Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka přemýšlím, zkouším to um, ale není to lehký
..on neumí pít z ničeho, proste nějak nepije..takže ani um nechce..dneska jsme do něho nacpali asi 40ml um..ale přestat není tak jednoduchý, jak jsem si myslela, ze dam láhev a bude klid..on ji odmítá, nějaká děti dobrovolne hladový..chtěla jsem prejit opatrně, nechci, aby mi tu měsíc noci brecel, ze hledá prso…je to hrozne těžký
mám ho v posteli, protože se budí no, budí se i v postýlce..samozřejmě teď si zvykl na postel už..ale pak mám v plánu ho tam vrátit, ale musím postupně..on se taky furt vrti, hledá mě
@TerezkaSt my taky nemáme pokojíček, máme 55m2..ale děláme větší byt, aby měl časem pokojíček, ale ten je veliký 68 i s balkónem..
Ahoj holky u nás noc o trochu lepší.
Spím s malou v obýváku a to kupodivu usíná krásně ve chvíli když jsme v ložnici a je tam i partner tak nemůže zabrat ani omylem. Jsme u partnera ještě necelý týden. Takže tady beru že budeme spát spolu v obýváku a poté ji zkusím dát do postýlky až se vrátíme domů. My máme sice být asi trošku nadměrný přes 150 metrů čtverečních. Nicméně je blbé že je to mezonet tudíž jsou tam schody a já začínám trnout nad tím aby náhodou nechtěla překonávat zábrany u schodiště. Jinak od září jsem nás přihlásila dvakrát týdně na cvičení a jednou týdně na plavání. Tak jsem zvědavá jak to budu zvládat i s prací. Partner přes týden víceméně nebude fungovat vůbec takže to bude všechno na mě
.
Jinak jak píšete o sexu tak u mě teda chuť veškerá žádná. A to jsme ještě chtěli využít toho že teď máme doma jenom Emmu že oba starší sourozenci jsou pryč ale myslím že z toho nic nebude, navíc partner je setrvale ve stresu primárně z toho jak on nic nestíhá, tak potom ani já nemám nějak moc náladu a popravdě nechybí mi to.
Co se týká toho kašle tak já coby farmakolog bych viděla také Mukosolvan a nebo bývá ještě jeden sirup myslím že je to Hedelix a ten by miminka mohla. Tuším že na něm napsáno od jednoho roku ale to je čistě z toho že není víc preklinických údajů u miminek.
Holky vidím že více nás to má teď náročné
Musíme to nějak zvládnout to ale dáme - já také kolikrát melu z posledního nebo mi to tak aspoň přijde ![]()
Tak u nás pořád jedou zoubky, myslím, že první rok oslavíme zubatě
. Přes den malá spí už jen tak hodinku dopoledne a sotva jednu, maximálně dvě, hodinky odpoledne. Večerní uspávání je kovbojka - malá si kleká na kolínka, péruje.. mažeme dásně Calgelem (jiné gely, natož homeopatika, nám bohužel vůbec nezabíraly), usne obvykle mezi 21:00 až 22:30 hod, uf. Dnes ráno se probouzela kolem 4. hodiny a od té doby byla skoro pořád u prsu - uklidňuje jí to při bolení těch zoubků, dudlík nechce, vodu nechce, UM nechce… Spí s námi v posteli, jiná varianta teď kvůli těm zoubkům nepřichází v úvahu.
Heh, já mám přes den mazlení s malou hodně, pořád kojím, malá se uklidňuje u prsa, ale na sex s manželem mám pořád obrovskou chuť
(taky bych mohle klíďo každý den, ale kde vzít čas? - přes den vůbec a večer kolem té 23:00 hod oba s manželem padáme únavou a usínáme). Já jsem v tomhle dost náruživá
.
Dneska sem Bartovi zacinkala lzickou na dasni o první zub. Tak prece jenom
Ted to uz vsechno muzeme svest na zuby.
@Petrussee no zkoušej dál. Různé druhy saviček-nám sedí od nuk- anticolik, placatá. Nebo mu vyměnit um za jinou.On se časem chytí - neboj😉
Koupila jsem Stoptusin na noc a Hedelix.
Zítra jedem na víkend na dovču, tak snad bude líp.
@Ráďa 25 musím, on má 3 od Nuku, je to podobne dudliku, ten má to zvířátko od Nuku, pak má od Aventu, tak uvidím…um jsem zkoušela hipp, tak počkám zda se chytne..
snad se kašel srovná, nám se držel déle ![]()
@kajka kajka jo, teď za vše můžou zuby
u nás furt nic, ale horší noci byt nemůžou
![]()
@Sissela přes den ti spí hodinku dopoledne a pak ještě hodinku až dvě odpoledne? To je královský, to bych si pískala, tohle neznám snad od jeho narození a čím je starší, tím spí méně. Včera odpoledne dal sotva půl hodiny a usnul až v devět večer. Spal teda celou noc a probudil se až v 6 ráno a vyspáno. Pak dal trictvrte hodinky dopoledne a teď mi znovu na chvíli usnul, ale to je poslední jeho spánek a do toho nočního už nebude žádný. On je fakt neúnavnej. Zkusíme ho zas unavit v bazénu, ale včera ho to spíš nakoplo 😁
Holky ja mam asi blbej dotaz
Jak koupete deti? Lehatko je mu maly a nebavi ho, ale nesedi. Vubec nevim jak jsem to delala s tim starsim. Asi byl mensi a nez sedel tak byl na lehatku
Mate nekdo to sedatko do vany? Cetla jsem blby recenze, ze mivaj ostry hrany.. a co kdyz ho koupim a vyuziju par tydnu.. zkusim sehnat z druhy ruky a pak zas poslu dal.
@kajka kajka píše:
Dneska sem Bartovi zacinkala lzickou na dasni o první zub. Tak prece jenom![]()
Ted to uz vsechno muzeme svest na zuby.
Zoubek! No gratuluju! Tak ted to bude vesely pohodovy dite! Nebo ne.. jeste mu ji h musi par narust ![]()
@Petrussee tak myslis, ze to v byte 60m2 bez pokojiku (ale super predhradka) s mimem dam v pohode? Byty s pokojikem jsou treba o 8000,– drazsi. My mame tak 120m2 v baraku, ale proste ta moje tchyne a nulova obsluznost a brzy dojizdeni do prace… ![]()
Jsem v soku o to plavani s miminky je extremni zajem. Vcera se vypsaly terminy (predrezervace nelze) a vsechny jsou vyprodany na cely rok! Ze zajimavosti jsem volala do jednoho centra v Budejcich - terminy kazdy den cely den a taky vse vyprodane az na jeden v sobotu.
asi vim s cim otevrit byznys. ![]()
@Bjetuš já ho koupu tak, jak mi to ukazovali v porodnici. Vezmu ho pod hlavou a prostředím mu ruku do podpaží. On mi na ruce leží a já ho koupu. A druhou rukou ho otírám perlanem. Koupu ho buď ve vanicce nebo ve velké vaně
@Bjetuš ja mam lehatko jak je vykroucene a podle mne se tam vetsi dite nevejde. Jestli myslis to sedatko jak je jak houpacka to ma Rada25. A ja ji sprchuju, nepotrebovala bych to.
@kambalaka to mě většinou taky a teda radši bych to vymenila za to abych spala v noci, protože jít si na chvíli lehnout přes den je o nicem, to jsem ještě více unavená..vymenila bych to za to abych spala alespoň 3h vkuse přes noc ![]()
@Bjetuš ja mám ještě to lehatko, ale kamarádka říkala, ze se pod malem, když měl 8kg zlomilo, takže ho hlidam a čekám než rupne
jinak kamarádka koupe na břiše, jen trochu vody a jiná se koupala s mimcem a měla ho na sobě
ja bych se s nim koupala klidne, ale jsem na koupání sama, přítel chodí až po 7h večer, tak zatím tak
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat