TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
motivi
19.8.22 13:14

Reakce na potravinu

Ahoj holky,
Kdo z vás u vašich děti řešil někdy koprivku, vyrazku z nějaké potraviny, za jak dlouho to mizelo?
Malá je osypana, a teď nevím jestli to je po něčem co snedla nebo sou to potnicky na které už od miminka dost trpí, protože se hrozné poti i ksyz není moc oblečená :roll: Včera sme v tom vedru cestovali 2 hodky autem a i kdyz měla funkční body tak stejně byla spocena a večer už měla pupinky na zádech a břiše, ráno už to měla všude. Nevypadá ze by ji to trápilo nějak teda ale to nikdy kdyz potnicky měla. Vždycky trvalo par dni než ji to odešlo tak jak dlouho popřípadě mizí reakce na jídlo?
Ekzem který sme úspěšně vylecili u kotniku je od minulého týdne zpět tak z toho taky radost nemám. Achjo to je furt něco :D

• Upravit
5617
19.8.22 13:15

@Bjetuš to je smutný, když si uvědomuješ, že ti je bez něho vpodstatě líp. Ale každá krize má řešení. Snad se to zlepší :wink: 💕
Mi už se blížíme do Krkonoš, zatím je tu sluníčko.

• načítám...
1347
19.8.22 13:17

@MILINKA35 tak nejak uz jo. Spis zacina :). Tak se uz stavi na nohy. Nevim kam pospicha, asi ho prispendlim k zemi jeste :lol:

• načítám...
7611
19.8.22 13:33

My dnes máme 8 měsíců. Nelezeme, jen se začínáme plazit, nesedíme, nestavíme se na nohy a jsme stále bez zubů 😁

Příspěvek upraven 19.08.22 v 13:44

• načítám...
motivi
19.8.22 13:34

@kambalaka malej je fasak :palec:

• Upravit
1347
19.8.22 13:48

Ty jo holky ja bych teda nektere hnala! U nas vsechno napul. Penize, pece, uklid, vsechno. Ted to teda delime nejak podle toho kdo co muze delat. Pece o malyho je hlavne na me, pracovat nemam zatim kdy, ale manzel se uz začíná peknedo pece zapojovat. Musi. Deti chtel hlavne on. Ja myslela ze zustanu bezdetna. Z prace frci rovnou domu aby s nama byl co nejdyl. Ale je to neco za neco samozrejme. Nabizel mi, zda ma brát praci navic, ale shodli sme se, ze se radsi uskromnime, protoze detstvi Bartovi utece ani nemrkneme a uz se nevrati, pracovat budeme pak cely zbytek zivota. Nemame zatím zadne zavazky, hypoteku ani nic a mame neco nasporeno, tak si to zatim muzeme dovolit. Manzel tvrdi, ze by s druhym ditetem klidne na rodicovske byl on, ale to tvrdil i u prvniho a myslim, ze by to spis neslo :lol:

Prestoze jsem rapidne osekala jidelnicek stale brutalne rychle nabiram. Behem tehotenstvi sem nenabrala ani kilo a ted to leti…mam uz dvanact kilo nahore. Budu si s tim muset zajit nekam k doktorovi, s vahou mam problem cely zivot, ale toto proste neni normalni. Snad mi tehotenstvi neodstrelilo stitnou zlazu. Vsazim ale spis na to, ze proste nespim…no pech. Manzel nic nerika, pribira svorne se mnou :lol: :oops: :roll:

• načítám...
1738
19.8.22 13:55

@motivi zkus to vyfotit a dat nekam kde se koncentruje vice mamin jako Spokojenec na FB. My nemeli nic.

• načítám...
3555
19.8.22 14:28

@motivi malej se vysypal po celeru, na místech kde má exem, tam to mizelo ale 3-4 dny, a jinde na, pár místech to měl do rána určitě pryč. To měl na oběd tak ani ne den. Teď jsem zkoušela znovu po měsíci a dobrý.
@kambalaka já dnes lítám kolem malého. Jsem v klidu když je v ohradce. Ten leze už do šuplíku. No to bude, až začne chodit. Chybí mu ještě kousek a bude stát v postýlce. Už na tom pracuje :mrgreen: mohl si dát na čas :jazyk:

• načítám...
6702
19.8.22 14:50

@motivi Mareček má dva fleky, taky nevím co to je, má už je déle, takže netuším jestli by to mohlo byt z jídla, exem, sprchový gel, potnicky a kamarádka mi říkala něco o plísní :roll: v září jdeme k doktorce, tak ji to ukazu..

• načítám...
motivi
19.8.22 15:13

@MILINKA35 joo super diky, uvidím jak se to bude vyvíjet. :palec:

• Upravit
motivi
19.8.22 15:17

@Petrussee potnicky u nás takhle nevypadají, podobne u mě vypadala prave ta plíseň - trosku jako pigmentova skvrna.
Ale proste ty kozni věci je hrozné těžké rozpoznat mám pocit. Naše doktorka mi snad na vše rekla noo to vyoada jak potnicky, to vypadá jak akné, asi má citlivější kůži :D :nevim:

• Upravit
459
19.8.22 16:06

@kambalaka Já bych byla radši, kdyby se ty denní spánky spojily a prodloužil se tím ten noční, protože malá v noci delší dobu v kuse (resp. od usnutí do rána bez probuzení) zatím prostě nespí. Teď budu muset asi posunout, resp. zrušit, ten druhý odpolední spánek, včera si dala šlofíčka od půl 6 do 7 a pak nám doma řádila až do 23…

@kajka kajka Já myslím, že za to přibírání může hodně i nedostatek spánku. Já mám pohybu habaděj, kojím a váha se mi zasekla a dolů už ani kg.. Spánku moc nedám. Ale je teda fakt, že dost mlsám, mám chutě na sladký :oops:.

@Bjetuš Určitě výchovu chlapců v šikovný a empatický chlapy zvládneš ;). Super, jaký máš se starším synem vztah.

@MILINKA35 Klidně si postěžuj, vždyť to vůbec nikomu tady nevadí :kytka:. Někde jsem četla seznam stresorů v životě, a u vás se to prostě nakumulovalo najednou - narození dítěte, stavba domu, stěhování… I když jsou to pozitivní změny, prostě to s dosavadním životem zamává a člověk si musí zvyknout. Nejde to ze dne na den. Práce kolem domu je spousta a jak jsem tak pozorovala, když jste bydleli s tchánovci, dělala jsi strašně moc věcí, jak jsi třeba pro všechny vařila, jestli si to dobře pamatuju… Místo toho, aby ti pomáhali oni, když se vám narodilo miminko, jsi vlastně poskytovala servis ty jim :oops:. Musíš být ze všeho fakt unavená, to je jasný. Ať je brzy líp!

• načítám...
459
19.8.22 16:14

Osvědčil se Vám někomu ten dudlík se síťkou na ochutnávání ovoce apod.? Pořád nad ním přemýšlím, ale nevím, jestli to není zbytečnost :oops:.

Včera jsem měla nějakou melancholickou náladu a vzpomínala jsem na těhotenství, jak jsem jedla lněný semínko, datle, pila maliník a zkoušela vytlačil Aniball :lol:. Jako kdyby to bylo včera a najednou mi tady v obýváku prchá osmiměsíční mimčo plazením vpřed do chodby :mrgreen:.

• načítám...
3555
19.8.22 16:48

@Sissela já chtěla jen soukromí, jenže tam nešlo. Pak už jsem si přišla, že s tchyni souperime o syna a vnuka. Ano až takhle. Muž to nechápal a nechápe. Jen vidí problém ve mě. Představa byla taková, že uvidí malého každý den a jak jsem si měla představovat, že musím ohledně vlastního dítěte vyhovět, že ho bude hlídat a já budu vařit. Ano, nemusela jsem dělat, ale kdybych nedělala, tak kdo by tam vydržel. Denně otázky typu a copak plakal večer, byl slyšet, jedete pryč? Jdete ven? A muž to zabil tím, že ať se mezi s sebou dohodneme. Začalo to po jeho nehodě a chtěla jsem se jako jeho partnerka o něj starat a vařit, prostě že jsme spolu. No tchyně večer koblizky, vetrniky, vařila, a začaly třecí plochy. Neměla jsem pračku a vyprala si, vytreka schody a že si jdu pro prádlo. No už mi ho nesla nahoru. Vadilo mi to, krz i spodní prádlo co mám třeba na menses atd… Plánování času, co se bude dělat.. Těhotenství jen stres, skončila jsem 2× v nemocnici.. Vůbec jsem si to neužila. Neustále pod dohledem a první u nich… Jak je brouček a pořád… Ano, asi jsem byla ráda za první dny pomocí, ale spíš jsem byla podporována v tom, že snad jako máma potřebuji pomoct. Místo toho, abych v 6ti neděli byla jen s malým, tak už musel chodit dolů, takže jsem pak nastavila aspoň trochu pravidla, aby se to dalo nějak zvládnout. No a když jsem řešila, že se odcizuji a prosila jsem o pomoc všelijak mými činy, tak jsem hledala jen problém kde není… Zhoršilo se to natolik, že není den, abych se nepohadala. A ohledně domu, vztahu zahrada, nemám absolutně nic a ani chuť nic dělat :nevim:

• načítám...
6702
19.8.22 17:04

@motivi plíseň mi říkala taky kamarádka, ze malá měla takhle dva fleky a dostala nějakou masticku, tak asi to počká do začátku září..už to má déle a porad to vypadá stejně..no prave..ja už to ukazovala doktorce, co zaskakovala, když měl Mareček rýmu a ona, ze je to z rýmy :roll: :mrgreen: a ať to něčím namazu, v podstatě řekla čímkoliv..no mazala jsem to a má to porad :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100