Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee My jsme tu šestou ještě neměli, ale myslím, že ta vyrážka je až po třech dnech horečky. U té sedmé se začal osypavat už s tou horečkou
@wendelina30 Mareček je nemocný poprvé, tak ja s tím vubec nemam zkušenost, zavolám radši ráno doktorce, teď má zase horečku ![]()
@Petrussee Maty měl vysoké horečky necelé dva dny
Dvakrát se i pozvracel. Doktorce určitě zavolej, ona si to zapíše i do karty, že jste nejspíš prodělali některou tu dětskou nemoc
@wendelina30 no nic moc teda
Určitě zavolám, ať to máme potvrzené
@Martii6 My to máme s uspáváním úplně stejně, taky hodně dlouho trvá, než usne, vyžaduje jen mě a každá maličkost je pro ni pak důležitější, než usnutí
. Je to kovbojka, ale jak se říkává, je to jenom období
. Dárky jsou super, děkuju za inspiraci!
Holky, já se musím s těmi dárky krotit, pořád objevuju něco dalšího
. Do Lídlu už vůbec nemůžu chodit, jak tam mají ty krásné dřevěné hračky
.
@Petrussee většinou vyrazka přijde až odezní horečka třeba 2.-3. Den. U nás to tak bylo - 2 dny zvýšena teplota a pak se celá během par hodin osypala. Trup a pak trochu končetiny. Na obličeji nic.
U té 7. Tusim ze nejdřív začnou plosky a ruce.
Ale kdo ví, doktorka jistě bude moudřejší
ty dětské nemoci jsou zradne, já měla dvakrát nemoc která je prý jednou za život
takže tak ![]()
Ať je mu lépe ![]()
@Petrussee u nás malá měla a myslím, že ta vyrážka u šesté byla spíše jinde. Už si ani nevybavuju tu infekčnost. Vím, že jsme u nějaké nemohli do kolektivu, ale už se mi ty dětské nemoci pletou. Dr určitě zavolej, ti řekne co a jak.
@Sissela teď jsme taky objednávali hračky z lidlu k Vánocům, tak jsem na ně zvědavá 😁
@Janinac23 děkuji, za chvíli budu volat, horečku má porad, vyrážka lepší..
@Martii6 peppa duplo mame taky nevim roco pak z toho byl takovy fb hit, ale sestrenice rikala, ze si kolem 3. roku s duplem mrnousove fakt vyhraji (zakladni koupim second hand).
Moje mala miluje Peppu, ma zupanek s Peppou a na dovoleny na ni Britove volali „is it u Peppa? You are here Peppa, the real Peppa!“ Tak od ty doby ji to poustim doma a beru veci s Peppou.
Dam ji i na dort. Jako bylo tezke nekoho vychytat kolem vanoc, ale slibila mi pani na 28. tak to trochu posunem. Ja sama nemam sanci, ale zarekla jsem se, ze do budoucna neco vyzkousim ikdyz na to peceni moc nejsem. ![]()
Na Vanoce bude u tatinka. Je mi to lito, ale domluvili jsme si, ze jeden rok u jednoho a pak u druheho - vanoce/narozeniny. Hlavne pro ni to asi bude zajimavejsi byt v kruhu vice lidi, onj maj velky barak hodne snehu nez byt sama se mnou. Ja asi udelam venec a vyzdobu na okna. Stromecek ne. Jdu do prace a pak vypadnu do termalu.
Holky mala mela nedavno akorat rymu jinak se ji vsechny tyto proslule nemoci co jste tu zminovali i jakekoli ockovaci reakce minuly. Je mu lito, snad budete brzy fit @Petrussee
Já mám zatím kočku a psa na vodítku, chytání rybiček, takový terč na házení balónků, vkládání tvarů. Ještě bych chtěla velké korálky na navlékání a nějakou panenku.
Teda ale sehnat pěknou panenku, co nečůrá, nekaká… to je hrozný. Chtěla bych aby pila z lahvičky, měla dudlík. Max může brečet. Ale žádná se mi nelíbí
@wendelina30 @Janinac23 @Nikča2020 @motivi doktorka říkala, ze to nevypadá jako typická 7. Nemoc, ale ze se to muže rozjet, ze si mysli, ze spise nějaká infekce (sama nevěděla, nic moc mi neřekla), má v puse puchyr, ale prý jeden (napsala mi co mám koupit za sprej), kdyby přestal pít, tak na dětskou pohotovost, oni tam jsou až v úterý, případně zavolat v úterý, posunuli jsme očkováni o týden, měl jít příští týden očkovat klíšťata, infekcni to je (ale jak dlouho a tak netuším
), tak snad to brzo přejde
@MongolskaRyba Mareček taky tohle je první horečka, vyrážka
tak jsem z toho rozhozena, mě nebylo dobře první, ale měla jsem jiné příznaky..teď spi..
@Ráďa 25 my takovou obyc mame od minulych vanoc z lidlu. Ma jen lahvicku a dudlik a nesedi. Vydava jen zakladni zvuky - smich breci, mama. Ja prave chtela takovou uz spis baby born aby i zpivala. Dalsi ani nechci zas na tuhle jsou baby born oblecky. Nedavno bylo prislusenstvi v lidlu. Mrkni.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat