Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka ja ho dávám spat brzo, protože jsem unavená ja
Mareček by taky vydržel více
, ale ja už ne
@Janinac23 píše:
@TerezkaSt ta softshellka vypadá skvěle, nemáš odkaz?
Jo mam ji ze zalanda. Ale normalne je nechutne draha. Chce to vychytat min dvojitou akci.
@TerezkaSt Skvělé téma šatník, já teď nemám skoro co na sebe a to mi praská šatník ve švech
. Já měla absolutně pro mateřství nevhodný šatník! Navíc jsem vypozorovala, že jsem po porodu nějak přísnější i na materiály, hlavně aby mě nic neškrábalo, nikde nic netlačilo apod., takže většina mých trendy vysoce moderních (pro mě líbivých) kousků je naprosto na nic, nemluvě o mém botníku.. mám asi tak troje jakžtakž použitelné boty na celý můj botník v předsíni
. Nejhorší na tom je, že vůbec nemám chuť něco pořizovat, ačkoliv bych potřebovala zoufale doplnit garderobu. Kdykoliv se vypravím něco pro sebe pořídit, přijdu třeba jako naposledy s novým svetříkem pro malou, a pro sebe nic
.
@kambalaka Malá má 12 zoubků a teď jí lezou špičáky, už strašně dlouho… Špatně nám kvůli tomu v noci spinká, přes den nejde uspat jako dřív kojením, ale musíme ven s kočárkem nejlépe na nějakou drncavou cestu
. Stoličky byly težký v tom, že měla horečky, bez nurofenu se nám v těch nejhorších nocích nevyspala, ale přijde mi, že oproti špičákům byly venku docela rychle.
Teda nám teď asi taky polezou špičáky, teploty nemá, ale noc byla šílená. Mě chodí spát v 19 hodin, Když jde později, tak stejně vstává v 6.
Dnes se konečně naučila chodit do kopce. U rodičů na zahradě to byl docela problém
U babičky má trampolínu, tak to jí teď baví nejvíc a hodně se u toho unaví a mám klid
@Sissela jooo, to znám. Já mám zastaralé oblečení, pak jsem otěhotněla s Hugem, porodila, otěhotněla s Beátkou a po porodu se zase budu dávat dokupy a do svého starého oblečení nevím, jestli zhubnu 😁 hlavně se 2 malými detma si jít nakupovat… no… to už není taková sranda jako s jedním. Já taky teď, když si jdu něco koupit pro sebe, tak přijdu domu s hadříkem pro Huga a pro sebe nic - to znám 😁
Budí se vaše děti s úsměvem nebo s pláčem? Mně to do této doby vlastně vůbec nedošlo, ale tento vikend jsme byli u rodíčů a poukázali na to, že se Hugo budí ráno i odpoledne s pláčem. Jiné děti jsou po vyspinkání vysmáté od ucha k uchu a Hugo to tak nemá a vlastně ani nikdy neměl. Ráno se vzbudí a řve jak tur, než mu dám mléko - pak už je to dobrý a odpoledne zase řve jak tur, než si pro nej přijdu do postýlky. Já už si na to od jeho narození zvykla, ze to tak prostě má. Jak to mají vaše děti?
@kambalaka Mareček většinou fnuka a někdy brečí, málokdy se vzbudi v pohodě
neřeším ![]()
Ahoj děvčata, moc Vás zdravím, mám prosbičku, můžete mi dát nějaký tipy jak přestat kojit skoro 1,5 roční dítě?? Na internetu je mnoho rad, ale spíš myslím, co se osvědčilo vám, kojíme dost často. Děkuji ![]()
@kambalaka u nás ráno vzdy s úsměvem a hned z postýlky volá ahoooj a nebo si jen něco žvatlá a odpoledne jak kdy, ale taky většinou s dobrou náladou. Vzbudi se a něco si řeší v postýlce nebo se vykaka 😀 občas se odpoledne stane, že chvíli pláče, ale to mi přijde, že má přelezenou ruku třeba…
@kambalaka když byl syn miminko, tak pokaždé když se vzbudil, tak řval dokud nedostal mléko. Ale myslím, že to bylo do doby dokud byl kojeny a než začal pořádně jíst, což je cca do 9 měsíce. Asi měl fakt hlad, měla jsem málo mléka a umělé odmítal dlouho.
Dobrý den,
omlouvám se za spam, ale obracím se na Vás s prosbou – na AV ČR děláme výzkum o komunikaci malých dětí a zoufale sháníme ještě asi 30 (pra)rodičů 16měsíčních dětí, kteří by nám vyplnili online dotazník! ![]()
Dotazník trvá asi 30-45 minut a jako odměnu za něj získáte voucher do Tesca v hodnotě 200 Kč. Více informací najdete zde na webu projektu, kde se také můžete přihlásit:
https://www.dovyko.cz/…sti-vyzkumu/
Budeme moc vděční, pokud se nám do výzkumu přihlásíte, nebo ho doporučíte známé mamince či tatínkovi, kteří by měli děti ve správném věku!
Na jakékoli dotazy také rádi odpovíme na emailu vyzkum. jazyka@gmail.com
@Janinac23 Hugo je od malinka na UM a mléko má jen večer a ráno po probuzení. Ale on je hrozná hérečka a když se ráno probudí, tak řve, dokud to mléko nedostane, pak už je úplně v pohodě. Ale prostě kdyby uměl mluvit, tak na mě už z postýlky řve: “Mámo, mlíkoooo!!! Honeeeem!!!” 😁
Anička se budí skoro vždy vysmátá. Ale poslední dobou musím k ní jít jen já. Má teď období, kdy chce jem mě
Už nás to štve. Nechce být ani venku s tatínkem. A to zrovna potřebuji ve středu a čtvrtek hlídat ![]()
@Ráďa 25 Mareček má máma období od narozeni
u jiných děti jsem tohle neviděla, proste bez mámy ani ránu
, ale když jde s někým ven nebo nejsem v dohledu, tak je to v pohodě…ale jak jsem doma, mám ho porad u sebe, uspavam taky jen ja a v noci chce taky jen me
@kambalaka za chvíli to řeknou
kamarádka má o 3m staršího a ten říká mliko
, Mareček ráno ukazoval na láhev, tak jsme mu ji udělali..většinou si ukáže, když něco chce a udela nějaký zvuk, ale úplně nejeci, ale on nikdy úplně neřval..on spíše fnuka
, ale mléko má většinou 2× večer a v noci, výjimečně ještě k ránu..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat