Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ssfr85 zkus ten obyc test..kamarádce vyšel ten digitální negativní a ten obyčejný pozitivní..držím palce
@MILINKA35 ja bych nevydržela čekat ![]()
Tady jsou obyc. testy jen od 25mmol, tak treba později ještě zkusím.. Každopádně obcas me bolelo v břiše, záda.. Prostě nebýt testu, tak si myslím, že jako 100% bude pozitivní… Tak uvidíme co z toho bude.. ![]()
@Petrussee tak to já věřila těm digitálním a říkala si, že jsou jako víc přesné než obyčejné.. Uvidím..
díky..
@Ssfr85 ja to měla naopak, mě ten normální neukazal a ten digitální jo, ale radši obojí
, když zase u kamarádky to bylo obráceně, držím palce ![]()
Holky co jsme tu resily ty darky (ale asi spis se obraicm na ty s kapanek starsimi sourozenci). Co rikate na ruzna pojizdedla?
Trosku jsem se v tom postouravala a to jako mit 3-5 ruznych typu pojizdedel pred kolem?
Nemate nekdo zkusenost s vicerokombinaci ala toto?
Holky tak u nás naprostá spánková krize
. Myslela jsem, že když vylezou zoubky, což bylo náročný, nějak se to uklidní, ale vůbec. Chtěla jsem navíc ukončovat kojení, což je teď úplně nereálný. Zkoušeli jsme několik dní za sebou uspávat jinak (od ukolébavek po šum, přes hlazení, šimrání na zádíčkách, houpání, nošení v nosítku…), ale vždycky jsme po několika hodinách skončili s tím, že malá prostě vyžaduje přisátí na prso a to je jedinej způsob, jak nám usne. Přes den spí úplně minimálně a večerní uspávání je šílený - je třeba půl hoďky i dýl
u prsa a jak jí ho vezmu, klekne si na kolínka a začne si stoupat a péruje vesele na posteli. Jenže u ničeho dlouho nevydrží, chviličku třeba čtu něco z knížky, prohlížíme obrázky, povídáme si s plyšákama.. Poslední večery usne až kolem půlnoci (rekord byl usnutí v půl 2). Přitom nespí třeba už od 2 hodin a unavená je - mne si očíčka, zívá na celé kolo. Vypadá to ZASE na ty zoubky, protože si mne oblast pod nosem, škrábe se za ouškama, strká prsty na dásně a kouše vše kolem (i mě)..
Všude samozřejmě čtu, že je to jen období a zase to přejde, ale jsem fakt vyčerpaná…
Kdybyste někdo měl nějakej super tip… Kousátka nám už odhazuje a moc jí nezajímají, homeopatika nefungujou vůbec, Nurofen taky moc nezabírá, trochu zabírá Panadol, po něm alespoň po chvíli usne (ale spíš vyčerpáním), ale nebudu jí ho přece dávat každej den, ne?
Paralen nám fungoval nejlíp, ale u nás v lékárnách není vůbec k dostání.
Uf, tak jsem si ulevila a jedeme dál
.
@Sissela my se spaním taky bojujeme. A je to čím dal horší. Večer jakžtakž uspím, ale trvá to. Hugo mě přelézá tam a zase zpátky a nějaké “hají” nepřipadá v úvahu 🙈 utíká mi z postele a já ho jen chytám, aby nespadl 🙈 nakonec se nějak uválí a usne, ale teda trvá to. No a přes den je to naprostá katastrofa. Usne POUZE za jízdy kočárkem. Dopolední spánek má krátký, tak 15-30 minut, takže to mi nevadí, aspoň poradne při tom vyvencim psa. Ale odpolední spánek je mizerie. Zase usne v kočárku a pak ho bez problemu prenesu spícího do postýlky. A pak to začne! Do 15 minut je vzhůru a řve jak tur, dokud si ho nepolozim do postele a nelehnu si vedle nej. Chytne se mě za výstřih a drží a nepustí, abych nikam neutekla. Pak spí dál. Vzdycky otevře oči, zkontroluje si mě a když mě vidí, zase je zavře a spinká dál klidně takhle 2,5hodiny. Ale jakmile zjistí, ze tam nejsem, tak spustí takovej ječák, ze to svět nezažil. Takže já cely jeho odpolední spánek lezim u nej a nemám nejmenší šanci něco udělat 🙈
@Sissela u nás je spanek tady bída, ale asi proste je takový no, zuby má dva rozdíl v tom není no..
ale taky se to zhoršuje, nejde mi uspat, 3 dny uspavam na ruce..budí se v noci porad a teď s brekem, predtim knournul a dostal 🐐 a byl klid
a je klidne 2h v noci úplně vzhůru jak kdyby byl den
rada bych poradila, ale taky jsem zoufalá..dvakrát jsem mu nacpala láhev a pak spal trochu vkuse..ale 3h ani ne..teď už ji zase nechce..na zuby občas něco dam, když brečí hodně, ale jestli zubama brečí netuším..mám teď tu camilii a calgel ![]()
@kambalaka @Petrussee Děkuju za reakce, já jsem pak večer po celým dni strašně unavená a nemám trpělivost, když mě malá pak třeba kouše v dekoltu, štípe při kojení.. tak si říkám, jestli nedělám něco špatně. Možná je to nějaký období teď v tom 11. měsíci, že tak špatně spí.. U nás se právě malá taky budí s brekem a hledá mě. Jak jsem byla zvyklá, že jsme předtím měli s manželem alespoň chvilku na sebe večer, tak teď je to úplně nemožný si sednout, buď jsem u malé já, nebo manžel a střídáme se. Tak snad se ten spánek brzy zlepší! Mě by ani tak nevadilo, že nespí přes den, ale ty večery jsou pak krušný, přijde mi, že je večer absolutně nejaktivnější (na rozdíl ode mě
).
Příspěvek upraven 18.11.22 v 16:46
No a to že doma vůbec nic něudělám, to je věc druhá
. Občas se trochu sebemrskačsky kouknu na youtube na videa jiných maminek, třeba sleduju youtuberku s názvem kanálu Mimi a já a ta má teď aktuálně 4. dítě.. uvaří, uklidí, teď momentálně bude vydávat videa s vánočním úklidem.. Uf, já jsem ráda, že si „v klidu“ skočím přes den občas na WC… ale základ je se nesrovnávat se s ostatními maminkami, že
.
@Sissela soucitim, on spi s nami v posteli, kojim ho každou hodinu spíše člověk nespi než spi
my teď s časem pro sebe taky nic moc, přítel je na bytě (děla rekonstrukci, od dubna jsem ho neviděla)..chodí kolem 9 domu a to se akorát najim, umyju a jdu spat
mě teda nevadí tak to buzeni už, ale ten řev, to nedávám..teď mi brecel 3 dny i odpoledne dost a to bylo na palici
ja ho dam alespoň jedno týdne rodičům do kočárku, vytru, vysaju a tak než se vrátí..jinak tomu taky zase tak nedám..ještě, ze mám spotřebiče, takže zapinam pracku, myčku a susicku porad
4. děti to pro mě není ani náhodou
chybí mi to miminko, které leželo nebo relativně spalo ![]()
@TerezkaSt Nic multifunkcniho jsem z vozitek nezkousela, prislo mi, ze je to takovy divny mismas. Meli jsme motorku a odrazedlo z Decathlonu a pak uz kolo. A pak teprv vlastne az kolobezku, uz poradnou.
Holky, ctu si ty vaše spánky a úplně s vámi soucítím. A mám to stejně, vstávání mi tolik nevadilo jako ten řev a nemožnost to dítě uspat. Nemůže to být tím, že si zvykli spát s vámi v posteli a teď to vyžadují? Já nejsem odpůrce spaní s dítětem v jedné posteli, aby to tak náhodou nevyznělo. Jen mě napadlo, jestli to nemůže být ten důvod, že dříve pořád u maminky a teď se po nich chce, aby byli sami (plus to kojení, to je ještě víc připoutá)?
A taky jsem kojila co to šlo, tak do devátého měsíce, vstávala i dvakrát za hodinu atd, takže fakt vám rozumím…
@Janinac23 já ho v posteli neměla první půl rok, ale nastal zlom a začal se budit a mě bolely ruce z toho ho vyndavat každou hodinu..
takže to byla pro mě lepší varianta, ale do postýlky nejde dávat, je tam 5 minut, když jsem vedle něho, jinak brečí
takže jsem rekla, ze dokud kojim, tak ho tam nechám no..kojim ho fakt často..přes den nějak nechce, tak to i v noci dohání, plus kontakt, většinou ho uklidní jen 🐐pak asi přejdeme na normální postel (četla jsem nějaký článek, ze pak už nemá cenu učit na postýlku)..navíc mi nejde odstavit, už jsem parkrat zkoušela, ja nevydrzim ten řev, takže mu tu 🐐 stejně dam
tak holt vydržet ještě, jednou vyrostou a budou spat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat