Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka píše:
@Denča96 taky jdu zítra na screening 🙂 já jsem teda dnes dle UTZ 12+1. Těším se 🙂
Tak drzim palečky :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: @kajka kajka kez by me jen bodlo ale ja to mam propojeny se zadama, prava strana a podbrisek v jednom neustale v kuse a nic nepomaha 😔
Holky, všem, co je čeká screening, držím palce a přeju pevné nervy. Bude to dobrý
Já seděla v čekárně jak uzlíček nervů, páč jsem vedela, že mi blbě vyšla krev. Jsem už 17tt, malou už nějaký čas i cítím
Jak jste zvládaly ty vedra? Já byla teda na odpis, každá větší námaha končila motáním hlavy a slabosti.
@MadameBovary píše:
Holky, všem, co je čeká screening, držím palce a přeju pevné nervy. Bude to dobrýJá seděla v čekárně jak uzlíček nervů, páč jsem vedela, že mi blbě vyšla krev. Jsem už 17tt, malou už nějaký čas i cítím
Jak jste zvládaly ty vedra? Já byla teda na odpis, každá větší námaha končila motáním hlavy a slabosti.
Ahoj
. Co znemana blbe vysla krev? Mne sestra pri zapisu na prvotrimestralni screening a pri odebirani krve rikala, ze hodnoty krve sami od sebe bez ostatnich ukazatelu nic neznamenaji a nemuzou mi tedy ani nic dopredu rict.
![]()
Jinak vedra snasim normalne dost naprd. S tehotenstvim to samo neni o nic lepsu. Delalo se mi chvilema krapet blivno ![]()
@MadameBovary vedra jednim slovem hnus!!! Me krev vysla v poradku ale ten pocit nez mi reknou ze i na UZ je vse v poradku a ta doba to cekani tfuj tfuj 😥
@kajka kajka to znamená, že jsem měla hranicne nízký biochemický profil (Papp a free-beta HCG), což v kombinaci s věkem hodilo riziko 1:265 na trizomii 18. Byli jsme na neinvazivních testech a naštěstí je to ok. Nicméně hodnoty z krve byly prostě nízký, stejně jako u první dcery. A v gennetu mi říkali, že to ty hodnoty byly opravdu na hranici. ![]()
Tak teď nás snad čekají chladnější dny, uvidíme, jak to bude vypadat dál. Asi se v létě odstěhuju do stínu pod strom ![]()
@Denča96 Tos vystihla přesně, je to hnus. Jdeš tam dnes? Držím palce ![]()
@MadameBovary kez by uz dnes
zitra v 8:30 do Ústí nad Labem a vůbec ten čas neutíká ![]()
@PiperW Děkuji za odkazy na jógu, mrknu na to
.
Všem držím na screening palce, ať dopadne dobře. Ozvěte se s výsledky
.
Ženy, mám otázku ![]()
16teho května jsem byla na prohlídce vše v pořádku. Ale už tak 4 dny mám divný pocit. Jsem 17tt žádné pohyby a po čtvrté těhotná.. je tu někdo kdo už cítil pohyby nebo cítí? Možná se moc hlídám ![]()
@Květinka.kvitek Ne pohyby si myslím je ještě brzo. Také 17tt a nic
@Květinka.kvitek Mám úplně stejne pocity. Zacinam 18tt, čekám dvojčata a nic. Kontrola před 3 týdny taky ok, ale už jsem nervózní.
Nejraději bych na ten ultrazvuk chodila každý týden… ![]()
@Květinka.kvitek Ahojky, přidávám se do klubu. 18tt a pohyby nic. Bříško pidi a nepribrala jsem ještě ani gram
Kontrola před 13 dny a vše ok. Doktor mi sám říkal, že pohyby až tak za měsíc
Holky, já teda pohyby či taková natukavani cítím, dnes 16+4. Ale mám hodně citlivou dělohu a jsem těhotná po 2, takže to bude i tím. U prvorodiček bývají pohyby az tak 20tt. Jinak je velký uklidnění ten Angel Sound.
Jinak nechápu proč, ale tenhle týden je mi zase zle od žaludku a nemůžu nic sníst.
Zatím jsem přibrala jen kilo, s první dcerou v tomto období už jsem měla plus 8 kg.
Holky někdo muže mít pohyby od 16tt-17tt, ale ne prvorodicky. Myslím ze je brzy a v klidu, hlavně de nestresujte. Takové slabší pohyby začínají cca 18tt- 20tt jakoby žbluňknuti, tedy co si i pamatuji u syna před 7 lety. Jinak se přidávám do skupinky celou dobu Vás tu sleduji, ale až nyní se odvazuji pridat zítra začínám 17tt a termín porodu mám 9.prosince.
Růžové těhotenství to není a celkem ve strachu po 2 ZT vloni. Navíc včera mi volali ze Sanusu, ze myslím ze po triple testech minuly týden mi našli zvýšené hcg, ale screening a krev v 1 trimestru byl negativní. Zítra jedu znovu na odběry a na konzultaci s genetickou. Četla jsem ze to bývá pak v pořádku a dooonce tyto triple testy bývají hodně falešné pozitivní.
Mate některá zkušenost?
Děkuji
Tak dneska na screeningu vysli spatne hodnoty sijoveho projasneni 3,30mm, jsem z toho v haji, pristi utery se bude resit dalsi vysetreni a nejspis me bude cekat odber plodovky 😥 😭 😭
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat