Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka tak to jsem netušila, že píchání heparinu může test ovlivnit. Nemohlo to tedy ovlivnit i samotné výsledky screeningu? Já stejně věřím, že to bude ok, u sebe jsem dala. hkavne má intuici a snažila se nenervovat. Hlavní je, že utz byl v pořádku. Podle mě by tam nějakou anomálií viděli, zvlášť, když mají lepší přístroj.
@MadameBovary já jsem brala v 1.trimestru hafo léků kvůli umělému oplodnění a hormonálně řízeném cyklu… navíc jsem na začátku krvácela z hematomu, tak jsem brala navíc koňské dávky ascorutinu. Musím to probrat se svým gyndařem, snad mě zítra trochu uklidní…
@kambalaka Jj a záleží na přístupu doktora co doporučí a co ne. Tu preeklampsii ti budou hlídat a možná nějaké léky. Co čtu tak celkem s ni mají tehulky problém. ![]()
@Terinamamina hlavně já vůbec nevím, na základě čeho mi to stanovili… když mi měřili před screeningem tlak, měla jsem 115/80. Bilkovinu v moči dle poslednich výsledků gyndaře taky nemám ![]()
Holky, já se divím, že u těch placených krevních testů nikde neuvádějí, že je nevhodný, pokud si pícháte Clexane nebo Fraxiparine. Mně to doktorka rozmluvila a psala mi to i do zprávy…
Holky, já mám od středečního screeningu úplně nervy v kýblu
jsem totálně nesoustredena, roztěkaná, špatně spím, na nic jiného nemyslím. Rozhodil mě pozitivní screening kvůli hodně nízkému PAPPa 0,255 MoM. Myslela jsem, ze když máme vyšetřené embryjko po PGT-A, ze screening už je jen formalita a mne vyšlo riziko Down 1:63. Kvůli nízkému PAPPa mám i riziko preeklampsie 1:5. Když jsem byla v pátek na gyndě, tak mi kontroloval znovu UTZ a říkal, ze miminko vypadá dobře, sijove projasneni v pořádku, nosní kůstka přítomna. Pak se podíval na hodnotu PAPPa a vytrestil oči, ze je to opravdu hodně málo. PRENASCAN test z krve mi nedoporucili kvůli tomu, ze při píchání Clexanu to háže falešné negativní výsledky. Na Anopyrin se gyndař ale netvářil, protože si už píchám Clexane a oba dva jsou na ředění, nicméně mi ho předepsal na doporučení Gennetu, tak beru teď oboje. Další kontrolu mám až za měsíc, kdy mi udělají integrovaný screening a další podrobný ultrazvuk. Vůbec nevím, jak to ten měsíc preziju. Jsem ve stresu, nervy mám na pochodu
Mate s tím někdo nějaké zkušenosti?
@kambalaka to ja mam zase spatne sijove projasneni mam 3,3mm a riziko T21nad 95% takze v utery jedu znovu a uvidi se co bude dál
![]()
@Denča96 jak to zvládáš? My se o miminko snažili 4,5 roku a povedlo se nám až 5. uměle oplodnění. Amnio se bojím, abych o nej nepřišla. Ale takhle nízké PAPPa se doktorům nelibi. Já jsem z toho úplně na prášky a nevím, jak to ten měsíc do dalšího UTZ preziju ![]()
@kambalaka no nervy pracuji neskutecne, vsichni me uklidnuji ze to dopadne dobre ale moc tomu neverim
pry mohlo byt mimi spatne natocene ale pani doktorka to tolikrat premerovala ze se snad ani nemohla seknout ![]()
@Denča96 A jakou jsi měla krev, byly ty hodnoty v pořádku? Jinak mě moc mrzí, že tímhle holky procházíte. Jsou to šílený nervy, vím… Moc držím palce a momentálně nejvíc vám přeju, aby ten čas utíkal co nejrychleji a vy už věděly, na čem jste. ![]()
@Denča96 To je dost já mám sijove projasneni 2,3mm a vyšší hodnotu Fbhcg a hned mi doporučili odběr plodovky. Takže jdu v úterý a bojím se, snažím se myslet pozitivně ono nic jiného nezbývá.
Tak uvidíš možná ta plodovka taky bude lepší.
Naopak ty krevní testy za těch 12 mi ani nedoporucili.
@MadameBovary krev v poradku prave, ale to sijove projasneni mno
@Terinamamina ja jdu v utery na konzultaci a uvidi se, budu na tebe myslet a verit ze vse nam nakonec vsechno dobre dopadne ![]()
@Terinamamina @Denča96 Mne taky doporucili hned plodovku, ale dali by mi termín až za měsíc. Rozhodla jsem se tedy za měsíc podstoupit podrobný ultrazvuk s odbery krve - integrovaný screening a podle toho jak vyjde, tak kdyžtak hold půjdu na plodovku, no
ale jsem z toho smutná… teď měsíc stresů a nervů ![]()
@kambalaka Šla bych do plodovky je to to samé skoro jako CVS na kterém jsem byla. Nic to není. Já raději něco podstoupím a budu mít jasno než se měsíc nervovat.. To může mimču uškodit víc. Teď už aspoň vím, že Down to není a je mi mnohem líp
Příspěvek upraven 27.06.21 v 21:30
@veve.m mne termín plodovky stejně nabídli až za měsíc koncem července, takže teď stejně se budu mesic nervovat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat