Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 @Petrussee no já chtěla počkat, ale manželovi bude v létě 40 a narovinu mi řekl, ze po 40citce už druhé dítě nechce, ze už takhle v 60ti (kdy už bude chtít mít svůj klid) bude mít doma 20ti leteho puberťáka 😁 no a taky člověk pak už zpohodlní. Pro manžela byl tenhle rok docela očistec. Není úplně typ člověka, který by všechen volný čas chtěl trávit doma s rodinou, ikdyz nás miluje. On vzdycky rád cestoval, užíval si života, dřív jsme si řekli, ze si chceme zaletět na výlet do Milána, koupili jsme lístky a za pár hodin jsme letěli. No to ted jaksi nejde 😁 no a manžel to dost těžko snáší. no takže jsme řešili, ze buď teď hned další mimco, abychom si to co nejdřív odbyli a mohli si zase užívat anebo pak už žádné další mimco nebude ![]()
@kambalaka já vím, že u tebe to bylo kvůli věku manžela a naprosto to chápu. Je super mít pro dítě sourozence, já jsem v podstatě jedináček a sourozenec mi vždy chyběl. Píšu v podstatě, protože táta má z druhého manželství dvě dcery, ale jedna je mladší o 11 let, druhá o 14 a teď je to prostě šílená propast, nemáme nic společného. Ani se teď nevídáme. Já určitě chci pro Ell sourozence, říkali jsme, že začnem tak za rok, za rok a půl se snažit a uvidíme ![]()
@Ssfr85 tomu naprosto rozumím, budu držet palce aby to co nejdříve vyšlo
ono možná na jednu stranu dobře mít děti takhle blízko, člověk pak zpohodlní a nechce se mu do toho. Takhle se to “sfoukne” skoro naráz ![]()
@Petrussee Ella není zdaleka tak náročná jako Mareček, ale taky se na to necítím, chci si jí hlavně užít
to mimi období. No uvidíme
to, že to ještě nemáš celkem závidím, já to nedávno dostala poprvé od otěhotnění a masakr ![]()
@Nikča2020 píše:
@kambalaka já vím, že u tebe to bylo kvůli věku manžela a naprosto to chápu. Je super mít pro dítě sourozence, já jsem v podstatě jedináček a sourozenec mi vždy chyběl. Píšu v podstatě, protože táta má z druhého manželství dvě dcery, ale jedna je mladší o 11 let, druhá o 14 a teď je to prostě šílená propast, nemáme nic společného. Ani se teď nevídáme. Já určitě chci pro Ell sourozence, říkali jsme, že začnem tak za rok, za rok a půl se snažit a uvidíme
No, ono je v podstatě jedno zda sourozence máš nebo ne. Mám tři děti, Kubík je nejmenší, dceři je 11 a Jakuba miluje. Stará se hraje si. Prostě super. Járovi je 17 a ten absolutně žije v představě že má jen ségru. Za celých 10 měsíců co je Kubík na světě řekl jednou : Ono to zase spí? A podruhé si půjčil jeho hračku a řekl: to tě jako baví ty vole pořád řvát. Nikdy si ho nepochoval, prostě žádnej kontakt. Jsem zvědavá zda se to někdy zlomí. Možná jsem ráda že jsem jedináček než mít sourozence kterej by mě takhle odmítal.
@Logodice tak u nás se děti 11 a 14 let docela zajímají. Dcerka trochu víc. Hodně je baví se sní honit po 4.😁Jen někdy je u nás takový řev, že už se těším až půjdou do školy. Anička není mazlící a starší dcerka jo, tak se chodí mazlit ta starší. Anička nechce pusinky, ani se tulit, chce jenom divočit😁
Spánky máme 1-2.Většinou od 9-11 a pak hodinku odpoledne. Už jsem zkoušela ten ráno vynechat a stejně se ten odpolední neprodloužil.
@Ssfr85 tomu rozumím, ja si rikam, ze mám ještě čas, mě je 26, chtěla bych do 30 druhé, ale musím do práce ještě, držím palce ![]()
@Nikča2020 ja mám mladšího brachu o 11 let (takže mu je 15 let)..no vztah moc nemáme, hlídala jsem ho když byl malý
, moji rodiče se sourozenci nebaví nějak extra..ale nechci brát Mareckovi šanci na nějaký lepší vztah se sourozencem
přítel je s brachou o 2 roky a fakt jsou jak nejlepší kamarádi a rozumí si (samozřejmě až později začali, jako malý ne)..ale jsou to dva kluci to taky děla asi svoje..ale ja děti po sobě nedam
no doufám, ze se to ještě nedostavi, ještě tohle do toho
![]()
To je dobre, ze jste takhle nakously tema sourozeneckych vztahu. Ja jsem to v soucasne dobe taky resila s vicero lidma a ono v tom absolutne zadne pravidlo neni pokud mate chut si to nejak naplanovat. Kazdy pribeh v nezavislosti na pohlavi/charakteru/vekovem rozdilu je nekde jinde.
Ja jsem s treba „idealniho parecku“ (bracha o 3roky starsi). Mame velmi neutralni vztah, moc se nebavime, uz jako deti lec stejne znameni uplne jine povahy a moc jsme si spolu nehrali. Zatimco ja k nemu vzhlizela jakoze „Starsi bracha“ on na narozky (co jsme slavily spolu) rikal na to co by si pral "nechci segru, ja chtel byt vzdycky jedinacek, mit svuj pokoj a ne aby mne tam nekdo rusil a delal mi tam bordel. Bylo mi to moc lito.
Takze i proto jsem si myslela, ze pokud druhe tak s vetsim vekovym odstupem, ze bych se male zeptala jestli vubec sourozence chce. A rikala jsem si, ze treba jako starsi segra by ji to i mohlo bavit - pesovat o miminko a pomahat. Jenze jsem jednu takovou starsi segru o 5let potkala a kdyz mi vypravela tu storku s jeji segrou a tu jeji krivdu a zodpovednost co si nese jeste v 55 sebou…
Paradoxne od lidi co maji treba 3deti casto byva, ze nejstarsi ma lepsi vztah s nejmladsim nez s vekove konkurencnim. Opravdu se othle orzseknout neda. ![]()
@kambalaka u nás se protestuje revem
nejde uspat, asi bude muset chodit na spanky do kočáru a budu v háji, protože neudělám vůbec nic už..on je horší a horší
od rana vařím polévku a asi ji nedovarim
@Petrussee tak u nás se už uspává v zásadě jen v kočárku. Přes den jinak neusne. A dneska dopoledne už neusnul ani na hodinové procházce v kočárku. Takže spát půjde až po obědě
U nás když se mladý vzteka, že neco nechce - jít ze hřiště, sednout do kočárku, do autosedačky, tak se propne do luku a to je pak umění ho udrže
t.. Naštěstí to zatím není tak často.. ![]()
@kambalaka my budeme spat taky jen jednou, protože jestli vstane v 1, už ho nedám, to by šel spat pozdě
tak možná postupně přejdeme na jeden spanek už.. @Ssfr85 jo je s nimi větší a větší sranda ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat