Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 ono se to u těch dětí furt mění. Najednou je hodně co zkoumat. Hugo už je ráno nedočkavej. Já mu dám mléko a vypustím ho do terénu a ještě s manželem ležíme. On je schopný půlhodiny řádit po bytě a vůbec nás nepotřebuje 😁
@kambalaka Tyjo, děkuju moc za inspiraci na recepty, Hugísek se teda má, jídlo vypadá skvěle, z těch fotek bych si dala úplně všechno i já
.
@Logodice Děkuju za tip, to mě nenapadlo, zkusím. Zkoušela jsem jen červenou čočku, která ale úspěch neměla (byly to takové placičky z ní, je ale fakt, že byly takové suché, hodně hutné..).
@motivi Díky za podporu, to je fakt, můžu být ráda, že jí chutná maso i zelenina.. jen pak mám pocit, že bez příloh má pak po obědě zase brzy hlad, jak píšeš, přílohy trochu víc zaplácnou žaludek
.
@Petrussee Uf, uf, tu kombinaci znám, ať je brzy lépe! ![]()
My máme teď nějaké období vymezování nebo vzdoru, či co
. Malá si to venku nebo v obchodě štráduje téměř vždy na opačnou stranu, než jí lákám a pořád „odporuje“ (jsou to takové momentky přes den, těžko se to popisuje…), když to někdo vidí na chviličku, je to vtipný, ale mě z toho jde tedy po celém dni hlava kolem
. Její nejoblíbenější slovo je aktuálně NE! ![]()
@Sissela malej to má podobně. Otočí se a utíká. Otočím ho, dva kroky, zase zpátky a když za ruku po mém směru, tak si klekne a beee. Nechám ho. A za chvíli jde
naštěstí se dá dát ještě do kočáru, když potřebuji a je rozlítané venku. Taky jsme byli ve městě na písku a mamina tam začala mlátit kluka dodat po zadku, malej začal taky brečet a matka ho ještě povalila našeho na zem a jen na něj promiň. No šli jsme dál od nich, k jiným dětem. Nějak jsem to neřešila, byla by hádka. Nic se nestalo. Ale musím si zvyknout na různé situace atd.
Jinak malej nám ji úplně všechno. Dnes měl guláš a zel polévku, chleba máslo pažitka, hruška, hrozny, rajče… Stolice paráda a v noci bez pití, až do rána. Je to kyselina. A jsem ráda, že mu chutnají játra atd. Já to nejím, ale neznamená, že nebude ani malej. Přijde mi, že toho sni i víc než já ![]()
A začínám mu dělat pokoj. Nějaké nálepky na zeď, rostoucí metr, silnice a auta, skříň a postel koukám, jakou
@Petrussee píše:
@Nikča2020 děkujemeu nás se uspava i hodinu
Já taky uspávám i hodinu. Dneska teda výjimečně uspává manzel, ale Hugo ještě nespí. A to šel spát po obědě a podotýkám, ze ráno vstaval v 5:55. Prostě není spáč. Ráno zase vstane mezi 5:30 - 6:30. Hrůza toto 😁
@MILINKA35 Já jsem tenkrát pokoj malovala, je to tam pořád
A letos v létě to budeme muset sundat, protože dcerka už chce pokoj pro slečnu. ![]()
@kambalaka to Hugisovo jidlo je naprosto dokonaly jak do casopisu.
Co je to vlevo dole?
Taky se mi libi tvuj uces premyslim, ze Si taky necham udelat takhle tu pfinu je to takovy maminkovske a vycesany culik nosit ja nemuzu.
Tak ti preji ten posledni mesic a kus do porodu hooodne odpocinku.
Zajimave jak maji deticky rozdilne chute. Emi zase narozdiö od Anicky miluje chleba a brambory.
@Ráďa 25 teda jsi moc sikovna bylo by mne lito to davat pryc. Tvoje prvni dcera je teda jina nez anicka.
@TerezkaSt vlevo dole jsou gnocci s kurecim masem a rajčatovou-smetanovou omáčkou 🙂
@kambalaka Marecka tatínek neuspi, když jsem doma, to úplně jeci
, uspi ho jen, když jsem pryc..takže si to dneska zkusi
, ale spac taky není..vstává kolem 6 ať jde spat kdykoliv..
@Petrussee heled, Hugo už není malej, tak jsem tatínka nechala potrápit 😁 uspaval ho skoro hodinu. Ale aspoň zjistil, ze to není sranda. Pak mi vyprávěl zbytek večera, jak to probíhalo 😁 Hugo při uspavani neječí, ale dělá kraviny - kope do zdi, staví komíny, tahá nás za vlasy, šťourá se nám v nose apod. 😁 a když už si myslíš, že usíná, tak se najednou posadí a začne nám něco povídat 🙈 😁 včera usnul až po desáté
@Petrussee takhle to bylo dlouho u nás, neuspal nikdo jiný než já a ani když se probrala během spánku a začala plakat, tak jenom já ji hned uklidnila. Ale teď už je to v pohodě, je to o zvyku asi🙂 ale samozřejmě stejně ukládání do postýlky je skoro vždy na mě, naštěstí je to u nás otázka dvou minut 🙂
@kambalaka 😀 pobavilo mě to, jak jsi psala, že ti chlap pak vykládá co všechno malej dělá v postýlce 😀 to u nás, když chlap chvíli hlídá, tak pak vykládá taky co všechno to dítě dělá a myslí si, že to jinak vůbec nedělá 😀
@Janinac23 je to asi všude stejný, on ho míč neuspává, jen, když ho fakt poprosím. Ale on zase koupe s teda vaří teď víc než já. Takže já uspavam Huga a manzel nám zase připraví mezitím večeři. Ale teď máme to uspávání divoké. Včera usnul po 22 hod, vstaval v 6:45 s teď po obědě jsem na něm videla, jak je unavenej, ale upsala jsem ho až po 3/4 hodině 🙈 dříve to taky byla otázka chvíle… nechápu…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat