Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee malej usnul 20:15a už byl vzhůru. Asi měl hodně vjemů, postavil se na sedačce, lezl, od půl 3 nespal. Zdál se mu nějaký sen, plakal, tak jsem ho musela pochovat a dát 🐐 tak jsem zvědavá.
@kambalaka a malej večer taky neměl známky spánku. Ale vůbec. Ani po koupání, to si vždycky tře oči a nic. Ani po večeři. Zvláštní, asi dnes hyperaktivní den ![]()
Holky jak jsem psala o té naší krizi, tak teď se to ukázalo, jako propast. Najednou to vidí taky, předtím, u nich to neviděl.. Začali jsme hádat kvůli tomu. Prostě jsem se odcizila a popravdě, nevím, jestli mi to schází
začínám se hlavně vidět v roli mámy a nějak mi zbytek jede jedním uchem tam a ven. Vím, že to je sakra špatně
Nevím jak si najít cestu a vnímat se zase jako chlap a žena ![]()
@kambalaka teď v těch vedrech je to blbý. Nebo blbý, pro nás blbý, jiní by si asi pískali
Ell má přes den dva spánky, ale teď v těch vedrech nejsou zas tak kvalitní. Večer nemůže usnout, je protivná, plačtivá a trvá hodinu, hodinu a půl než usne. Už se těšim až tyhle tropy opadnou. Zítra se vracíme do Prahy a stopro bude muset Ell spát s náma v ložnici, u sebe v pokoji bude mít s přehledem 30stupňů ![]()
@MILINKA35 třeba to bude chtít jen čas, musíte se zajet v novém domečku a pak se to snad mezi Vámi urovná
ono je to s nima občas těžký, člověk má pocit, že mluví do dubu.
@kambalaka Noci priserny. Na dnesek treba se vzbudil v 11 v noci, byl vzhuru asi do jedne, pak, kojila sem bolelo to, pac prsa byla jeste prazdna, pak se vzbudil v pul ctvrte, to uz sem odmitla kojit a dala sem mu cucnout vody, stacilo mu to, vstaval pred sestou. Coz je u nej o hodinu dylnnez normálně vstava. Pqk spanek od 8 do 9:30, poledni od 11:45 do 13:10 a pak bidnej v 15:30 do 16 cca. Pres den krasa, ale noci peklo…
@MILINKA35 je to uplne normalni stav. Pokud mas spotify tak si poslechni podcast Deniku N - My v pasti - Vztahove zemetreseni po narozeni ditete. Mluvi tam vztahova psycholozka co to docela srozumitelne vysvetluje. V tvem tele se totiz pri fyzickem kontaktu s ditetem uvolnuje oxytocin neboli hormon stesti, ten hormon se uvolnuje i pri sexu treba nebo pri kontaktu s partnerem, pri peci o nej… Ty mas ale v tele za cely den prehrsel oxytocinu z fyzickeho kontaktu s mimcem, pro tvoje hormonalni nastaveni vlastne sex probiha cely den, proto uz pak nemas na partnera takovou chut jako driv. Jedes si na tom hormonu totiz celej den, partnera proto nepotrebujes. Srovna se to, chce to cas a moc se nad tim zbytecne nezamyslet
![]()
Tak Anička spí ráno 9-10.Pak 12-14.Pak až večer po 19.h. Teď co nekojím se budí v 1.h na sunar, ale hned usne a pak v 6 sunar a vstáváme.
Jen dnes teda v noci kašlala. Chytla to ode mně
Dnes pojedu do lékárny, tak nevím který sirup na kašel vybrat. A náš doktor má dovolenou. Nějaké tipy? Teploty nemá, spíš je zahleněná, ale rýmu taky nemá.
@kajka kajka tak já jsem asi jiná, já bych klidně s partnerem mohla každý den. A brala bych to jako odměnu po celým dni s Hugem 😁 u nás je to ve vztahu ale naopak, já jsem mnohem chtivější než manžel, takže mám spis smůlu já 😁
@MILINKA35 s dítětem se mění vše no, u nás je to taky jiný
porad rikam, ze mám rozházené hormony a dokud kojim, tak ať má více ohledu ![]()
@kambalaka kazdej ma tu oxytocinovou potrebu jinou. Ja sem silne nekontaktni clovek a uplne cejtim, jak sem za cely den s Bartem takova cela ohmatana
. Jinak u me touha prichazi az ted s navracenym cyklem. Neni cyklus, neni touha ![]()
@kajka kajka Mareček od 22:00 do 23:15 byl vzhůru 5×..3 otocky, jednou 🐐 a jednou pohladit..byl vzhůru 15× asi, už to nedavam
mléko moc nemám, zkousime um..proste už nechci, nemůžu..nic nepije, nespim, nejsem klidna..tak uvidíme jak to půjde.. ![]()
@Ráďa 25 mě dali jen stoptusin, ze nic jiného nemůže, ja chtěla něco přírodního..nepomohl a nechtěla jsem mu ho moc dávat no
ale měl to z rýmy, tak uvidíš
trvalo to teda asi 2 týdny, ale přešlo to samo, dvakrát jsem s nim byla u doktorky a nic neřekli, ze je nastydly..
@kajka kajka je pravda, ze od těhotenství se mi nechce, jak to nemám, porad ty hormony..i kamarádka říkala, ze se to zlepšilo až přestala kojit..už se těším až dokojim, dam si něco dobrého k pití a nějak se to tělo dá dohromady
ja to nemám prave
@Ráďa 25 My už táhneme kašel 3. týden
Na suchý kašel nám doktorka doporučila Sinecod kapky, na vlhký Mucosolvan a ještě máme doma Hedelix. Ale u nás ani jedno moc nezabíralo. Kašle s léky i bez stejně. Už je to ale o hodně lepší
@Petrussee neuvažuješ o tom, ze s kojením definitivně sekneš? Víš, říká se spokojená maminka = spokojené miminko. Ty jsi celá vycuclá, vyšťavená, to pak Marečkovi nemáš co nabídnout… a on stres vycítí, na děti přetvářka neplatí…
Za mě je teda začít si brát dítě do postele cesta do pekla, ale je to každého věc. Já mám ráda při spaní svůj prostor a abych se aspoň trochu nevyspala, tak přes to nejede vlak. Hugís mě dost budí i každým jeho otočením a já jsem furt vzhůru a popravdě začínám uvazovat, jestli ho už nedám spát k němu do pokojicku. No ještě si to rozmyslim. Já k němu na mlíko vstávám 2× za noc, ale když spí s námi v ložnici, tak mám pocit, ze jsem vzhůru furt, jak se v postýlce vrtí.
Ja uz si celkem pravidelne davam malou v pulce noci do postele. Pokojicek nemame vubec i v tom megaprostoru. A jsem s tim v pohode. Paradoxne je to hruza byt ve velkem byte s miminkem, kdyz clovek musi porad prebihat (my mame kuchyn a obyvak 35). Dokonce premyslim o prestehovani do maleho bytu bez pokojicku (na prechodnou dobu) zato s predzahradkou - rapidne nizsi najem. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat