Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jinak u nás obě děti teď nemocné, tak je to spaní taky hrůza. Spím s malou v pokoji a pořád poknourava, pláče, seda si a furt dokola…
@kambalaka na Alze mají slevu na pempers prémium care, kdybys chtěla
máma vzala k Mikuláši pro Marecka (jedna za 6,18,–)
@Janinac23 tak se držte..ty nemoci jsou ještě horší, ještě když padnou všichni
![]()
@Sissela a ten panadol si dávala jako na bolest ze tak moc plakala?
U nás teda až tak nikdy asi na zuby netrpí ( i když taky o nich víme když rostou) ale u nás teda camilia (těžko říct jestli to není placebo, ale vždycky je pak klidnější mužů říct) a pak nositko no. Když v noci nemohla spát tak proste nositko
taky sem myslela ze se kojeni nezbavim protože byla zvykla u nej usinat ale par dni sme vydržely a dobrý.
@Petrussee chápu te, ale na druhou stranu, když kojis, tak hodně ušetříš😉 já si taky občas vzala malou k sobě v půlce noci, abych nemusela pořád vstávat a i lépe tak spala. Teď to mam tak, že má postýlku úplně nalepenou na posteli a když se vzbudi, tak ji tam strčím jen ruku a zase usne (když teda nemá hlad, což má 2× za noc většinou). Bojuji s tím, že bych ji chtěla položit a odejít, což mi většinou nevyjde a řve. Jak k ní lehnu, tak klid. Chci ji tak naučit hlavně kvůli tříletému synovi, který v době uspávání je sám vedle a někdy je to i na půl hodiny… párkrát se to už podařilo odejít, ale většinou ne…syn se to taky takhle naučil kolem desátého měsíce a usíná sám doteď
@Sissela já se teda přiznám, že bych asi Panadol ani jiné léky nedávala bez horečky. Vždycky jsme to nějak zvládli, ale je to teda o nervy to jo ![]()
@Janinac23 jo, peníze to setri to jo
, ale jinou vyhodu už v tom nevidim
, jako je hezké to pouto, ale někdy už mám chuť odejít, vyspat se, co si budeme
nehla jsem se od něho skoro nikdy, max na 3h
teď má celkove máma období, dneska tu byli rodiče, máma mu chtěla dat kaši a nevzal si ji od ni
, takže jsem ho musela krmit ja, když ho hlídali naposledy, taky si nevzal od nich jidlo..takže nejedl..je to mamanek
položit a odejít u nás od půl roku nefunguje, aktivně uspavam..dneska mi to sebralo hodinu
nevim, co bych dělala kdybych měla více děti ![]()
U nás jsme přešly na jeden spánek asi od 11,30-14 hodin. V noci se mi budí je jednou a to jde ke mě do postele, mlíčko a hned usne. ALE
pokud se manžel rozhodne jít k nám, tak je boj, Anička není zvyklá se v noci o maminku dělit
a na chrápání už vůbec ne.Tak to se budí častěji. No a dnes v noci to byla katastrofa. Manžel chtěl o půlnoci jít udělat mlíčko a chtěl být asi jako já a dělat to potmě. Takže nevím jak se mu to povedlo, ale vpodstatě jí jenom obarvil vodu
Pak se rozčiloval u postýlky, když to po něm hodila
No jenže mě to nenapadlo a tak jsem jí do rána přesvědčovala, že když nemá hlad, tak bude spát a ona řvala a řvala. Ráno jsem to zjistila a myslela jsem, že manžela zabiju😤
@Ráďa 25 Dalsi kapitola z nekonecne knihy “kdyz chlapi pomahaji”
Taky bych ho zabila..
@Janinac23 Taky mam postylku hned u svoji postele a kdyz se mezi 4 a 5 vzbudi, tak mu jen strcim ruku a casto to zabere. A casto taky ne a je tak napul vzhuru a s tou moji rukou si hraje - nipe mi nehty a kuzi kolem nehtu a to se neda vydrzet. To mi delal i starsi syn kdyz byl takhle malej, uplne jsem z toho silela.
To mas teda sikovnyho triletaka, ze takhle vydrzi pockat. Ja mam sestiletaka a ten uz nastesti vydrzi v pohode, ale taky uz jsem nekdy nervozni u miminka a rikam si “tak uz spi, uz musim za brachou” a to je pak blby.
@kambalaka A v kolik ti vstava z toho odpoledniho spanku? To mi prijde dost tech dve a pul hodky odpoledne..
@Sissela Ocividne ty zoubky snasi hodne spatne.. je mozny, ze i kdyz ji treba zrovna netrapi, tak vlastne neumi poradne spat, neni zvykla. Ja mam z Mikeska taky takovej pocit - vyrostly mu vsechny 4 nahore a zacal spat mnohem delsi spanky. Ale aby prospal noc, to nehrozi. Hlady se nebudi, kojit uz vpodstate nechce (coz je mi lito, doufala jsem, ze nam aspon vecerni kojeni vydrzi). Ale proste se budi, protoze si na to zvyknul
Ja to mam ostatne taky - i kdyz on spi, ja se casto budim, mam ten spanek uplne narusenej. Kamaradka si takhle davala spanek dohromady dva roky..
My dneska poprvé zkoušíme jeden denní spánek. Spinkal 13:10-15:15, tak jsem zvědavá, jak se to chytne ![]()
@Bjetuš doufala jsem, ze se ozves.
Tyjo prave nikdo takhle koho jsem oslovila s tou kombinaci nema zkusenost, ale tak tu kolobezku (a ta je sikovna) budem urcite chtit. Tak to asi koupim a budu prvni recenzent. Jinak trikolku mame (byla zdarma k plenam).
@Petrussee my teď máme zásobu už z Mallu 😁
@Bjetuš někdy včera vstal v 15:30 z odpoledního spánku. Jinak jsou i dny, kdy vstane v 17 i v 17:30. On dopoledne fakt spí jen žák 15 minut a odpoledne padne. Včera spal skoro 2,5hod odpoledne od 13-15:30. Ale musela jsem být u nej, no. Zkoušela jsem ho z odpoledního spánku budit dřív, ale to už nikdy neudělám, protože byl protivnej až do večera, než šel spát 🙈
Včera jsem měla spánkovej očistec. Uložila jsem ho v 20hod a usnul až ve 21:15 vyčerpáním z pláče. Nejdřív delal v posteli kraviny, zdrhal, otacel se, vztekal se a pak začal plakat a já jo nemohla utisit 🙈 za trest teď to uspávání.
A jako bonus - jsme teď o víkendu u našich a ráno mu zkoušela dávat láhev mléka moje mamka a od ni si to nevezme. Volala mě, ze asi nemá hlad, ze odmítá. Musela jsem si ho vzít k sobě do postele a nakrmit ho já. To žundil o stošest. Závisláček
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat