Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
I takovy deti jsou, ze jim chutnaj jen kupovany sklenicky a domaci nechtej. A vsak je to krasny jak se mu venujes
Je to zavislacek, ale tos ho nenaucila. To je jeho povaha a ty jsi ji prijala. Taky jsem dlouho musela lezet s nim, aby pres den spal. Ted hezky spi dopoledne doma v postylce, klidne hodinu a pul, ale za chvili prejdem na jeden spanek po obede a budu mit utrum. To budu chodit spat s nim
A taky spoustu casu travim s nim na zemi, on me prelejza a blbne. Ale pak se sebere a jde si delat neco svyho. Nebo spolu uklizime, pereme.. to ho bavi.
@TerezkaSt nene,jen když něco natáčím, nebo píšu, musím se hodně kontrolovat aby jste mi rozumněli. Máme tady hanáckou mluvu a některá slova jsou pro ostatní nepochopitelná. Kamarádky z Prahy si kvůli mně psaly i deníček, na ty slova co používáme s dětma. Tak třeba -rožni, mnělké, blila, začampnu tě, krygl, čtvrtka, puckovat se, slepéš, bék,zgavol.To jsou slova co moje děti používají běžně a přespolní jim už nerozumí. Snažím se psát spisovně, ale některá slova mi dělají problém 😁
@Bjetuš Hugo je i hodně tulivej a mazlivej, hodně si na mě pokládá hlavičku, když si ho vezmu na ruku, to nikomu jinému nedělá. Hold maminka je maminka 😁
@kambalaka
Zgavol je když někdo ukrojí třeba krajíc chleba nakřivo, nebo moc velký. Můj manžel se mi až po deseti letech manželství přiznal, že neví co mu říkám
A puckovat se = koulovat se ![]()
@Ráďa 25 no mas prizvuk uz ze 4slov, ale prave jsem myslela spis takovy sekavy kratky, hanacky prizvuk uplne nepoznam, ale treba jizni morava je spis dlouha, zpevava
@Ráďa 25 manžel je taky z Moravy, tak ostatní věci mi přeložil, ale zgavol nezná ani on 😁
@TerezkaSt no tak to mám paniku jen to čtu
ale to jsou moje strachy z toho ze nechci nikoho obtěžovat protože mne to dost často jako bezdetnou obtezovalo
![]()
My máme v noci veselo poslední dobou. Budí se každé 3 hodiny na UM. Jestli spurt či co? Ale je to fakt hruza. Dříve jsem měla prichystané 2 lahvičky na noc a na dnešek mi vypil 3 lahvičky. Kdyby si jen cucnul, ale on pokaždé vypije celou láhev
nemáte to taky některá tak? A na dnešní noc jsme měli bonus, od 2-3 měl mejdan - nechtěl spát a chtěl si hrát 🙄
@kambalaka u nás tohle probíhá vždycky když prochází nějakým větším vývojovým posunem. Nevypije teda 3 lahve, ale když sem kojila tak vpodstatě celou noc, co začala dostávat UM tak místo 1 krmeni byly dvě. V noci par dni vždycky travime spolu v obyvaku a hrajeme si protože proste je nemožné ji uspat. Měla to tak cca ve 4m. (Asi 4mes. Regrese)když začala sedět a lézt a i teď co chodí. Ale po par dnech se vždycky srovnala.
@wendelina30 ja jsem mu dávala lososa, co jsem dělala ja, ale to je jediná ryba kterou dělám
jinak dávám k obědu skleničky, ale od roka chci jen vařit, protože stejně musím pro sebe, tak teď mu spíše dávám ochutnat a až se to nauci, ze to bude fakt jist a ne házet, tak to bude paráda, ale budu vařit večer než s nim, to se moc nedá
, ale zatím nemáme doma tatínka, tak snad od ledna ho zapojim
mě by vařit nevadilo, ale potrebuju klid, nějakou zeleninu mám pro něho v mrazáku, tak občas vytahnu.. @kambalaka ja taky porad zpívám
on to má rad, ale tocim tři písničky..mě jak jde mizerné vaření, tak podobne jsem na tom se zpivanim
, ale jemu se to líbí..včera jsem zpívala v autě, brecel, někdy zpívám venku, když brečí v kočárku..a u jídla taky ![]()
Ale mě baví více snídaně a pečení než vaření, dneska jsme měli společnou snídani, udělala jsem michany vajíčka a dala jsem mu k tomu kus okurky, ale proč většinu hází na zem
![]()
@Ráďa 25 tak ty slova jsem nikdy neslysela, ale ja jsem ze severu ![]()
@motivi no tak budu doufat, ze to za chvíli přejde, protože tohle je mazec, se budí jak novorozenec - furt 🙈 hlavně já byla vzdycky odpůrce toho, aby dítě spalo s rodicema v posteli. Jenže Hugíno se pravidelně v noci rozpláče a jinak než u nás v posteli ho neutiším, takže po zbytek noci spí s námi 🙈
@kambalaka @Petrussee No😁Nejlepší když jsme byli v lázních(většinou pražáci)A dcerka volá na chlapečka - tak rožni( rozsviť) ne? A on začal brečet, že jako co po něm chce😁 😂Nebo vykládala učitelce, jak celou noc blula (zvracela). Nejhorší je, že jedete jen o dvě vesnice vedle a už vám není rozumět. Když jsem na střední řekla spolužákům že se jdeme puckovat(koulovat)- málem mě vojeli ( sex)😁 😁 😁
@kambalaka Manžel spí většinou v obýváku a já si beru Aničku v noci k sobě. Ráda se tulím a chci si toto období naposled užít. Mě se teda budí tak 1-2 za noc.Ale měli jsme u první dcerky šílené spaní. Nakonec spala s námi a držela se nás celou noc za ruce. Jenže ona měla první rok zdravotní problémy.
Nakonec se to všechno zlepší a třeba se už tady všechny vyspíme.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat