Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
U nas plod v poradku. Ja mam (asi) diky vysoke vaze vyssi riziko preeklampsie 1:55. Mam uzivat kyselinu acetylsalicylovou. ![]()
@Denča96 mně dnes na screeningu vyšlo riziko preeklampsie a 1:63 Downův syndrom
za měsíc jdu na odběr plodovky
@Denča96 @kambalaka holky a neuvazovaly jste misto plodovky o tech genetickych testech z krve? Sice je to financni randal…ale s jistotou temer stoprocentni a navic bez rizika ztraty tehotenstvi…pry to stojí 12-15 tis.
@kajka kajka to riziko ztráty je jen o 0,5-1% vyšší než u normálně probíhajícího těhotenství. Dnes už ty technologie jsou taky jiné než dřív. Výhoda plodovky, že se ví výsledky už do dvou dnů, na krevni testy se prý čeká mnohem déle…
No zasílám foto z výsledků. Co mám teď ten měsíc dělat jako? Čekat na další vysetreni v nejistotě 😞 v pátek jedu řešit se svým gynekologem tu preeklampsii. Vůbec nechápu, na základě čeho mi ho tvrdí… když mi tam měřili tlak, tak byl v pořádku 115/80 ![]()
Holky, už jsem to tu psala víckrát -mne vyšlo kvůli kombinaci věku a špatného biochemického odběru riziko 1:265 na trizomii 18 (Edwardsův syndrom). Na plodovku nás taky posílali, ale odmítla jsem a zaplatili jsme si Prenascan za 12.500. Odebrali mě hned v den konzultace, výsledky do 3 pracovních dnů!!! To riziko ztráty těhotenství je sice malé, ale já bych si nechtěla nic zpětné vyčítat. Plus když by vás nabrali do konce týdne, tak máte příští týden výsledky. Což je dřív než čekání na amnio.
Každopádně držím palce, vím, že to jsou šílený nervy.
@kambalaka Švagrová měla riziko na Downa 1:25 a máme zdravou neteřinku. To čekání bude nekonečné, vzpomínám si ty nervy, než mohla jít na plodovku. Pokud máte penízky navíc, tak si nechej třeba vzít tu krev. Výsledky cca za týden, tak by to bylo určitě ještě před plodovkou
A taky ještě přidám příběh se šťastným koncem: sestřenice měla druhou dceru riziko 1:4 na Downa, hodnotu šíjového projasnění měla kolem 4mm a holcicka je úplně v pořádku.
@wendelina30 @MadameBovary holky, jste moc hodný, já dneska celý den potlačuju slzy ![]()
Ahoj všem, jsem dnes 14+2tt a termín porodu nám vychází na cca 28.12.2021
přítel včera říkal, že by bylo fajn, kdyby se nám prcek narodil 21.12.2021, že by měl krásné datum narození a ještě bych možná stihla Štědrý den
jinak je to moje čtvrté těhotenství a nejhorší ze všech ![]()
@kambalaka Já ti rozumím, zažila jsem tyhle nervy 2×. Spíš mě překvapuje, že ti v gennetu rovnou ten placený test nenabídli, případně odběr choriovych klků, který se mohl udělat rovnou, a nemusela bys čekat na tu amnio. Jak ti je dneska? Drž se a klidně si poplac. ![]()
@MadameBovary ten test z krve taky není 100% a pokud by tam něco vyšlo špatně, stejně bych na tu amnio musela jít. Řekli mi, že je to lepší. ![]()
@kambalaka Zajímavý, mně na stejným pracovišti řekli, že více doporučuji Nipt, že už je jeho presnost 99.8-9%.
Hlavní je, aby to bylo v pořádku a věřím, že bude ![]()
@MadameBovary my máme vyšetřená embrya z PGT-A a tam ten Down taky vyloučili na 99%, ale screening vyšel pozitivní. bohužel 100% je jen plodovka…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat