TP Listopad 2015, štíři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2767
21.6.15 20:40

@foxxy mě ano, jsem ze Zlína a můj DR nemá takovej brutální UZ, jako na Prediku, kde jsem byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.6.15 20:40

@venmar :mavam: tak to je fajn, ze to mame takto ma stejno. Je to Tve prvni? Uz citis pohyby, ja zatim ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.6.15 20:53

@foxxy no právěže ze začátku se bere dost krve na krevní obraz, syphillis, hiv aj. a pak ten triple test při screeningu, ale jestli ti to nevzala všechno naráz, ale pak už by se krev brát neměla, ale těžko říct :nevim: mě krev brali jen v těchto dvou případech a budou mi ji brát teď napotřetí kvůli glukoze, ale to se normálně chodí až ve 26. tt, já mám cukrovku v rodině, tak jdu dřív kvůli riziku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.6.15 20:54

@foxxy a s tím, že ho dělala tvá dr. se netrap, někteří jsou na to specializovaní, tudíž jsi byla u ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
21.6.15 20:56

@foxxy jojo je to moje prvni :lol: pohyby zatim zadne :,( I kdyz tady holky co jsou stejne uz kopanecky citily, ale ja zatim nic.ani boulicky se mi nedelaji :-) asi mam moc tuku a necitim ho pres neho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
21.6.15 20:56

@Nikki5 to se mýlíš…triple test se bere až v 16tt, při screenu ve 12tt se bere krev na volné HCG atd.

Pro vysvětlení zde http://prediko.cz/…ky-screening

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.6.15 21:01

@andilek2766 diky! V prukazce mam hodnoty beta hcg a papp A. To se prave dela pri tom 1. screeningu, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
21.6.15 21:03

@foxxy ano přesně tak - to je to jak ti řekli negativní ;) ty druhé hodnoty nevím jak se značí, protože sestřička mi řekla, že kdyby bylo něco v nepořádku bude mi volat, ale zapomněla jsem se zeptat, jak dlouho trvaj ty výsledky, tak jsem tam radši zavolala, abych měla jistotu, že už nemusím čekat žádný telefon se špatnou zprávou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
21.6.15 21:03

Me treba brali krev hned v 8tt na vysrtreni Hiv atd…potom ve 12tt na 1.csreeningu a ted uz ne, nebo me doktorka nerikala ze mi bude brat krev :-)a o triplu me taky nic nerikala. takzze to ma kazdy dr nejak jinak asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.6.15 21:04

@andilek2766 tak já už vím jak to je, jde o to, že triple test se musí provádět do 20. tt, mě ho vzali právě s prvním screeningem, proto mi to přišlo divný, já jdu na screeningový ultrazvuk ve 22. tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
21.6.15 21:05

@foxxy jak píše @venmar, někdo ty triple testy nedělá, protože vycházejí často i falešně pozitivní… :nevim: mě se nikdo na nic neptal a vzali mi krev, no… ale pokud je screening v pořádku, tak je to nejdůležitější ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.6.15 21:06

@Nikki5 v tom asi 10 tt (nepamatuju si presne kdy to bylo) mi brala sestra asi 4 ampulky krve. Pak ve 12 tt pri uz jsem dostala vysledky z laboratore na protilatky a do prukazky mi napsali beta-hcg, papp A a dr. na uz merila sijove projasneni a nosni kustku. A pak jak jsem se oblekala, tak mi pouze rekla, ze je vse v norme a kdy mam priste prijit. Se musim zitra vyptat, co to tedy bylo presne za testy a na co mi berou nyni krev :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
21.6.15 21:07

@Nikki5 dle mě ti brali jen biochemický screening krve, neboť jek jsem psala výše a píše i Veny… Někdo už na ty triply pacientky neposílá, protože ty testy jsou zastaralé a často vychází falešně pozitivně. Proto jsi je nejspíš vůbec nepodstoupila. Triply se MUSÍ dělat mezi 15.-18. týdnem aby se aspoň nějak opět vyhnulo té falešné pozitivitě…
Taky jsem v tom měla galamatiáš, ale aspoň budu už vyškolená pro druhý mimčo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
21.6.15 21:09

@foxxy vv tom 10tt 100% na žloutenku, sifilis, hiv, atd. Možná ti brali i na srážlivost krve a ty protilátky co vyjmenováváš… 12tt - biochemický screen 16tt - triple testy

Holky teď už by se krev brát ale neměla až na cukrovku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.6.15 21:10

@foxxy tak asi to bude ten triple, mě ho vzali nejspíš naráz nebo nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie