nedala. Tak uvidim, jak to bude s tim testem tentokrat… Pekny vecer vsem!
@foxxy ahoj
tak me ten triple test delali na tom prvotnim screeningu a nekdo mi vysledky volal + byly na internetu mesic
@foxxy ahoj
mam uplne stej e termin podle uz I podle ms
s tim tripple testem ti neporadim, me o nem s doktorka vubec nerikala. a vysledky z screeningu jsem videla, protoze jsem papir predavala sve dr. a hodnoty mi vysvetlovali. a daksi screening mam 22.7 ![]()
@foxxy ještě se chci zeptat podle čeho ti zjištovali negativnost vývojových vad? protože se určují právě z triple testu nebo přímo plodové vody, tak je divné, že ti ho budou dělat „znova“ ![]()
Mě brali krev při prvním screeningu a dělali ultrazvuk a z toho mi volali výsledky hned ten den + byli na netu.Pak mi brali další krev na triple testy u mojí doktorky. Takže je možné že to dělají 2×.
@foxxy Ahojky… Tak mě brali krev na screenu, na druhý den jsem si měla volat na výsledky a za týden mi následně ještě došel papír s přesnými hodnotami rizika… Jinak na triplech jsem byla v 16tt u svého DR, kde mi vzal krev a výsledky jsem věděla za týden
@Nikki5
ja v tom prave nemam moc jasno, protoze hned pri te prvni kontrole v 7tt mi dr. nabidla kombinovany prvotrimestralni screening, ktery se plati. Rekla jsem, ze ho chci, takze mi vzali krev asi v 10tt a pak jsem byla ve 12tt na utz - to vse u sve dr. Rekla mi po tom utz, ze je vse v poradku, ze pouze mam v krvi protilatky na antigen c, C a e, ale ze to neni nic zasadniho a budeme to pouze sledovat. K tomu mi dala vysledky z laboratore. A pak ze mam prijit dat krev na dalsi test v 17tt (to jdu zitra), a ze pri tom rovnou zkontroluji ty protilatky a dalsi utz ze bude 20.7. Ja si pak az tady precetla, ze vsichni maji z toho prvniho screeningu nejake hodnoty, tak jsem tam par dnu po tom utz jeste volala a byla tam jen sestra, ktera mi rekla, ze vysledek je negativni a ze hodnoty by mi stejne nic nerekly. Tak se prave chci zitra jeste dr. na to vyptat, co to tedy bylo vlastne za test
.
@foxxy já tam třeba měla uvedeno, že průměrné riziko Downova syndromu vzhledem k věku je 1/1200 já měla na 1. testovanou „věc“ 1/49000 (cca) a na 2. 1/50000 (rovných) Čím jsou hodnoty vyšší, tím je to samozřejmě lepší
![]()
Já musela pak dát ten papír svému DR, protože mi ty testy nedělal můj DR, až potom ty triply
Holky, vam tedy vsem delali ten utz na 1. screen jinde nez u vaseho dr.? Ja prave byla vzdy jen u sve doktorky…