TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
472
10.11.22 20:01
@Petrussee píše:
Nespi, neji, nepije, knoura, zlobí…ale je roztomilej :mrgreen:

Malej pankáč kokrháč 👍

• načítám...
1479
10.11.22 20:56

Holky, co třeba vaříte pro prcky? Já na ty recepty a vaření moc nejsem a nevím, co pořád vymýšlet :(

• načítám...
5617
10.11.22 21:30

@wendelina30 dnes třeba rýži s pečeným kuřetem. Včera brokolici, brambor, mleté maso a do toho vločky, bylinky.

• načítám...
motivi
10.11.22 21:31

@wendelina30 malá je třeba polevkova, takže u nás je na obed často vývar -dělám hustší i s masem a nudlema. Dělám různé testoviny - z červené čočky, spaldove spenatove, z červené repy.. k tomu maso, které buď povarim ve vývaru nebo opecu na pánvi. Hodně dělám z mletého různé placky do kterých zakomponuju zeleninu - cuketu, dyni, brambory.. dělám to, co vím ze se tím nakrmi sama, protože rada ji sama, ze lzicky si na oběd vezme tu polévku akorát. Miluje pečené bataty.
Na svačiny dělám pomazanky třeba z tvarohu a masla, pastiku na kvaskovy chleba. Bananove livance.
Kase u nás moc nefrci, tak když ji udělám tak to narvu do kapsicky a pridam nějaké pyré ovocné co mám ještě třeba z mrazaku. Zelenina ji ted taky moc nejede takže třeba špenát nebo cuketu udělám na pyré a smicham to s pyré z ovoce(tam se to ztratí :D )
Na snídani má rada fermentovane vločky - vločky zalit kefirem večer před spaním a ráno na snídani přidat ovoce, oriskove máslo atd..
vpodstatě to, co vařím nám, se snažím udělat alternativu pro ni :palec:

• Upravit
1479
10.11.22 21:46

@Ráďa 25 Děkuji :) Rýži moc nedělám, tak bych ji mohla zařadit „do menu“ častěji :lol:

• načítám...
1479
10.11.22 21:48

@motivi Děkuji :) No ty domácí těstoviny jsou už na mě moc :lol: :lol: Snad mě to vaření časem začne bavit :oops:

• načítám...
472
10.11.22 21:54

Mrkev s bramborem a maso, špagety, brkaše, vývary kuřecí i hovězí. Špenát s bramborem. Znojmo s rýží. Malej baští vše. Jen mě to moc nejede když ten zbytek kořením až potom co jemu odeberu.

• načítám...
1479
10.11.22 21:56

@motivi Teď jsem si četla ještě o těch vločkách… Je to super nápad. Já jím kaše na snídani každý den a už bych pomalu chtěla dělat i malému na snídani. On teda sní všechno, tak to je výhoda :lol:

• načítám...
1479
10.11.22 22:10

@Logodice Právě dneska jsem poprvé dělala jídlo, co by bylo pro všechny (králík na smetaně). Ale já nějak nezvládla toho králíka :lol: Příště tam asi dám kuře :lol:

• načítám...
motivi
10.11.22 22:17

@wendelina30 jeee to zas prrr ty testoviny jako jako nevyrabim :mrgreen: to jsou kupovane :lol:

• Upravit
motivi
10.11.22 22:19

@wendelina30 Joo s tím kefirem je to super na zažívání. A já nejsem moc na kase ale tyhle vločky “na studeno” mi chutnají moc.. když si to teda doladim ovocem a tak :D

• Upravit
7611
10.11.22 22:26

Teda holky, já vás obdivuju, ze mate čas vařit, my jsme pořád na skleničkách. Já když vařím, tak většinou fakt něco ultra rychlého - jakoze si hodím steak na panvicku, nebo upeču stehna na zelenině. Dneska vařil manžel lasagne se spenatem a slaninou. Já teda během dne nemám ani hodinu na to, abych uvarila - proste se mi to do mého časového harmonogramu nevejde, protože Hugíno mi to proste nedovolí. Většinou s manželem navarime o víkendu a já to pak jím celý týden, ale my vaříme stylem, který se na děti moc nehodí (čínské nudle, steaky, sushi, hodně italské těstoviny,…) takže já ani nevím, co bych Hugimu z toho dala 😁 dneska jsem výjimečně večer vařila kuře na paprice a zkusím mu to zítra dát. Ale vařila jsem jen díky tomu, ze měl dnes Hugi jen 1 spánek a šel dřív spinkat, jinak když jde spát třeba v 21 nebo 22, tak jsem ráda, ze se vůbec najim já. No Jesteze jsou ty skleničky. My dopoledne couráme po venku, protože Hugíno jinde než v kočárku teď neusne a jakmile začne už po snídani doma knourat, tak ho nalozim do kočárku a jedeme. No a vrátím se tak akorát na obed 😁 já jsem asi neschopná hospodyňka, ale já vás, holky, asi fakt obdivuju, ze to zvládáte. Nebo mate hodně děti, které vás nechají vařit 😁 já dneska po dlouhé době utrela prach a to jen proto, ze manžel Hugina hlídal a zabavoval ho :nevim: dneska třeba cely večer jsem fakt proseděla a prolezela u nej na zemi a prohlíželi jsme si knížky a já mu povídala (to má rád). No a jakmile jsem vstala, ze jdu třeba vyklidit myčku, tak on začne tak strašně plakat a ronit krokodýlí slzy, ze se na to radši vykaslu a jdu se mu věnovat.

• načítám...
1479
10.11.22 22:33

@motivi Jo ahaaa :lol: Tak v tom případě zkusím sehnat a uvařím :) Ono některé maminy berou to vaření opravdu vážně a všechno jen domácí :nevim: A já si pak připadám úplně neschopně :zed:

• načítám...
1479
10.11.22 22:35

@motivi Škoda, že jsem v lednici našla jen jahodový kefír. Už bych udělala na ráno :lol:

• načítám...
motivi
10.11.22 22:39

@kambalaka u nás tohle období bylo taky, ze jsem fakt nebyla schopna nic přes den udělat a bylo to pro mě hrozne frustrujici, protože sem zvykla na nějaký standard co se tyče úklidu a tak, a ted sem nemohla. Ale to sem vynechala vaření jídel jako jsou prave lasagne, mexická, indická.. proste jídla, které vyžadují přípravu a čas.
Teď ale par měsíců je už dobra a necha mě to udelat, zatímco ona třeba svaci.. v neděli kdy je i manžel doma, nevarim Na další dva dny a potom vařím po částech treba :D zas jako ono to nejsou 5 Chodove menu :lol: bataty do trouby, dat vařit testoviny, vývar taky tahnes par hodin a o nic se nestaram :lol: nejradši dělám prave třeba kuře na zelenine i s bramborama, mrkvi, batatama atd. hodím do trouby a pak vytahnu a nemusím stát u vaření..
Když nestíhám, dostane sklenicku. Myslím ze kdyz člověk vybírá fakt podle slozeni tak ty děti jedí kvalitně :palec:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100