TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
motivi
24.6.21 08:52

@kambalaka držím moc palce! Slzy nech ať tečou, někdo je fajn to proste vypustit.
Věřím ze to bude vporadku :srdce:

• Upravit
7611
24.6.21 09:43

Já ještě pořád zvazuju ten neinvazivní test PRENASCAN z krve. U té plodovky se bojím komplikací a nechci o malého přijít. Tak dlouho jsme se o nej snažili a vyšlo nám až 5.umělé oplodnění…

• načítám...
1004
24.6.21 10:36

@Denča96 Kolik má být v normě? Jak koukam co mám tak 2,3mm.
Uvidíš u te plodovky jsou rizika ztráty a jak ti někdo psal jsou i krevní testy, které se platí cca 12 tis. stejná báze a bezpečnější. Dneska jdu taky další vysetreni atd.
Co jsem četla je nás tu víc co výsledky jsou nic moc, tak snad vše dobre dopadne. :andel:

• načítám...
1479
24.6.21 10:40

@kambalaka A co ti pokazilo výsledky? Krev? Někde jsem četla, že po IVF to můžou způsobit i hormony

• načítám...
7611
24.6.21 11:02

@wendelina30 ano, ultrazvuk byl v pohodě, ale krev blbá, nepoměr mezi HCG a PAPP-a (to jsem měla hodně nízké). No nevím, já jsem se na to ptala a mě říkala, že hormony v tom nehrají roli. Taky mi přišlo divný, že se vůbec nezaobírali tím, že u hormonálně řízeného cyklu je jasné, že stáří plodu nemůže odpovídat výpočtům dle mé MS… mám tam 6 dní rozdíl. Doktorka se ptala jen na to, kdy bylo embryo zamražené, ale kdy jsem byla na KETU, to jí nezajímalo 🙈 to prý není podstatné, tak já ten screening nechápu

• načítám...
1479
24.6.21 11:28

@kambalaka Je to celé nějaké zvláštní. Ještě když máte vyšetřené embryo na genetiku.. Každopádně věřím, že to bude všechno v pořádku :hug: Jen to hrozné čekání musíš vydržet. Ten neinvazivní test by tě mohl třeba uklidnit do doby, než bude plodovka. Ale chápu, že do IVF už jste dali určitě hodně penízků a teď ještě toto.. Nebo mě napadlo si ještě zaplatit konzultaci někde jinde. Hodně dobré recenze má paní doktorka Frisova z Profema. Ona se zaměřuje právě na genetické vady

• načítám...
7611
24.6.21 11:39

@wendelina30 my jsme se prave rozhodli, ze na plodovku nepujdeme. Zítra jdu na ten krevni test za 12.500,–

• načítám...
1479
24.6.21 11:57

@kambalaka Držím palce, ať je vše v pořádku :srdce: :hug:

• načítám...
105
24.6.21 11:58

@kambalaka
Tak to je dobrá zpráva, že jste se rozhodli pro ten Prenascan. Já tě nechtěla strašit, ale ta sestřenice právě po amnio prolezela měsíc. Žádne komplikace, i když s malou šanci, za to nestojí… Když budeš mít štěstí, výsledky bys mohla mít do týdne.

Jinak si myslím, že celý tyhle screeningy a tripple testy můžou často vyjít falešné pozitivní a ženský mají akorát nervy. Je mi líto všech, co temahla nervama prochazi. Pokud jsi měla ten geneticky test embrya ok, pak ultrazvuk ok, nosní kůstku přítomnou, byla bych v klidu a myslela pozitivně. Vždyť to jsou jen nicneříkající hodnoty z krve. Záleží i např. na době zpracování v laboratoři, atd.

A je to teda kluk? Moc gratuluju :kytka:

• načítám...
7611
24.6.21 12:39

@MadameBovary no to já nevím, jestli je to kluk nebo holka 😁 jinak ano, embryo jsme měli geneticky vyšetřené. Ultrazvuk i nosní kůstka v pořádku. Jen ta krev… :roll: Zítra mě čeká ten PRENASCAN a už se moc těším 🙏 jo a termín porodu se mi posunul ze 4.1. na 30.12.

• načítám...
7611
24.6.21 14:50

Tyjo holky, tak změna. Objednala jsem se na PRENASCAN a následně mi volala genetička, se kterou jsme včera mluvili a ten krevni placeny test mi rozmluvila. Říkala, že mi to ani vůbec včera nedoporucila, protože u žen, které si píchají heparin to hází falešně negativní výsledky a byly by to pro nás vyhozené peníze. Že je to test na stejné bázi, jako jsme podstupovali genetikou embrya PGT-A a hodilo by nám to stejný negativní výsledek. Pokud se mi tedy nechce na tu amniocentézu, tak mi nechá předepsat v 16-18tt podrobnější integrovaný screening a nové odběry tentokrát na tripple test. Tak jsem souhlasila.

• načítám...
1479
24.6.21 15:07

@kambalaka Tak to máme nakonec stejně :) Taky jsem byla na triple testy. Akorát výsledek vůbec nevím :nevim: Nikdo se neozval a další kontrolu mám až 2.7.

• načítám...
19886
24.6.21 15:19

Tak já byla včera na CVS a dnes mi už volali. Tak ty tři nejčastější vady ze screeningu to nejsou na 100% ufff. Takže to že tam není kůstka nemusí nic znamenat zatím. Hlavně že se vyloučil Down. Do 14 dnů budou více podrobné výsledky. Trochu se mi ulevilo a jsem ráda, že jsem šla na tento odběr.

• načítám...
1004
24.6.21 18:56

@kambalaka Mě přijde, ze ikdyz to je placeny tak ty Neivazni testy za těch 12 tisíc se moc nedoporučuji. Mě dneska doporučili odběr plodovky tak jdu v úterý a bojím se, ale zase ty hodnoty mám vyšší FBhcg a NT 2,3 mm. A vzhledem k 2 ZT mi to bylo doporučený, tak jsem zvědavá a doufám ze to bude ok. Říkám si, ze pořad je něco. :zed:

• načítám...
7611
24.6.21 20:33

@Terinamamina no mne to nedoporucili, protože máme embryjko už geneticky vyšetřené, než mi ho vkládali do dělohy po umělém oplodnění. Základní genetické vady mi vyloučili, proto by mi ten krevni test určitě vyšel stejně a navíc by prý byl zkreslený tím, jak si píchám Clexane. Tak si hold počkám měsíc na ten integrovaný screening. Na plodovku můžu vzdycky. Děsí mě teď to riziko preeklampsie 1:5 🙈 zítra to jdu řešit se svým gynekologem

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100