Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi já nemůžu dojít, když spí u mě v posteli, to by spadnul. A když ho prendam do postýlky, tak se za chvíli probudí a pláče, ze tam nejsem. Jakmile si ho přendám k sobě, tak hnedka usíná a přestane plakat. Hold mamánek
@kambalaka a když ho das do postýlky a on se vzbudí tak už mu trn spánek nestačí? Třeba hodina, hodina a půl?
Jestli nema moc dlouhy ten spánek odpoledne?
U nás přes den musí mít naspano kolem 2 hodin aby spala dobre v noci. Když spi víc tak už je toho spánku moc a pak vstává hrozné brzo. A nesmí mít teda až takhle dlouhy spánek odpoledne před noci..
@kambalaka Jak pise motivi.. pokud spi do 17 nebo i 17:30, tak pak nemuze byt ve 20h unavenej. Ja musim budit z odpo spanku kolem 16h, aby ve 20h usnul. Mne ale spi opacne - dopoledne hodku a pul, odpo 30-60minut. Pokud Hugo spi dopo jen 15minut, zkusila bych jen jeden spanek hned po obede.. nebo z toho odpoledniho budit a par dni zkusit vydrzet uknourany dite..
@Bjetuš no tak on prave dřív neusne. A kolikrát usne až třeba v 15 hod, někdy i později. Zkoušela jsem dat dřív spát odpoledne, ale on spát proste nechce. A zkrátit mu odpolední spánek, když cely den nespí, to fakt nejde. A on pláče, co ho dam do postýlky do 15 minut s to mu ten spánek taky nestačí. Hold to budu muset vydržet, má takový období. Věřím, ze se to upraví. Ale zase na druhou stranu je teď přes den docela hodný, tak ukňouraný nevyspalý dítě nechci. To radši pretrpim, ze jde spát pozdě, šle je v pohodě
Už jsme zas o měsíc starší 💙 A co se nám za ten měsíc změnilo? Cinkly nám o lžičku první dva zoubky 🦷 🦷 začaly jsme konečně lézt 🙂 a sice ještě nesedíme, ale už se pomalu začínáme vzpřimovat 🙂 💙
@kambalaka já tedy musím souhlasit s holkami, prostě ho vzbudit po hodině a půl. On si zvykne na nový režim, bude chodit dřív spát a zároveň bude pak dřív unavený ve dne…a to je to co chceš, ne? Aby chodil přes den dřív spát?
Jinak gratuluji ke krásným posunum v 11 měsíci ![]()
@kambalaka a co ti poradila ta kamarádka fyzio na to prosazování do židličky, když nesedí?
@Janinac23 já ho posazuju do zidlicky, ale má ji ještě mírně sklopenou. Říkala, ze klidně muzu na chvíli posazovat, ale musí mít opřená záda
@Janinac23 No teď jsme u rodičů na vesnici a úplně koukám, teď mi dopoledne spí už hodinu a půl 😳 to vůbec neznám u nej, se na nej chodím koukat, jestli vůbec dejchá 🙈 😁
@kambalaka to je paráda, aspoň máš čas pro sebe a pro rodinu♥️️ taky jsem nedávno šla po 2,5 hodině budit a šla jsem tam a vše se ve mně svíralo, co když nedýchá. To bylo poprvé co takhle spala přes den (a zatím naposled) ![]()
@Janinac23 dneska vstával v 7:00, pak spal od 10:30-12:30 a teď v 15:00 zase usnul
vůbec nechápu, asi ten čerstvej vzduch tady na vesnici 😁 to v Praze to je jiná, tam se nespí 😁
@Petrussee toho se vzdycky bojím 🙈 ja taky vzdycky uspavam a uspavam spis sebe 🙈 a dobrý? Jak je na tom, chudák? Z jaké výšky spadl? My máme postele hodně vysoké, a dole máme plovoucku, takže to by nebylo dobré, kdyby spadl, bych se o nej fakt bála, aby si nezlomil třeba vaz 🙈
@kambalaka mě vzbudila až rána..ta postel je vyšší a dole máme lino..brecel chvilku a spi, tak ho pak zkontroluju celého, krev netekla a kdyby si něco zlomil, tak bych to videla nebo by brecel déle, tak snad to nic nebude..Ach jo..porad rikam příteli ať dává pozor, aby nespadl a spadne mě
budu ho kontrolovat..
@Petrussee to se stane, je to dobre a treba mu to neco vstreba. Ja mam kolem gauce co spime a leze puzzle, uz na tom umi i dobre padat
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka no tak jestli vstává v 17:30 tak se pak není čemu divit ze nechce večer spát
pomatuju si zes psala ze je kolikrát k nezastavení cely den a vůbec neusne, ale teď teda takhle dlouho 2,5 hodiny spi jen když u něho lezis ty nebo? A když po chvíli odejdes tak se vzbudí a už mu ten spánek nestačí? Třeba po 1.5 hodine?
ale rozdelala sem žaluzie, začala sem na ni mluvit, hladit atd.
u nás proste jen funguje mít řád a i když se nejeví unaveně, tak jdu uspavat podle cca bdelych oken.
Já třeba malou nemůžu nechat spát dele než do 15 max.15:30 aby do 19 spala, přes to u nás nejede vlak
My teda teď par dni jen jeden spánek od cca 13-15. Ale když sem kolikrát i viděla ze ještě spi a už je to dlouho a ze pak večer půjde spát pozdě tak sem šla vzbudit. Jako ne ze bych ji šla vyloženě vytáhnout z postele
Ale rozhodne nehodnotim, aby to tak nevyznelo. Už myslím ze tady fakt všechny můžeme říct, ze každé dítě je jiné a co platí na jednoho, na druheho vůbec