Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka Tomu bych verila, Bart se budi s narkem, tak si taky myslim ze zuby. Je to unavny a nechapu jak to zvladas v tehu ![]()
@kajka kajka no jako 1.trimestr jsem byla dost unavená, ale to Hugo spal ještě 2× denně a chodila jsem si lehnout s nim. 2.trimestr celkem pohoda, když jsem byla z Huga unavená, stačilo mi dát si kafe a vyřešilo se to. Ale teď ve 3.trimestru mi ani to kafe nepomáhá a jak k nemu zase v noci vstavam a pak Hugo v 5 vyspáno a já s nim pak nejdu spát přes den, protože jako na potvoru si ten svůj spánek dá v kočárku zrovna při cestě na nákup nebo venčení psa, tak jsem fakt jak přejetá bagrem. 18.června mám termín a doufám, ze porodim dřív 🙏 protože ročnímu dítěti nevysvětlíš, aby ti neskakalo po břiše a chovat ho, když je zrovna mrzutej přes to břicho nebo uspávání, když přes tebe furt leze je taky na dělo ![]()
@kambalaka já ačkoliv je Ell zlatý dítě, spící, tak jak vstává trochu dřív, mezi půl 7-7, tak asi ještě nejsem zvyklá a jsem hrozně unavená, než vstanu a tak, hrozný 😅 ale já se chci poohlédnout i po nějakých vitaminech. Spím 7-8 hodin denně a stejně jsem vyřízená.
@Nikča2020 he, půl 7 a 7 bych si pískala 😁 Hugo jednou spal do 7:30 a to jsem si říkala, co se vůbec děje? U nás se vstává v 5 - 5:30 🙈 a je úplně jedno, v kolik jde večer spát. Kdo má spavé dítě, tak mu to fakt závidím, ale zároveň bych mu povinně dala ještě jedno dítě, které vstává takhle brzy, aby to bylo spravedlivé 😁
Tak u nás vstává 5,30 a v noci se budí tak 1-2×. Dopoledne mi spí od 11-13.hodin.Pak jde spát večer v 19.hodin. Každý den máme skoro stejný. Ráno nákup, procházka, uvařit oběd(manžel a děti jedí doma).Po spaní dáme kafíčko a buď jedu někde na výlet, nebo jdeme vem. K večeru úkoly a učení.
@Ráďa 25 já jsem si prave myslela, ze jak se změnil čas, že si to Hugino šoupne a z té 5.ráno bude aspoň 6.ráno, ale on si to sám šoupnul zase o hodinu zpátky 🙈 😁
@kambalaka píše:
@Ráďa 25 já jsem si prave myslela, ze jak se změnil čas, že si to Hugino šoupne a z té 5.ráno bude aspoň 6.ráno, ale on si to sám šoupnul zase o hodinu zpátky 🙈 😁
U nas to samy! Doufala jsem, ze nas ten posun casu posune do normalu a houby. Ale ted se tak postupne k tomu vstavani az v 7 posouvame.. Ty jsi vlastne resila, ze se Hugo vzdycky budi s placem vid? Moji kluci taky. Starsi se az do dvou let budil z odpoledniho spanku s placem nebo aspon zpruzenej, Mikulas jak kdy. Nekdy usmev, ale vetsinou jeste potrebuje dlouho mazlit, rozkoukavat se nebo hned svacit.. nekdy knoura klidne hodinu a nevi co chce. Rano jak kdy. Ale beru to, ze to maj i dospeli - nekdo vstava v pohode a vzdycky s usmevem a nekdo potrebuje delsi start.
Včera jsem dělala test na ten autismus, sice máme do června čas, ale vše máme bez chyby. Doktor nám o něm nic neříkal, tak nám ho dá asi až na 18 m.
@Bjetuš U nás všechny děti vstávaly s úsměvem a hladové.
Jen když jí něco vzbudí dřív, tak mrčí.
@kambalaka I Bart si postupne upravil to spani zase o hodinu zpet jak driv vstaval. Ale on vstava kolem sedme. To ma stesti, po tech jeho buzeni se 10× v noci… jinak by frcel do babyboxu.
![]()
@Ráďa 25 @kambalaka a ten test je někde ke stažení na internetu? Kamarádka mi tak nějak říkala, co je tam za otázky, ale nemyslim si, že by Ell měla nějakou formu autismu
@Nikča2020 my ho dostali u doktorky už vytištěný s tím, ze ho máme přinést vyplněný na 18ti měsíční prohlídku. A apelovala na to, abychom to vyplnili opravdu až těsně před tím, nez tam půjdeme
@kambalaka https://www.autismus-screening.eu/home/ tady je, a jsou tam i vyhodnocení. Pokud máš nějakou chybu, tak si vás pozvou znovu v 24.m
A pak až se to řeší.
@Ráďa 25 tak já u Huga nic nepozoruju, jediné co, tak neukazuje na věci, jakoze by mi ukázal “hele pejsek”, tak to ne. On teprve nedávno začal ten ukazovacek používat, dřív všechno mačkal palcem. Ale neukazuje na věci.
@kambalaka já teda moc nechápu tu otázku jestli si na něco hraje. Jakože telefonuje nebo tlačí autíčko atd. Elli tohle ještě nezajímá, i mě přijde že je na to malá 😅 ale jinak mám u všeho splnil 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat