Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka máme 12 a tak dva měsíce už žádný nepřibyl. Jen se divím, že si je ještě nevyrazila.Je to strašný divočák. Teď máme zrovna silniční vyrážku ![]()
@kambalaka masakr
moji vsech 8 narosrlo minule leto a od te doby nic? ![]()
Hugovi teď roste dvanáctý zub 🙈 zřejmě poslední řezák… od toho 11.měsíce, co mu narostl ten první zub, byl chvíli klid. No a pak to začalo a teď leze jeden za druhým 🙈 už nám budou chybět jen 4 špičáky a 4 druhé stoličky. Zatím největší masakr byly ty první stoličky, ty noci byly děsný a to jsem musela sáhnout i po nutofenu.
@kambalaka Mareček měl dlouho 3 a teď má k tomu další 3, teda jeden má úplně mini, ale má jich 6…má teda nejméně ze všech kámošu, ti maji skoro všechny ![]()
V zubech asi vitezime
Ma jich 14 a ty dolni spicaky uz asi taky brzo vylezou. Pak uz jen pětky..
Tak Mareček má 7, teď jsem se mu tam podívala..taky nám to jde nějak rychle teď ![]()
Ahoj holky, u nas pocet zubu 7, vcera jsme byly na ocnim Emma ma 4 dioptrie a jeste silha, takze okluzor nutny na x-let. Pripadne jeste operace ve 3 letech. Jsem zvedava jak ten okluzor bude nosit - na oku si ho nenecha to si myslim, ze fakt nehrozi, tak ho asi bude mit pres bryle, pry maji i male velikosti.
Dnes jdeme resit bryle, zitra mizim do Berlina ![]()
Pristi tyden jedu na zvetseni prsou tak pak dam vedet, jake to bylo ![]()
Mel by se o Emmu starat tatinek, ale nevim nevim, nejak mam radeji v zaloze chuvu u ni je to jistota pece + teda jeste i jesle - bez nich by to neslo.
V cervenci /srpnu bychom se meli presouvat do Prahy tak uz je tam Emma zapsana i v cesko-britskych jeslich, tak snad se ji tam bude libit.
Starsi dcera delala prijimacky na britske gymnazium ale dala tomu dost na zadek, tak nevim zda se dostane.
No je to ted hekticke.
No u nas teda takto.
Moc vas vsechny zdravim ![]()
@sofie_13579 můžu se zeptat, kolik platíte za jesle? Já bych Huga nejradši taky dala někam (ne na celý den, ale třeba ze začátku na chvíli a postupně to prodlužovala, nerada bych, aby byl se mnou tak dlouho doma ikdyz čekáme ještě Beatku. A ještě takový hloupý dotaz… v jeslích normálně děti přebalují? Vím, že ve školce už ne, tak musí být dítě odplenkované, aby ho tam vzali…
@sofie_13579 Hugo má přes 6 dioptrií, ale teda jen brýle bez okluzoru naštěstí 🙏
@sofie_13579 tak snad to zvládne dobře ty brejlicky
dej vědět co 🐐 🐐, mám kamarádku, co je ma udělaný..ale ja jsem zvykla na ty svoje malý, spíše žádný
ja si taky hlídání tatínka pojištuji babičkou a dedou, bydlí nad nami, tak když je nejhůře tak sejdou schody ![]()
@sofie_13579 taky bych chtěla nová prsa, dej pak vědět 🙂
Dceři držím pěsti, ať se dostane, pamatuju si jaký je to stres ty přijímačky.
Jinak mala má už 16 zubu, konečně vylezly i ty špičáky (všechny naráz), tak teď máme snad pokoj chvíli.
V pondělí jsme byli na třetí dávce bexera, tak reakce nic moc, ale teď bude zase měsíc klid.
@Janinac23 Mareček měl jít na MMR, ale má rýmu, tak jdeme až v květnu, toho se bojím..jinak reakci neměl na nic, ale tohle je prý horší
@kambalaka - jesle v Praze tyto cesko-britske chteji 24 000 za mesic, plati se tusim na pololeti takze 150 000 naraz - je v tom i zapisne a jidlo…potom jsme zvazovali jeste umelecke jesle ale zase pro nas je ten jazyk klicovy smerem k memu povolani a mozne realokaci kdekoli po svete, deti musi byt schopne se domluvit. Jinak jo v jeslich je prebali - u nekterych je podminka veku 18m abys neplatila mega priplatky, jinde vezmou i male jakoze od 6m myslim, ale tam je tusim 100% priplatek nebo osobni domluva + maji tezkou preferenci celodenniho chozeni nebo takhle - dite muze chodit treba jen jeden den ale ty platis dny vsechny.
No a ohledne prsou dam vedet - pocitam, ze to bude ok, jen to hlidani Emmy bude horor.
Ten okluzor bude opruz moc nevim co s tim, no snad ji chuva nejak ukeca aby to na ocich mela na nas jako na rodice Emma „kasle“ my moc autoritu nemame…
Zde jeste odkaz na tu skolku resp jesle - je tam i ten priplatek 20% do tech 2 let - tedy 19 500 + 20% = 19 500 + cca 4 000 = 23 500 (ale pry teda i s jidlem) plus teda 10 000 zapisne
@sofie_13579 to jsou ceny, ja se porad divím, když jsem z toho levného severu
u nás ani nic takového na jazyky není, ale asi uvidíme jak bude Mareček orientovaný..tatínek je spíše na techniku, matiku, fyziku..mě ty jazyky taky nějak nejsou ![]()
@Petrussee mmr je ta živá vakcína? Moc si to od syna už nepamatuju. Na to máme jít právě za měsíc. Mám dojem, že po ni je reakce až později, třeba za 5 dní, týden… jestli to s něčím nepletu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat