Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi @TerezkaSt my máme obe děti přes IVF, ale jediná příčina, co se zjistila, proč nám to neslo, bylo horší spermiogram - a ten se může měnit každé 2 měsíce. Na nic jiného se nepřišlo a to, ze se nám nějakou dobu nedařilo, tak nám řekli, ze byla jen otázka času, kdy by se to povedlo. No a co si budeme povídat, hlava dělá svoje. Takže když jsme se fakt snažili, tak se nedařilo. Teď bych určitě jako na potvoru otěhotněla snad i mimo ovulaci 😁 a to by manžela fakt už šlehlo 🙈 a mně teda dvě děti naprosto taky už stačí 😁 jako musím to řešit…
@TerezkaSt přijde mi že se jí v nich chodí líp než v těch co měla 😅
Tak já zase bohužel patřím k těm co mirenu maj a po roce nic extra. Dříve jsem krvácela 4dny normál, nyní s mirenou tři dny slabě, pak 10 dní nic a pak týden silně. Den před tou silnou menstruací mě hodně bolí břicho. Doktorka říkala že tam sedí dobře a že by bylo škoda ji vyndat. Prý od dubna má prodlouženou životnost. Z pěti na osm let.
A zeptám se vás, jak vám děti papaji. Jakub má jen 4Zuby- všechny jedničky. A co sleduju tak vůbec nekouše a má problémy s masem. Vše požmoulà a pak polkne. Maso mi odmítá. Snad jen mleté ve spagetach zvládne. kdyz mu dám do ruky třeba okurku tak ji dásněmi ukousne a pak polkne.
Láhev teď používáme tuhle na vodu a čaj. https://www.rossmann.cz/…-ruzne-druhy
@Logodice Elli má těchu zubů asi 8-9 a maso jí, ale z pusy si ho vyndá a kouše si ho jak potřebuje. Ale je vidět, že kouše ![]()
@Logodice Hugovi první zub vylezl v 11ti měsících a pak dlouho nic. Teď jsme ve fázi, kdy má všechny 4 jedničky, horní dvojky a teď mu konečně dorostla čtvrtá stolička. Ty stoličky byly peklo 🙈 hlavně ta poslední nám všem dala zabrat 🙈 takže jsme už na 10ti zubech a baští krásně. Maso úplně v pohodě, jediné, do čeho se mu nechce, je jablko a salátová okurka - nevím - asi je to pri něj tvrdý
jinak s jídlem nemáme vůbec žádný problém.
@Logodice Mareček má zase jen 3 zuby dole, to maso na kousky taky nedá, mixuju ho, ale ne zajímavý, ze sušenky mu problém nedělají ![]()
Děkuji všem. Tak asi budu holt maso krájet na pidi kostky aby to snědl. Mixovat mu to nechci, aby si nezvykl. Musí se to naučit. Tak snad až těch zubů bude mít víc. Teď je jak veverka 😁
@Logodice přesně tak, taky bych to krajela na maličké kousky, ale určitě bych to takhle „velkým“ dětem nemixovala. I děti bez zubů zvládnou kousíčky.
@kambalaka teda, ten si chudák asi protrpěl, když tolik zubů během krátké chvíle. A co spánek, jak na tom teď jste?
U nás se to už krásně ustálilo, takže odpoledne ty dvě hodiny, někdy i více a v noci v 19 lehne a vstává po 6
@Janinac23 my teď ty noci zase měli divoké, ale bylo to těma stoličkama. Během krátké doby vylezlo spousta zubů, tak si říkám, ze by teď mohl být chvíli klid 🙏 já mu kromě calgelu a camilia kapek musela u těch stoliček dát i nutofen. On v noci úplně vřískal bolestí 😔 no konečně je má venku, ale ještě nemá dolní dvojkové řezáky, tak čekám, že na ne každou chvíli přijde řada, ale určitě to nebude tak hrozné jako ty stoličky
Tak holky, já dnes 30+2tt, už se to blíží 🙂 dnes jsem byla na 3.screeningu s vše OK 🙏
@kambalaka jeeee, no to už máš opravdu za chvilku 😁 a co Hugin s brýlema, vidíš zlepšení jeho nálady?
@Nikča2020 no jasne, s těmi brýlemi je mnohem spokojenější. Já myslím, ze ho to i hodně posune ve vývoji tedkon
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat