TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2087
14.11.23 10:34

@kambalakaja to chápu po tom druhém roce, jak píše bjetus, ale je zvláštní, že u Huga je to od malička. V podstatě co si pamatuju, tak měl nějaký problém se spánkem. Aspoň máš teda naději, že se to ustálí a budeš mít volné večery.

• načítám...
7611
14.11.23 10:45

@Janinac23 už aby se to ustálilo. Beátka třeba spánek úplně v pohodě už od narození. Jako taky není velký spáč, ale když je unavená, tak ji dam spinkat a usne. Hugino od malinka unavenej a spinkat prostě nechtel, aby mu něco neuteklo asi :roll:

• načítám...
1960
14.11.23 16:12

Ahoj holky,
tak my Vanoce moc neresime, uklid v byte udela firma, okna umyje take, cukrovi je objednane a stedrovecerni večeři vyzvednu v hotelove restauraci.
Stromek mit nebudeme emma by ho znicila, darky mam všechny.
@kambalaka - ty jo to spani je zvlastni ze takhle kombinuje, snad se to ustali, Emma spi blbe konstantne budi se v noci 3× ale ja uz to nejak neresim, mne hodne nabiji prace, takze se vzdy tesim ze emma pujde do skolky a ja do prace, takze rano vstavam celkem ok mimo vikendy kdy vim ze se k práci moc nedostanu.

• načítám...
7611
14.11.23 16:49

@sofie_13579 to jo, dneska vstaval v těch 5:15 a za boha nechtel po obědě spát, tak jsme vyjeli ve 14:30 ven a usnul. No a v 15:00 vyspáno - stačilo mu to. Tak jsem zvědavá, v kolik usne večer. Tipuju to tak na 22hod, když pánbůh dá 😁 hrozný toto, Hugino mi dává s tím spaním teď zabrat. On ten spánek snad nepotřebuje

• načítám...
6702
14.11.23 17:39

@kambalaka jestli se ty dny střídají, tak to už trochu režim je, ale holt se tomu musí přizpůsobit ten den..ale v 5:15 je teda masakr, taky jsme už tyhle časy měli, ale teď se to posunulo na tu 6-7h, ale odpoledne se spi teda (klepu), mě teď nebylo 2 dny dobře, takže jsem spala taky..takže na tohle je to dobrý..a uspina mezi 8-9 večer

• načítám...
7611
14.11.23 18:26

@Petrussee to je dobrý čas. Hugo buď usina mezi 6 - 7 nebo pak až kolem 23 hod. Záleží, jak ráno vstane, no… my už jsme taky z 5.ranní měli třeba 7:30. Jenže teď si ten režim zase uzpusobil jinak tím, ze přes den mi už mic nespí

• načítám...
372
15.11.23 13:43

Holky díky za rady ohledně podávání sirupů atd…naštěstí se pak už z toho dostala, ale to bylo něco na moje nervy, já byla vždy zralá na panáka… :oops: :zed:

Ohledně spánku @kambalaka já bych se taky nenechala, jako nejsem zastánce zavřít dveře a nechat vyřvat a tak, ale nenechala bych ho odejíst z postele. Ale on už jep rostě zvyklý a ví, jak na tebe :mrgreen: asi. Tak mě to přijde.
U nás je to taky bojovka. Od posunu času je to pořad naprd. Dneska se vzbudila 3:55 a že pry „dolů“ - ven z postýlky. Tak to jsem teda zatrhla. Dostala napít, plyšáka a spali jsme do 5:55. Jinak vstává mezi 5-6, což mi neva (jako vadí, postel je postel :lol: ), ale máme taky problém s uspáváním, jak dopo, tak večer. Ležím s ní, nechce být sama, nechce ani tátu (táta u nás nemůže teď skoro nic :zed: ) a ležíme tak 30-60 min než usne, ale co u toho dělá…kolikrát už ji musím krotit, jinak by tu postýlku zbořila. Probíhá to u nás tak, ze lehneme, zavoláme táto pusu, pak mi vypráví, na co všechno se těší (nákup, plavání, snídani…) pak mi podá medvěda a sobě vezme druhého a dáváme jim pusinky :lol: pak leží v klidu a pak najednou… začne dělat kotrmelce, staví se na hlavu, slejzá, pívá si mámo táto v komoře je myš…no moje nervy… nedej bože aby kočka šla na wc, to hned komentuje že kaká a tak… snad to přejde. Umím si ty dve hodiny času představit třeba v teplé vaně nebo dělání oběda na druhý den

• načítám...
372
15.11.23 13:51

Dárky a výzdoba

Já bych si přála moc výzdobu, ale máme kočky a to jsou takový demontéři… možná koupim alespon něco na okna a do pokojíku nějaká světýlka. Stromek jsem z doma zvyklá zdobit 24.12. (ale loni jsme zdobili dříve, abychom věděli, kolik ozdob potřebujeme - koupili jsme nový stromek). Cukroví peču pár druhů (linecké, ořechy se salkem, ulky a perníčky) a začínám první tyden v prosinci, u nás je to must have :D
Co se týče úklidu, nejraději bych někoho zaplatila, ale zase takovy bordel tu nemáme (myslím :D), takže umeju okna a utřu prach ve výškách. Uklízím každý den něco, tak nejvíc bordelu je za nábytkem a nahoře na nábytku.
Dárky asi už skoro mám, teda pro Kačku, mám toho víc než bych chtěla a ona potřebovala, ale jak toho moc nemá, tak jsem si říkala, že to neuškodí, umí si sama moc hezky hrát. Na obrázku jsou věci k narozkám, svátku a do adventního kalendáre. Ještě chybí houpačka a takové vzdělávací kartičky.
Možná ještě nakoupím modelínu a fixky. Ale zase my ji občas koupíme i něco jen tak, jako třeba kuchynku, když začala chodit :D
Taky možná koupíme 4. kočku, další mainecoon. Nějak nám ty tři přijdou málo :mrgreen:
A co kupujete manželům/partnerum? Ten můj si vše koupí hned jak to vidí…
Ostatním jsem nakoupila nějaké drobnosti, mňamky a kosmetiku od medárka a tak. JEstě plánuji jit na MINTmarket, tam mají super věci tak třeba někoho inspiruji

• načítám...
7611
15.11.23 14:35

@Martii6 jenže u vás to trvá 30-60 minut. U nás jsem to po 2 hodinách uspavani vzdala a smířila se s tím, ze po obědě prostě neusne. Kdyby se mu chtěli spát, tak si myslím, ze za tu sobů musí usnout. Hlavně já nemůžu 2 hodiny po obědě jen uspavat Huga - mám ještě Beatku… To jako zavrhneš jak, když vstává tak brzy, aby vstavala později? To by mě zajímalo. Hugo, když se probudí, tak s nim nehnu a řve, že si říkám, ze jednou na nás sousedi zavolají sociálku 😁 a o buzení Beatky ani nemluvim

• načítám...
2087
15.11.23 14:41

@Martii6 u nás je to stejný, když v noci vstane třeba ve tři a začne „maminko nespinkej jdeme dolů“, tak ji položím, dám panenku a spinká dál. Když je to po páté hodině, tak už vstáváme. Jo a nenechávám řvát nebo vyrvat v postýlce, to ona nedělá a ani bych ji to neudělala. Když byla malá a chtěla mě tam, tak jsem tam s ní taky byla dokud neusnula.
Díky za inspiraci na dárky, něco z toho taky mám koupené. Ty vajíčka jsou hračka? Ty mě pobavily😀 ale kuchyňka a vaření ji hodně baví, tak by se u nás taky využily.

• načítám...
2087
15.11.23 14:48

@kambalaka tak ve finále ti to teď vyhovuje, že nespí přes den, že jde dříve spát, ne? Bych se tim netrapila, když je přes den hodný a nepozorujes, že by byl přetazeny nebo unavený. Znama má tři děti a ani jedno ji taky po obědě nechodilo asi od 18 mesice spát. Já si myslím, že to je o tom nastavení od narození, ale je to jedno, hlavně když budete spokojeni :wink: Pořád si myslím, že je lepší když nejde přes den spát a večer jde brzo než aby chodil třeba ve 23 hod spát

• načítám...
7611
15.11.23 15:34

Máme to teď na preskacku, jak jsem spala. Jeden den jde spát brzy, když přes den nespí (18-19hod), ale pak brzy vstává (5 ráno). A to už pak cely den nevydrží s musím ho uspat, ale většinou se mi to podaří až kolem 14hod. A to pak jde spát večer hodně pozdě a vstává pak později a pak zase cely den nejde spát a usne brzy večer. Včera ho treba ale uspal manzel po 22 hod a Hugo vstaval v 6:45. Pak jsem jela autem a tam si dal tak 3/4 hodinky. Tak jsem zvědavá, v kolik večer usne. Doufám, ze už kolem 21 bude tuhej, abychom si s manželem mohli udělat hezky večer, který už tak dlouho plánujeme. Jestli půjde spát později, tak už budu muset jít spát taky, protože bych to nevydržela 😁 včera Huga taky uspaval manzel - sám od sebe. Povídal mu pohádku o statečném Hugovi, který zahnal lesní strašidlo 😁 a fakt ho uspal. Hold jiná autorita, no… ze mě má Hugo srandu a neposlouchá mě a zlobí. Ráno mi ztropil scénu, ze nechce plínku, ale na nocnik ze taky nechce :roll:

• načítám...
6702
15.11.23 17:47

**6. Nemoc **
Mareček měl dneska horečku, a má tuhle vyrazku, muže to byt 6. Nemoc? Ráno zavolám doktorce. Ma to na nohou, trochu ruce

• načítám...
1479
15.11.23 18:10

@Petrussee Nemůže to být spíš sedmá nemoc? Tak jsme to měli my. První horečka, pak se začala objevovat vyrážka na chodidlech a rukách a nakonec kolem pusinky a v pusince

• načítám...
6702
15.11.23 18:27

@wendelina30 to by sedelo, ale pusa zatím dobrý..jinak bych řekla, ze to vypadá podobne

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100